FC NEVADA DRAGONS

upraveno 2. února 2011 v Rozličný pokec
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
1112113115117118150

Komentáře

• @Chmur Ne, nemám ten pocit. Viz Henky, draft + celková síla mládežníků... ok, není to nejlepší, ale co chceš? Na to jaká jsme země a jaké tu máme podmínky (prachy atd atd) Prostě mi přijde, že lidi, co takhle kritizují, tak si neuvědomují, kde žijí a co po národáku chtějí. Měli jsme jednu opravdu zlatou generaci, to se občas povede a bylo to super, ale ti kluci odrostli a opravdu mi to nepřijde jako úpadek.

Můj názor
  • Taky nemám pocit že by náš hokej byl v úpadku a jestli si to myslíte vy tak podle čeho to posuzujete ? že nemáme každej rok zlatou ? finové měli nedávno první zlatou za 16 let a nezdá se mi že by jejich hokej byl v úpadku
  • špička je našlapaná a každej rok se rozdíly meti tými zmenšují.. a to je jen dobře ;)
  • Dokud nás pravidelně neporáží Slováci, je vše v naprostém pořádku :D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 23. prosince 2014
    Já si taky myslím, že by to mohlo být lepší. Je sice fajn, že jsme měli dva hráče v prvním kole draftu, ale to nic neznamená, pokud se ti hráči neprosadí. V mládežnickém hokeji nám kapánek vlak ujíždí, i když se to v kontrastu s nedávným úspěchem osmnáctek leckomu nemusí zdát. Máme propastnou mezeru v propojení mládežnických a seniorské reprezentace. V tomto ohledu mají před námi například Švédsko či Finsko docela náskok. O Kanadě, USA či Rusku ani nemluvě.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já si taky myslím, že by to mohlo být lepší, ale taky mnohem, mnohem horší :P
  • Ti kdo argumentují úspěchem v draftu jsou úplně mimo mísu. Co to jako znamená? Že se možná prosadí dva tři hráči v NHL. No to je toho. V MS světa juniorů (do 20 let) jsme dosáhli na medaili naposledy v roce 2005. Všechny velké hokejové státy jsou v tomhle před námi. Z MS světa vozíme medaile díky hráčům narozeným v sedmdesátých a osmdesátých letech. Za nimi zeje pořádná díra. Což se ukáže v dalších letech (i když bych se hrozně rád mýlil).
  • @Chmur Ti, kdo nás srovnávají s Finskem, Švédskem jsou úplně mimo mísu. Zcela jiné podmínky pro hokej, současné i historické. O Kanadě, USA nebo Rusku ani nemluvě. To myslíte vážně? :D
    upraveno 23. prosince 2014
    Jak jsem psal. Byla tady zlatá generace. V té době jsme se s těmito státy rovnat mohli. A v té době měl někdo přemýšlet nad tím, co se stane, až zlatá generace odejde. Nedávno to řekl i Robert Záruba. Byli jsme tak sebe uspokojeni výsledky, že nebylo potřeba myslet do budoucna. Kdyby se už tehdy pořádně přemýšlelo nad tím, jak se těmto hokejovým velmocím přiblížit tím způsobem, abychom byli schopni mít úspěchy i tehdy, až naše zlatá generace odejde, tak by to teď vypadalo lépe. Proč bychom se s nimi nemohli srovnávat? Jaké podmínky? Myslím, že do hokeje jde peněz dost. Jak je možné, že náš systém výchovy a propojení mládeže s dospělým hokejem je na takové úrovni, že nejsme schopni držet krok třeba s Finskem či Švédskem? Mladí hokejisti jdou raději hrát do Ameriky juniorskou soutěž, než aby zůstali tady a hráli extraligu proč? Protože nám ujel vlak a řešit se to začalo pozdě. ;-)
  • Už se to ale zlepšuje. Jen se podívej na tu trojku z Chomutova, kteří hrají za muže Kaše, Kaše, Kämpf. Slávie, Vítkovice, Liberec...ti taky hodně staví na juniorech. Pasta se prosadí, sám jsem ho draftoval :D resp. už se prosadil v AHL, kde hraje skvostně
    @Henky Taky to je nařízení, že kluby musí nasazovat juniory k zápasům. Je to jeden z kroků, abychom ten vlak dohnali. :-)
  • Zcela jiné podmínky pro hokej, současné i historické.
    Cože? Nezdá se mi, že jsme historicky zaostávali za Švédskem nebo Finskem. Zkus si něco zjistit, než začneš psát takové blbosti. A to, že se těm státům v současnosti daří lépe je otázka koncepční práce a přístupu k mládežnickému hokeji. V tom jsou před námi. To je pravda.
  • Zrovna Hokej má u nás velmi dobré zázemí i při srovnání se světem.

