NW Overruling (updated X-list 14.12.)
Z důvodu chybné distribuce některých karet v expanzi King's Landing jsem se rozhodl provést jistou pravidlovou úpravu pro turnaje. Karty, které budou uvedeny v následujícím X-listu je možné vlastnit pouze v jedné kopii a druhou lze doproxovat. Jedinou výjimkou jsou karty event z edice King's Landing, které mohou být při vlastnictví jedné kopie doproxovány do plného playsetu tří karet. Tyto proxy karty na speciálních kartách se nebudou...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Navíc současná podoba distribuce karet zvýhodňovala "starší" hráče, protože dost karet měli již z původních edic a tak by i jejich případné LCG balíky vypadaly jinak.
Konečně půjde lépe zvažovat income i u "pure lcg hráčů" - sleváková moře a fiefdomy, steward, illyrio's man, house tully recruiter...
Naprosto nedostatečné coresetové pálení v podobě jednoho flame-kissu a jednoho forever burning snad raději ani nezmiňovat.
KoS jsem si ještě pořádně neprošla, ale situace tam je stejná.
Ano, za hlavní problém jsem považovala nevýhodu reprintů, která ještě více znevýhodňovala pure-lcg hráče. A nejen je. I ty s obecně nedostatečným cardpoolem.
Sice to teď s největší pravděpodobností povede k tomu, že si u hraní neužijeme moc barevných kartiček ;-) ale rozhodně se zvýší hratelnost a kompetivnost a o to přeci jde :-)
Jen drobný dotaz - co se týče reprintovaných karet - pokud někdo nemá kupříkladu KoS, ale přesto chce hrát Greye, tento x-list se ho asi netýká, že? Jednu starou fiefdomu bych asi někde vyštrachala ;-) (tu novou teď už taky, ale jde mi o vyjasnění situace a o to, že mám raději ty starší verze :-P)
Dál bych se chtěl zeptat proč není v x-listu S158 Lethal Counterattack (Core), pokud by šlo tak bych ho tam rád viděl, naúkor třeba Distraction které je imho málo použitelný zvlášť pro Starka.
Vůbec bych možná zvážila, jestli debatu na ban těchto karet neotevřít znovu, protože od doby, co je ffg zabanovalo a my to viděli jinak, uplynulo docela dost času a situace se možná změnila.
Můj názor na Distraction vs. Lethal Counterattack je ten, že ač jsou to oba reprinty, tak Distraction je wne Cčková karta, zatímco Counterattack je Rko z první edice. To může být jeden z důvodů. A nemyslím si, že v x-listu by měly být všechny dobré, použitelné a přínosné karty. To tam rovnou můžeme zařadit celý CoreSet. Kvůli některým kartám je třeba stále druhý CoreSet, ale tahle úprava by měla sloužit hlavně pro nováčky, aby měli k dispozici sleváky, weenies a některé základní eventy v dostatečném počtu. (alespoň tak to vidím já)
Co se týče Tvé druhé otázky, důvody pro pominutí Lethal Counterattacku jsou dva. Prvním je obecné tendence gamedesignu v LCG proměnit Starky z "all-kill" tlaku do spíše takové o něco techničtější "manipulace". Přišlo mi vhodné tuto Frenchovu tendenci podpořit.
Druhým důvodem je skutečnost, že LC je plošné zabíjení, které má "power-level" parametry spíše CCG (jen Crushed the Walls byl silnější) a při absenci dostatečného počtu generických cancelů (neutrální je jen jeden, Hand's Judgement) mi přišel příliš silný na to, aby byl všude obsažen 3x. Nadto ho Starkové ani tolik nepotřebují.
Souhlasím s Tebou, že Distraction Starkové hrát nebudou, je to jednoznačně karta pro Lannistery.
Naproti tomu jsem Starkům "uvolnil" Seductive Promise, který můžou s klidem užít na svůj manipulativní build a také Support of the Kingdom, který je generickým location control. Důvod pro uvolnění Condemned by the Council je stejný, jedná se o location hate. A zásadní podmínkou je skutečnost, že se jedná o "neutrální" karty použitelné ve více až všech rodech. Naproti tomu LC je in-house zabudovaná karta.
Ale jinak chápu rozhodnutí ohledně counterattacku takže to co jsem napsal jsem se jen tak trochu ventiloval ;-)
link: http://rapidshare.com/files/300480383/Agot_-_Xlist.rar
Všechny rody mají v Coresetu 3x income lokaci za O. limited. Targové ne.
Přidal jsem do X-listu income lokaci Targaryenů "Temple of Graces".