FC NEVADA DRAGONS
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
@Mellien: Hokej jsem si nikdy závodně nehrál, ale u mladých je to vždycky především o psychice. Dobré kaučování hraje sice zásadní roli, ale vyhrávat se každý tým musí teprve učit.
My jsme ve volejbale coby ucha 20-22letá nebyli sto postoupit přes soupeře, nad kterými jsme už po fyzické a technické stránce měli dávno navrch. Na turnajích jsme přitom pravidelně poráželi týmy hrající o soutěž až dvě výše. Pak se to zlomilo a další rok jsme postupovali s výsledkem nějakých 17:1 na zápasy, přičemž jsme "najednou" dokázali otáčet zápasy a vyhrávat tiebreaky, v kterých jsme ještě rok předtím měli poměrně žalostnou bilanci.
Všechno je v hlavě (..akorát chvíli trvá, než se to do ní dostane).
Není to jenom o taktice a přípravě. Pokud ti hráči prohrají 80% důležitých vhazování, kde je v tom skryta špatná taktika? Mě přišlo, jakoby ti kluci šli do toho zápasu s tím, že porazili rusáky, tak nějací Jánošíci je přece neporazí. A kromě části druhé třetiny si nebyli schopni ani pořádně přihrát. A pokud hráč z mezikruží z první, kdy to má takříkajíc na talíři, netrefí téměř celou odkrytou branku, taky se nemůžou vymlouvat na špatnou taktiku.
Jako mně je to úplně jedno, ale fascinuje mě, že vždycky za nezdar může JEN trenér.
Na druhou stranu jsem nikdy žádný sport nedělal na takové úrovni, aby mě někdo pravidelně trénoval. Takže nevím.
Trenér ti může otevřít dveře u singlu, ale ne u kolektiváku
A v kolektivních sportech dělá právě trenér ze skupiny sportovců tým. Není to jen o tom, jakou zvolí taktiku, kdo bude sedět a kdo co hrát, ale i o celkové náladě v týmu. Prostě není trenér jako trenér a i já z vlastních zkušeností vím, že tým může pod správným trenérem hrát do posledního dechu a otáčet prohraný zápasy i proti silnějším soupeřům a naopak po změně trenéra se může naprosto propadnout.
Takže souhlasím s Mellienem, že trenér dělá hodně. Já se přiznám, že Přerosta vůbec neznám a nevím, co kdy kde dokázal, ale je s podivem, že tým, jaký měl k dispozici, dokázal vyhrát jen jediný zápas. Nemyslím si, že by ti hráči nechtěli, ani nemyslím, že by to byly nějaký primadony, který už do toho nedokážou dát to srdce, jako zvládali hráči kdysi, jen k tomu potřebují dostat impuls.