Greyjoyové
Zalozeno primarne pro Theona, ale vim jak to dopadne, proto Greyjoyjjove obecne:-)
Proc jsem tohle zalozil?
Quote:
Co se týká Theona, ten mi taky přišel jako v zásadě dobrý chlápek, jen možná přesmíru arogantní a zhrzený. No, uvidíme...
Napsal Eddard...
No to mi reknete, co na nem bylo dobryho? Ja z nej teda od prvni sceny s nalezenim stenat cejtil hajzlika. Arogantni, nabubrelej, necitelnej, povyseneckej.
Jediny duvod, proc bych mohl v budoucnu nazor zmenit, je jak rikal Chmur:
Quote:
Myslim si ale, ze ho nekdo sesadi. Moc bych to pral Theonovi. Theon, pkud se dostane z podruci toho bastarda Ramsaye, by mohl prodelat podobnou vyvojovou zmenu v chovani jako Jaime. Theon totiz podle meho nazoru nema spatne jadro, jenom spatny obal. Ten by se mohl po traumatizujicim zazitku rozpustit a obnazit tak Theonovi dobre vlastnosti:-)
Tak to jedine, ale nevim, proc by k te zmene melo dojit, u Jamieho to byl problem syn-otec a hafo dalsich, tady ten komplex zrovna neni. Mozna ze by mohla zapracovat trochu Asa...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Aša by náhodou mohly být docela zajímavá milenka:)))
Já jsem se zamaskovala, hlavně abych byla stylová. Tady stejně nikdo svoji fotku jako ikonku nepoužívá :twisted:
Kde jsi přišel na to, že Aša netouží po lásce? Z toho, že odmítla Trise? A ty jsi nikdy neodmítl někoho, kdo měl rád tebe, ale tys neměl rád jeho? Na začátku se přeci snažila udělat to vrámci možností citlivě, ale on byl holt natvrdlej.
Bezcitná není (má ráda svého strýce, mámu, měla ráda svého otce, pokusila se postarat i o toho kreténa Theona).
Neřekla bych, že Aša něco demonstruje. Ona je prostě taková, jaká je. Naopak Yennefer se lásky bála a byla to ona, kdo demonstroval svou převahu, protože tím maskovala vlastní strach.
A připouštím, že se mi na ní líbí i to, že jako jediná z Krakatic má alespoň trochu státotvorné myšlení. Všichni ostatní jen přemýšlí, jak sehnat lepší a lepší zbraň, aby toho mohli víc a víc zničit. :lol:
Vidim, ze hodne z vas Theona nemusi. Nebojte se...nebudu ho obhajovat, neni to Tywin:-) Nicmene, ja vidim Theona jako kluka se smutnym detstvi a dospivanim v otroctvi (samozrejme Starkove se k nemu nechovali nejak zle, ale rukojmi je rukojmi a ten pocit jen tak nekdo neodpare). Jeho otec Balon nevypadal jako prijemny clovek ani otec. Je fakt, ze Theon trpi prehnanyn sebevedomi a silnou mirou nafoukanosti, ale poradna lekce pokory (coz pobyt u Ramsaye mozna je) by ho mohla zmenit k lepsimu. Navic kazdeho zleho skutku v koutku duse podle mne litoval, takze krutost neni jeho podstatou jako treba u Gregora nebo Lechtace. Zrada Roba je spatna vec, ale byl v tezke situaci. Kral nebo vlastni rodina. Stejne jako Theon se rozhodl i Jon Arryn nebo Stanis.....
Asa mi prijde celkem zajimava. Silna, chytra zenska, byla by z ni dobra kralovna. Victarion je prostacek, tvrdy muz, ale neni podle mne zbytecne kruty. Euron je kruty a podle mne hodne, nicmene z nej vyzaruje sila a inteligence. Pravda je to dabelska kombinace...inteligence spojena s krutosti, presto svym zpusobem fascinuje. Koho opravdu nemam rad je Aeron. Je to stejnej fanatik jako Mellisandra.
:lol: O tom nepochybuji. Ale otázka je, kdo by s ní dokázal držet krok...
Ja to nekdy rek? Pokud to tak vyznelo, tak to tak rozhodne nebylo mysleno. Jen to podle me u ni nevystupuje tak do popredi, ona je holt razna zenska, ktera to jen nedava najevo. A IMO pro ni je laska az na druhem miste, cisi z ni ta touha po moci, coz mi na ni trosicku vadi, priznavam, ale jinak je mi vcelku sympaticka, prestoze bych s ni nevydrzel, ani jako s milenkou:-)
Suma sumarum, je z Krakatic nejvhodnejsi...pro Theona pochopeni mam, mozna i kapku soucitu, ale je to slaboch, nikdy by si neziskal zadny respekt u svych lidi (mozna jen silou, ale to neuznavam uz vubec:-)), proto je Asa vhodnejsi...
Aša netouží po lásce. Je citově chladná jako ručky ze zlata. Nechce mít s nikým vyrovnaný vztah - touží po moci, manipulaci, obdivu, chce vládnout a rozkazovat. Ráda bere, ale kdyby měla něco na oplátku dát, začne se škubat a cítit omezovaná.
