Fanouškovská tvorba
Tvorba fanoušků zfilmování Písně ledu a ohně. Počítačová animace Zdi, filmový trailer, fotomontáže herců vybraných pro seriál Game of Thrones od HBO a další.
Videa
The Wall
Mám tu nádhernou ochutnávku pro nedočkavce. Nemá to nic společného s HBO produkcí, ale přesto je to dost příbuzné. Jedná se totiž o čistě počítačem tvořené video s...
Číst celý článek zde
Videa
The Wall
Mám tu nádhernou ochutnávku pro nedočkavce. Nemá to nic společného s HBO produkcí, ale přesto je to dost příbuzné. Jedná se totiž o čistě počítačem tvořené video s...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jenže narozdíl od vikingů staří češi měli místo a možnosti něco vypěstovat. Vikingové jen pro omezenou populaci. Stejně tak i Železní.
Stejně mi nijak moc nepřišlo, že by v knize Železní nějak moc pořádali nájezdy a tak. To že pak (tuším) v Hostině podnikli veliký útok na Tyrelly tak to už je oficiální válka za účelem obsadit území. A tich pár pirátských útoků co udělali ..... To pak můžu říct i o Britech, že jsou paraziti. Jejich korzáři s požehnáním krále/královny byli postrach všech španělských galeon převážející do evropy zlato
Rozhodně bych neskákala nadšením, kdyby se moji předci rozhodli, že nebudou sít, obchodovat, těžit a vyrábět a místo toho by prostě loupili, rabovali a kradli.
Tyna: Pochybuji, že si Železní řekli, že jen tak budou paraziti. Bylo to pár lidí, nuceno žít na velice nehostinném kusu skály uprostřed moře. Myslím, že z těch x ostrovů se něco dalo pěstovat na jednom. Jenom z ryb se neuživí. Jaké měli možnosti? Vrátit se na pobřeží? Pochybuju, že by našli vhodný úrodný kus země. Původní obyvatelé by se asi hned tak nedali. Zbývá obchod a pirátství. Jenže obchodovat s čím? Tak zkusili něco od obojího. Kultura musela podporovat ty průbojnější a silnější, protože ti nesmělí a slabí prostě pomřeli. A jak už lidé mají ve zvyku, došlo to do extrému. Neříkám, že jsou mi nějak extra sympatičtí (kromě Ašy, Rodrika a Theona), ale dovedu si představit, jak to vzniklo.
Nikdo nepopírá, že Železní muži dostali své jméno podle místa na kterém žijí (musí být z oceli, když tam zvládají přežít), a nikdo nepopírá, že z mnoha důvodů bylo po dlouhou dobu jediným řešením si prostě někde získat jakákoli území, kde alespoň něco poroste. Problém je, že na rozdíl od takových Normanů, Varjagů nebo Dánů nikdy nepokročili ze stádia "nájezdník/ drancíř" do stádia "kolonista/ vládce". Označení "parazit" sice není příliš hezké, ale zato bohužel přesné.
A to i v dobrých podmínkách, viz naší nepřizpůsobiví. Nemusíme chodit ani do Afriky.
Jedna věc, kdyby železní muži řekli: "Fajn, žije se tu špatně, máme právo na přežití, a tak jdeme si to vzít jinde." Oni povýšili parazitismus na kult a kulturu, která je jediná správná (viz pohrdání Theonem, že si něco koupil a nezabil nikoho kvůli cetky).
Na televizi je pirátství romantická podívaná (a Vikingy taky nikdo neodsuzuje), ale s loupením přichází vraždění a znásilňování, jak to Martin hezky popisuje.
House Lannister
16:9
16:10
5:4
House Tully
16:9
16:10
5:4
btw - díky Tvojí tapetě jsem získala další čtenářku pro Hru o trůny ;o)
Ten mini rodu Starků bych chtěla jako tapetu na mobil :)
Pokud ti to nejde, tak to mají nějak podělané, taky mi to nešlo;-)
Ale pokud používáš třeba irfanview, tak jen v mozzile klikni na 'kopírovat obrázek' a ctrl+v do irfanu, pak jen ulož do pc:p
jen se musite lehce proklikat .. cca 4 kliknuti
Nevada: To je možná problém, ale cr8g ti poradil;)
Bluetooth nemám pro změnu v notebooku. Já jsem tak trochu technický antitalent.
Ale já ten kabel, neřáda jednoho, dřív nebo později najdu. Nebo koupím druhý. Stejně mám v mobilu pár fotek, které si chci uložit :)