Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
1246769

Komentáře

• upraveno 3. listopadu 2009
    Jé, Sansulína!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. listopadu 2009
    Že i trochu vypadaj jako ségry?
  • upraveno 4. listopadu 2009
    jj, k dokonalosti chybí už jen pomeranč :-)
    Citrusy na šatech, fuj. Jen detail. Sansa je v pozdější fázi vpředu na svůj věk docela vyvinutá, doufám, že k podobnému posunu dojde i u její sympaticky vyhlížející představitelky.
    Další fotky z podpisové akce a z after-party:

Starkovic děvčata, Theon, Robb a Sníh:

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000401.jpg

Rodric Cassel, Jon, fanynka, Theon, Robb:

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000413.jpg

atd atd atd:

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000459.jpg

Esmé Bianco (red headed whore + spekuluje se o tom, že její role bude rozšířena nebo že dokonce bude přeobsazena do důležitější role pokud HBO seriál vezme - nabízí se Shae)

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000458.jpg

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000482.jpg
    Shae bych si zrovna takhle nepředstavoval, ta by měla bejt drobnější a na oko nevinnější. Tahle by se hodila na něco jako Lady Taena.
    Každopádně Sophie Turner alespon na fotkách vypadá starší než je. Skoro se mi nechtělo věřit, že ji je teprve 13. Bude to znít úchylně vzhledem k jejímu věku, ale je krásná a 100% z ní vyroste nádherná ženská. Myslím si, že nemohli vybrat lepší Sansu než je ona.

Ostatně to platí o většině ostatních herců, perfektní výběr. Jediný, kdo mi pořád nesedí je Alfie jako Theon. Sice si na něj už zvykám, ale já si Theona v knize představoval trochu více "chlapského", trochu drsnější, mužnější rysy. Protože, když si představím Alfieho v některých scénách z knih, připadá mi to trochu vtipné. Ale to je detail, nejde vyjít vstříc všem fanouškům do posledního detailu :D

Sansa z profilu a vedle ní se Maisie nevědomky vžívá do role Aryi :D

http://i211.photobucket.com/albums/bb208/Silverstar1610/P1000446.jpg

EDIT: Opravil jsem ti ty odkazy. Při vkládání odkazů je důležité mít ten odkaz hlavně za tím href v úvozovkách. Stačí daný odkaz označit a pak kliknout na URL, odkaz se pak vytvoří. Ale jinak moc díky za obrázky. Alek.
    Souhlas, snad umí Sophie dobře hrát, aby zahrála něco, na co moc nevypadá. :-)

Alfie vypadá jako dobrej představitel křiváka, takže se bude muset zpočátku trochu krotit. A naopak, Theon moc mužnej imo není. I na Zimohradě to byl spíš takovej navoněnej hezounek. A na Ostrovech jím pak opovrhovovali úplně všichni.

Já si nemůžu pomoct, ale mám z toho celýho, a hlavně z představitelů a štábu, čím dál lepší pocit. Nepřijde mi úplně běžný, že se při natáčení konaj autogramiády s autorem a následný pitky v baru, kam přijdou i herci. Když pak člověk čte, jak přísně je hlídáno natáčení třeba Tudorovců, říká si, že tady je něco špatně. Anebo dobře? :-)
    Jo, sdílím podobný názor...jak to teď čtu, tak většinu těch herců tam doopravdy vidim... :)
  • upraveno 5. listopadu 2009
    Album ze setkání GRMM s herci a fanoušky. Btw, dokonce se zdá, že se tam natáčelo. Zajímavé. :-)
    Dobré fotky! Hned jsem si jednu vrazil na Face. Theon má ten správný grázlovský kukuč (nemá jedno oko větší?). A Sansa má v sobě zase tu správnou labutí křehkost! :-p
    naozaj úplne ako Arya :)
    Mno, tak rozhodnutí o natočení celé série by mělo přijít v březnu, prohlásil GRRM mezi fanoušky v Belfastu.
    uz at je brezen a odsouhlaseno
    upraveno 5. listopadu 2009
    Jedna fanynka s dost freyovskejma rysama je tam skoro všude...
  • upraveno 6. listopadu 2009
    GRRM odpovídá, krátké video z jeho řeči na setkání s fandy a žádost o ruku k tomu. :-)

