Hra o trůny - obsazení
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Jinak zrovna Sansa a Arya (a další, sem tam i Bran), tedy jejich představitelé, jsou na Twitteru. V odkazu máte hromadný twitter seznam pro všechny účastníky GoT natáčení, nejvíc tam píše Julia Frey (štáb), Esme Bianco a Jamie Bower (Waymar). Sem tam i o GoT. Třeba nedávno tam Esmé Bianco psala, že jí GRRM poslal dárek.
Jo a když jsme u těch videí, tady je jedno pěkný s Jackem Gleesonem (Joffrey), http://leecronin.com/we_are_munster.htm
Co se týká obsazení - role dětí, puberťáků a adolescentů Ok, ale u dospělých mi to nějak nesadí. Třeba krále Roberta hraje takový malý prďola (výškou). Já si Roberta představoval jako obra...No nelze se zavděčit všem, to je jasné..
Seriál bude fajn, ale radši bych další díl Písně...sakryš...Prohlašuji, byť možná nespravedlivě, že Martin je nezodpovědný lenochod...
No pro případné flashbacky Roberta u Trojzubce bude třeba použít jinýho herce, no. :-) Ale na toho Roberta, kterýho známe z Hry o trůny, se Mark Addy docela imo hodí. Pravda, mohl by být vyšší, ale to by mohli dohnat "triky".
Jinak, ještě vychladněme, březen se sice blíží a je spousta pozitivních náznaků, že by to mohlo dopadnout. Ale zrovna před chvílí se objevila jedna trochu jiná zpráva. A sice, že to nadšení v HBO nebylo tak úplný a že výhrady byly. Ale tak to už u pilotů bývá. Avšak zdá se, že Sean Bean všechno zachraňuje, z něj prej byli hotoví. :-)
j keď ja som z knihy nemal pocit, že je obor - v zmysle že ma dva metre a viac
Nevím, jestli měl dva metry a více, ale v knize je několikrát zmínka o tom, že to byl opravdu velký muž - "Jeho otec o něm často mluvil...nejdivočejší válečník celé říše, obr mezi princi a knížaty." Ve své podstatě je to samozřejmě pro kvalitu seriálu celkem jedno. Když si třeba vzpomenu na trilogii LOTR, tak jsem si také podle knihy představoval spoustu postav jinak - např. Aragorna, elfové měli být krásní a ne opuchlí odbarvení blonďáci (nemyslím tím Legolase - Blooma) atd., ale celkově to považuji za docela dobrý filmový počin. Myslím, že když je dobrá předloha - scénař a trochu šikovný režisér, tak to dopadne většinou slušně.
V našom príbehu sú asi navyššími postavami Hora a Hodor, predpokladám, že oni majú cez dva metre. Robert môže byť rovnako vysoký ako Jaime alebo Eddard napríklad.
Ve Hře to byla jednoznačně Daenerys. Tedy hodně dlouhou dobu vedl Eddard, ale jeho smrt a Danino "znovuzrození" z ohně a "porod" draků můj názor změnilo. V té době jsem si myslel, že děj bude poněkud jednoduší, také ještě nebylo v akci tolik postav.
Ve střetu králů mi tak úplně nesedlo její "budování armády" a přiklonil jsem se na stranu Jona Sněha, protože se mi moc líbily události na Zdi a za ní.
Když v Bouři mečů gradovalo Robbovo dobývání jihu, začal jsem hodně mít rád právě Robba a Aryu, která se skoro dostala i na svatbu. Tak se definitivně rozhodlo pro Aryu.
Jenže v Hostině pro mě byla Arya druhým největším sklamáním (po překladu jmen, to jsem při čtení skoro zvracel). Tím, že kniha nepopisuje události kolem všech postav mi dopopředí vystoupili noví favorité a sice Brienne a Jamie. Jenže se hned po začátku knihy rozdělili, takže nakonec to vyhrál asi proměněný Jamie.
Kdybych si ale musel vybrat jedinou postavu za celou Ságu, asi by vyhrál Bran, který mě hodně bavil ve všech dílech. Očekávám, že v Tanci se jeho postava maximálně nevyvede. Myslím, že Martin si tak trošku s našimi sympatiemi hraje, jelikož.
Davos a Brienne su fajn, ale trochu ma začali nudiť. Naopak stále viac a viac ma zaujíma Danny.
Tyrion a Jaime nie sú klasický rytieri z piesní, majú obrovskú dynamiku. Tyrion bol "IN" odzačiatku, Jaime mohutne finišuje. V tejto chvíli sú spolu s Jonom a Branom úplný TOP.
Čo sa týka klasických zlobákov tak Euron, Ceresei a Hora to majú jasné,
K negatívny radím aj Stanisa, Mely a po x-tom prečítaní pridávam na death list Roberta a hlavne Malíčka.
Nejlepší POV
Postavy Písně
A kterou postavu já mám nejraději? Někde jsem to už psal, moment, než si na to vzpomenu... jo! Sansa!:-)
Možná nepřímo. Taková Daenerys je zodpovědná za smrt mnoha lidí přímo a kolik lidí jí doslova žere... Kéž by jí sežral její drak.
Ošklivé přání. Podobné jako bych Sanse přál sežrání zlovlkem...což jí nepřeju.
hm myslím, že Danny v prvom rade zachráni veľké množstvo ľudí... a snáď aj drakov :)
Jo. nejdřív sice spoustu lidí zabijeme, ale protože věříme, že jich pak pár zachráníme, tak jsme strašně hodní. To dává logiku :))
Jo. nejdřív sice spoustu lidí zabijeme, ale protože věříme, že jich pak pár zachráníme, tak jsme strašně hodní. To dává logiku :))
Daenerys přece dobývala otrokářská města. Samozřejmě, mohla se stáhnou do ústraní a žít jako obyčejná žena. To by však byla trochu nuda, ne? To by každý kdo začal nějakou válku byl zrůda (a možná doopravdy je:-)např. Jon Arryn, Eddard Stark, Robert atd.
Chmur píše:
To by však byla trochu nuda, ne?
Od toho se odvozuje, jestli to co dělá je dobře nebo špatně? Jak už jsem psal jinde v reakci tušim na sarvena (kterej psal, že se ve východních městech zdokonaluje, aby z ní pak byla dobrá královna v Západozemí), kéž by tak měl každej král a králíček svoje malý pískovišťátko, kde by si mohl stavět a bourat. Jenže tady to holt odsíraj jiný a kromě toho jsem zatim nezaznamenal jedinej fakt, kterej by mě přesvědčil o tom, že by její vláda byla nějaký terno, za který bych šel bojovat. Naopak, jediný co může někam přinýst je nebezpečná kombinace fanatismu, víry ve vlastní jedinečnost a vyvolenost a rysů orientální despocie. K tomu je vybavená atomovejma zbraněma světa Westeros, teda raketama Dragon Mk I., Mk II. a Mk. III., který jí zatim zajišťujou přízeň. Spotřeba: jen pár rolníků/100 km.