Hokej u nás a ve světě, versus rychlobruslení u nás a ve světě.
    Většina sportů u nás musí stavět čistě na lidech, ale hokej zrovna ty podmínky špatné nemá. Jen je špatná koncepce. Například za žákovské týmy hrají děti, jejichž rodiče jim místo v základní sestavě koupí.
  • Největší rozdíl a důvod, proč mi přijde ne zrovna štastné porovnávat nás a například severské země, nedej bože třeba Kanadu, je ten, že u nás nemůže jít hrát hokej každej klučina, co by třeba i chtěl. I těch, co chtějí není tolik jako například ve Finsku, Švédsku (o Kanadě nemá smysl ani mluvit), oni si můžou jít hrát hokej skoro v každé vesnici, je to daleko více národní sport, než u nás, přestože i u nás se hokej těší velké oblibě. Ale! Nemůže si ho jít dovolit hrát každý klučina. A když už se ty sumy zaplatí, tak nemusí hrát právě z důvodu, že je tu někdo, kdo si to místo zaplatí, přestože nehraje tak dobře... to je jednak koncepcí, jednak peněžní nevyzrálostí, jednak špatnými zvyky z dob minulé a jednak tím, že tu nejsou tak ideální podmínky pro zimní sporty, jako například v Kanadě, Rusku a severských zemích....

U nás hraje prim fotbal, potom se sporty se sebou dosti bijí, ale rozhodně bych netvrdil, že hokej je jasně druhej z hlediska toho, kam děti chodí, co hrají....

V neposlední řadě je totální blbost srovnávat nás s Kanadou, USA, Ruskem z důvodu zcela prostého, počtu obyvatel... přestože má u nás hokej tradici, tak ho zcela zákonitě nehraje tolik lidí, aby se mezi nimi našlo tolik talentů a celková práce s tím, co máme není nejhorší, i když by mohla být lepší viz seveřani.

Zkrátka bych na náš hokej byl pyšný a rozohdně netvrdil, že zažíváme krizi. Ano, práce s mládeží a celkově je u těch ostatních top týmů lepší, ale oni na to mají také více peněz. A to je sakra znát. Ono to klame, ale u nás jsou peníze spíše na seniorský hokej a do juniorů a přípravek se už tolik dávat nemůže, protože není z čeho brát, proto také to kupování si místa v sestavě. Nejsem odborník na severský hokej, nebo snad ten kanadský, ale věřím, že podobné problémy tam nemají, jednak jsou v tomhle ohledu vyspělejší a hodný kus cesty před námi, což v důsledku vede k tomu, že říkáte: "ujel nám vlak". Ale on nám neujel. On byl vždy kus před námi a Češi se vydali na zatím úspěšnou stíhací jízdu, která přinesla úžasné výsledky. Morálně i prostředkově za ostatními TOP týmy zaostáváme, ale není to tak zlé, jak se zdá. Špička se rozšiřuje rok co rok a hokej rozhodně bude čím dál tím více atraktivní.

• Mellien napsal(a):

U nás hraje prim fotbal..

V mrhání vynakládanými prostředky rozhodně..
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Chmur napsal(a):

Ti kdo argumentují úspěchem v draftu jsou úplně mimo mísu. Co to jako znamená? Že se možná prosadí dva tři hráči v NHL. No to je toho. V MS světa juniorů (do 20 let) jsme dosáhli na medaili naposledy v roce 2005. Všechny velké hokejové státy jsou v tomhle před námi. Z MS světa vozíme medaile díky hráčům narozeným v sedmdesátých a osmdesátých letech. Za nimi zeje pořádná díra. Což se ukáže v dalších letech (i když bych se hrozně rád mýlil).