Je to velmi nezralá a nedospělá dívka. Mohl by jí vyhovovat slepě oddaný pes, kterému může vynadat, kdykoliv si bude potřebovat vyléčit niterné psychické problémy - a on jenom sklopí uši. Proto si, milá Ašo, kup štěně. Ale muže nech na pokoji! :wink:
Hodné holky přijdou do nebe, ale zlé holky dostanou to, co chtějí.
Jestliže se na jedné straně říká, že zdvořilost je zbraní ženy, pak se musí jedním dechem dodat i to, že sarkasmus je zbraní potvor.
A Aša je potvora, nebudeme si nic nalhávat. To, jak si vychutnala Theona, o ní hovoří úplně všechno, není třeba ji dále představovat. Prostě typ ženské s instinkty kudlanky nábožné. Chybí jí už jen ten prozaický sekáček na led pod postelí.
Aša bude vždy přitahovat silné, úspěšné, sebevědomé a bezohledné muže. Její inteligence, nezávislost, břitký jazyk, to vše na ně bude působit jako magnet. Normální chlap se jí raději obloukem vyhne. A i kdyby se nestačil vyhnout, ona si ho stejně nevybere. Vybere si někoho, kdo s ní dobude svět.
Ale číst o ní je prostě paráda. :wink:
Aša by potřebovala nějakého krotitele...viděl bych to na Tywina, by se k sobě hodili. Anebo obligátního Tyriona, ostatně toho bych přál každé ženě. ;)
Pokud se chcete zajímavým způsobem pohádat o Theonovi, zamiřte do Galerie, konkrétně do hospůdky U Krásnooké Margaery.
Dost to tam vře. :P
Na muj vkus až moc :-)
Ještě, že Tyna nechodí na Noční hlídku (chození po Zdi pro ni není).
Aspoň ji můžeme klidně pomlouvat. :idea:
Řev z Galerie slyším až sem. :)
Asi napíšu o Theonovi nějaký posměšný pamflet. :idea: :twisted:
@Alek Ale fuj, to je jako chytit v přírodě nějaké krásné divoké zvíře a zavřít ho do klece. To se přeci nedělá.
Co si Balon sliboval od své první rebelie?
Protože když se na to podíváme s trochou chladného rozumu:
Robert byl v plné síle. Tedy království bylo jednotné a ovládané Robertem z KL.
Robert byl mizerný král, ale skvělý válečník a dát mu možnost války byl spíš dárek než trest.
Železní neměli žádné spojence.
Bylo zjevné, že se proti nim postaví zbytek sedmi království.
Takže moje otázka je - proč? Jaký popud k tomu Balon měl, že se vyhlásil králem? Opravdu si myslel, že dobude celé království? Či že ho nechají být, at si přepadá pobřeží?
Teď jeho druhá rebelie dává smysl. Když se dva (či spíš čtyři) perou, železní se smějou. Ale ta první? To přece od začátku zavánělo porážkou...
Uniká mi něco? Jaký je váš názor?
Každopádně i ty říkáš (a i kapitola s Theonem se vyjadřuje v tom duchu), že Balon hlavně jednal spíš ramenatě jakožto ješitný a ctižádostivý lord, než jako rozumný stratég, který vidí 3 kroky dopředu.
Nic to nemění na faktu, že moc nevidím, jakým způsobem z toho mohl vyjít vítězně, ale smysl to dává. Cítil se odstrčený, vzpomínal na staré dobré časy, kdy železní vládli rozlehlým územím a tak si tím chtěl něco dokázat. Dostal však samozřejmě na prdel a tak čekal na svůj okamžik dál...
@Achileus - Grayjoyové jako takoví mi až tak nevadí, jejich postavy jsou vcelku zajímavé. Kdo mi ovšem je hodně nesympatický jsou Železní jako takoví, s tím jejich Potopeným Bohem, placením železné ceny a solnými manželkami...
Ani já si nemyslím, že je zlý, on by mladým Starkům neublížil, dokonce věřím, že když vyrazil na ostrova, že stále chtěl pomoct Robbovi,... ale krev není voda a ctižádost (hlavně poté co viděl, jak moc se vyšvihla jeho sestra) jej prostě donutila "udělat to, co žádný Železný nedokázal" - dobýt Zimohrad.
Popravdě, byl vychováván jako Stark s tím, že není Stark, že je Železný de facto v zajetí Starků, když se dostal domů, tak nejdřív viděl sestru jako vzor toho, jak se chová Železný, pak mu otec vmetl do očí, že on žádný pořádný Železný není, že vypadá a chová se jako starkovská slečinka a oznámil, že Železní jsou do války se Starky. V tuhle chvíli si musel vybrat strany a každou z těch stran je možné morálně obhajovat i odsuzovat (zde se převážně odsuzuje, protože si vybral stranu, která nakopala hlavním hrdinům)... a nutno říct, že jako taktik si nepočínal špatně, jako bojovník si nepočínal špatně... jen jako stratég selhal,... ale to je taková Greyjoyovská tradice, že žijí dneškem, byť jim to z dlouhodobého hledisky nemusí přinést nic dobrého (v tomhle může být výjimka Euron,... to se uvidí...)