PS: Sorry, heade, tentokrát výjimečně bez překladu, sám jsem rozuměl tak polovině.
    To je ovšem velké zklamání. Jsem zdrcen. Naštěstí jsem se pobavil u toho trapného exhibicionisty, který tak nechutně zneužil příležitosti, aby se dostal do chomoutu. :-)
    Poslední v čem bych se nechal GRRM inspirovat by byla svatba. :-)
  • upraveno 7. listopadu 2009
    Ještě se to tady neobjevilo, tak to sem hodím :) JE to v podstatě taky "herecké obsazení" :)

Zlovllllk:

image

image

umělý sníh z lokace, kde se natáčelo nalezení vlčat:

image
    K novým fotkám šesti GoT hráčů, řadím od nejlepšího dojmu k nejméně dobrému (nikoli však špatnému, casting se prostě povedl, jen někde cítím silnější souznění s vybraným hercem, jinde se ještě nechám rád přesvědčit o kvalitě volby):

1. Sansa - soudím jen podle vizuálu, ale ten je vskutku přesný. Jestli má dcérka i nějaký herecký talent k tomu, je to v mých očích spot-on casting.

2. Jon - možná to je jenom tím, že byl Harrington na akci unavený (jak tvrdili pozorovatelé), ale působí velice "Jonovským", tj. starkovsky chladně rozvážným/ targaryensky zasněným dojmem. Velice působivý kontrast k hedonisticky působícímu Robovi/ Maddenovi.

3. Arya - možná až příliš roztomilá, ale přesto velice charismaticky působící bytůstka. Docela bych uvítal vidět ji se mračit, či s aryovsky kyselým úšklebkem. Přesto, pokud má herecký talent, o jakém mluvil GRRM, velice dobře si ji jako Aryu umím představit.

4. Rob - možná trošku moc starý a pohledný. Je jasné, že bylo třeba posunout věk dětských postav, ale v tomhle konkrétním případě se mi zdá, že trochu přestřelili. Příběh Roba pro mě byl o tom, kterak patnáctiletý mladíček musí přes noc dospět v Krále Severu. Nejsem si jistý, jestli se takovému příběhu teď (ev.) bude dát věřit. Na druhou stranu - odděte ho do zbroje, nařaste mu na ramenou šedý plášť se zlovlkem a Mladého Vlka v něm určitě uvidím.

5. Theon - řadím se k těm, kterým tahle volba moc nesedí. Už jenom proto, že vypadá příliš mladě nejen vedle Maddena, ale i Harringtona, na to, že by měl být o dva roky starší. Hm, maskéři však dokážou zázraky a pokud je v malém Liliiném bráchovi něco hereckého talentu, rád se o tom nechám přesvědčit.

6. ser Rodrick - možná jsem nikdy nedával pozor, když jsem četl fyzickou charakteristku Rodricka Cassela, ale já si ho nevím proč vždycky představoval tak nějak seversky asketického, zkrátka jako vyhublého, šlachovitého staříka. To je ale jenom dojem.

K Esmé Bianco se vyjadřovat nebudu, nějak moc nechápu, proč je její podíl na pilotu tak protěžován, když je jen o stupeň víc než kompazistka.

Tak :) A čekáme na další fotky.
    Molda: Odkaz na tyhle fotky jsem tu už někam dával, ale neuškodí tu fešandu chlupatou přímo ukázat.

Eddard: Vcelku souhlasím, Theon je velká neznámá a Robb krapet starší. Arya je pro mě ok, to uličnictví jí kouká z očí; zakabonění jistě taky zvládne až jí budou na placu trápit pár hodin. :-)

Roddricka jsem si já představoval jako seveřana hodně v letech, mohutný, statný s náznakem bříška (věk nezastavíš) a samozřejmě licousy vše případně zachrání.

ad Esmé... možná je nějak známá v těch kruzích, nevím. Každopádně je to právě ona, kdo je nejvíc otevřen IF komunitě (někdo z ní jí tvoří profil na Facebooku). Takže to možná tak jen vypadá; ona je zatím prostě nejvíc sdílná.

