Shadows
znovu jsem si přečetl Shadows pravidla a teda některé věci jsem hrával špatně. Podle přesných pravidel mi připadnou Shadows Eventy dost slabé, abych hral event na začátku fáze a protihráč se mohl na něj připravit přitom on mlaskne event z ruky a je to pro mě opravdu překvápko.
To stejné i vyvolání charakterů (už na tebe Dandali nevyskočí Syrio Forel zpoza rohu a nepraskne tě turnajovým mečem po hlavě, aby se hned nato schoval). Takže celé překvapení tehle mechaniky je v tom že protihráč je najehlách co vlastně na začátku třeba Challege vytáhneš a pokud nemáš iniciativu tak to pro něj žádné překvapení není a tento charakter ani nemusí přežít do tvé části soubojů.
Na mechaniku nezanevřu, ale už mi nepřipadne tak úžasná.
To stejné i vyvolání charakterů (už na tebe Dandali nevyskočí Syrio Forel zpoza rohu a nepraskne tě turnajovým mečem po hlavě, aby se hned nato schoval). Takže celé překvapení tehle mechaniky je v tom že protihráč je najehlách co vlastně na začátku třeba Challege vytáhneš a pokud nemáš iniciativu tak to pro něj žádné překvapení není a tento charakter ani nemusí přežít do tvé části soubojů.
Na mechaniku nezanevřu, ale už mi nepřipadne tak úžasná.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Protekce proto, že karty v shadows jsou v podstatě nedoknutelné. Je to slušná ochrana proti všudypřítomným resetům a dále ochrana před rozbujelou intrikou. Je však třeba vzít v úvahu dvě skutečnosti. Povaha hraní shadows karet "at the beginning of each phase" s tím, že má přednost před všemi ("at the beginning of each phase" efekty) je problémem stejně jako výhodou. V případě plotu Winter Storm (LCG hráči prominou) je to jednoznačně nevýhodou, v případě ovlivňování třeba výsledků dominance naopak výhoda. Jinak máš samozřejmě pravdu, že nutnost hraní na počátku, v případě, že nemáš iniciativu, mechaniku trochu "nerfuje".
Ochrana před intrikou je věc dobrá, nicméně čím více "shadows" karet si budeš chránit v shadows zóně, tím více budou intrice vystavené non-shadows karty ve Tvé ruce. A to už jen z prostého hlediska statistiky.