Další fotky? No teď už to bude slabší, jestli se přesunou do studia. Ale údajně se má snad natáčet ještě na Old Castle Ward, tak třeba odtamtud něco bude.
  • upraveno 8. listopadu 2009
    Podle ohlasů od lidí, kteří měli možnost setkat se s Maisie (Aryou) se rozhodně nebojím, že by nebyla tou pravou pro roli Aryi. Prý při mnoha příležitostech předvedla aryino chování, vědomě i nevědomě a bylo to prý jako by opravdu viděli před sebou Aryu :) Nemluvě o tom, že sám GRRM z ní byl nadšený.

Jak psal Eddard, taky už mi delší dobu vrtá hlavou, proč je na Esmé upoutána tak velká pozornost nejen ze strany fanoušků, ale hlavně ze strany tvůrců. Už několikrát jsem si musel v duchu říci: "Vždyť se v pilotu objeví na 2 minuty a pronese 2 věty, tak proč je kolem ní takový humbuk, jako by byla rovnocená s ostatními obsazenými herci" Pořád mám takový pocit, že se musela tvůrcům upsat na delší dobu a že s ní mají větší plány.

Jinak je překvapivé jak málo bylo zatím využito Paint Hall, před natáčením se očekávalo, že tam proběhne většina scén a ve skutečnosti se točilo hlavně ve skutečných exteriérech.

Na Caslte Ward už natáčení proběhlo a vše už se pomalu, ale jistě chystá na blížící se přesun do Maroka
  • upraveno 10. listopadu 2009
    Uniklé fotky z natáčení:

image

image

image
  • upraveno 11. listopadu 2009
    Molda je rychlík, takže já jen dodám odkaz na další fotografie z Castle Ward. Všimněte si toho kočáru; očividně vzdali tvorbu makety Cerseina cestovního kočáru.

Každopádně tohle natáčení bylo pravděpodobně poslední na Ostrovech, možná ještě něco bude probíhat ve studiu, ale jinak už se štáb přesunul do Maroka.
  • upraveno 12. listopadu 2009
    Záznam on-line rozhovoru s Esmé Bianco. Další vysvětleníá toho, proč je o ní tak slyšet. Ona si to prostě užívá.

Ne, heade, překlad nechystám. :-) Jsou to ty běžný hollywoodský plky, jak bylo všechno úžasný a dokonalý. Takže jen ve zkratce; natáčela všechno mimo studio v reálných lokacích, Dinklage byl super kolega a Esmé doufá, že by se třeba mohla do seriálu ještě někdy vrátit (Ros prý v pilotu nezemře).
  • upraveno 14. listopadu 2009
    Někdo už navrhoval, že by se Esmé mohla vrátit ve 2. sérii jako Melisandra, což by možná nebyl špatný nápad, v dnešní době s pomocí maskérů a trochu upravených vlasů by ani člověk nepoznal, že je to ta herečka co hrála "kdysi" v prvním díle Ros. A HBO už takové věci dělalo i s důležitějšími postavami. Myslím, že v seriálu Deadwood byl jeden důležitý herec obsazen později i do druhé role a prý to ani nešlo poznat :)

Každopádně bude brzy konec natáčení pilotu a teď se pár měsíců nebude nic dít. Až někdy kolem února by mohlo HBO sdělit, jestli GoT dostane šanci. A poté další měsíce a měsíce čekání, protože HBO nezačne vysílat dokud nebude natočena celá první série, takže pokud by vše šlo dobře, tak podle předpokladů někdy na začátku jara 2011 bychom se mohli konečně dočkat

Mimochodem jeden člen fanouškovské komunity, který se účastnil natáčení jako komparsista řekl, že během natáčení byl všudypřítomný ještě další štáb, který natáčel rozhovory a dokumentoval natáčení, takže se můžeme těšit na zajímavé bonusy na DVD
  • upraveno 22. ledna 2010
    Těším se jako malé děcko.
  • upraveno 17. února 2010
    Tak jsem si tak trošku brouzdal interneten a něco našel. Kdo uhodne, kdopak je to tady v tomto videu? A předem omluvte její výstřední chování. Musíte brát na vědomí, že tato mladá dáma ze severu, je stále ještě dítě. :D
    upraveno 17. února 2010
    Je vidět, že s ní tříská puberta. Kdož jsi bez viny hoď Létem.
  • upraveno 18. února 2010
    áno má v sebe krásu Tullyovcov a Starkovcov. ale chápem, prečo Aryiu doháňala k šialenstvu :)

však ešte budú kamarátky. Kráľovná a jej tajomný majster našeptávačov :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.