Naše osmnáctka byla letos stříbrná, tomu říkám neúspěch

Chmur napsal(a):

Ti kdo argumentují úspěchem v draftu jsou úplně mimo mísu. Co to jako znamená? Že se možná prosadí dva tři hráči v NHL. No to je toho. V MS světa juniorů (do 20 let) jsme dosáhli na medaili naposledy v roce 2005. Všechny velké hokejové státy jsou v tomhle před námi. Z MS světa vozíme medaile díky hráčům narozeným v sedmdesátých a osmdesátých letech. Za nimi zeje pořádná díra. Což se ukáže v dalších letech (i když bych se hrozně rád mýlil).

Jistě Pastrňák, Vrána, Mrázek, Palát, Gudas, Hertl a Voráček jsou dědci za zenitem

:-D
    Henky napsal(a):

Už se to ale zlepšuje. Jen se podívej na tu trojku z Chomutova, kteří hrají za muže Kaše, Kaše, Kämpf. Slávie, Vítkovice, Liberec...ti taky hodně staví na juniorech. Pasta se prosadí, sám jsem ho draftoval :D resp. už se prosadil v AHL, kde hraje skvostně

Nejen Pastrňák skvostně chytá Mrázek kvalitních mlaďasů je dost

Riokai napsal(a):

Jak jsem psal. Byla tady zlatá generace. V té době jsme se s těmito státy rovnat mohli. A v té době měl někdo přemýšlet nad tím, co se stane, až zlatá generace odejde. Nedávno to řekl i Robert Záruba. Byli jsme tak sebe uspokojeni výsledky, že nebylo potřeba myslet do budoucna. Kdyby se už tehdy pořádně přemýšlelo nad tím, jak se těmto hokejovým velmocím přiblížit tím způsobem, abychom byli schopni mít úspěchy i tehdy, až naše zlatá generace odejde, tak by to teď vypadalo lépe. Proč bychom se s nimi nemohli srovnávat? Jaké podmínky? Myslím, že do hokeje jde peněz dost. Jak je možné, že náš systém
    výchovy a propojení mládeže s dospělým hokejem je na takové úrovni, že nejsme schopni držet krok třeba s Finskem či Švédskem? Mladí hokejisti jdou raději hrát do Ameriky juniorskou soutěž, než aby zůstali tady a hráli extraligu proč? Protože nám ujel vlak a řešit se to začalo pozdě. ;-)

Proč by měli hrát ligu, když převyšují devadesát procent místních hráčů, s tímhle přístupem by Jágr a spol. hráli na rybníku

• upraveno 29. prosince 2014
    Naše dvacítka bude hrát možná o udržení.
    Jistě Pastrňák, Vrána, Mrázek, Palát, Gudas, Hertl a Voráček jsou dědci za zenitem
    Ty si koumák. Voráček má zatím parádní sezónu. Ostatní zmiňovaní zatím letos nijak nevynikají. Patří mezi průměr. Gudas (30 zápasu, 5 kanadských bodů, v +/- -5, to je tedy bomba), Pastrňák má odehrané dva zápasy, Mrázek odchytal sedm zápasů. Takže máme v NHL 9 hráčů do 24 let, ale pravidelně hrají pouze čtyři. Jsme na tom podobně jako Finsko, které má polovinu obyvatel co ČR. Švédsko má pravidelně hrajících mladíků před dvacet. Přičemž má méně obyvatel než ČR. Nechápu, proč bychom se s nimi nemohli měřit (když jsme historicky v zisku medailí před nimi). Jen proto, že má u nás fotbal více fanoušků než hokej (jak tu někdo debilně argumentoval)? Mimochodem Švédi mají také rádi fotbal a jsou na tom, co se týká účasti i úspěchů na ME a MS, podobně. Chápu, že těžko můžeme konkurovat Kanadě (s její posedlostí hokejem), USA a Rusku (s jejich financemi), ale Švédsko nebo Finsko by snad mohli být soupeři naší váhové kategorie. Jenže nám utíkají. A není to v počtu obyvatel ani v penězích. Je to v práci a podpoře sportu.
  • Práce a podpora sportu jde ruku v ruce s penězi, řekl bych
  • Práce a podpora sportu jde ruku v ruce s penězi, řekl bych
    Ne, to opravdu není to nejdůležitější. Navíc nevím, odkud víš, že Skandinávci sypou do hokeje víc než my.
  • Řekl bych, že to bude lepší ekonomikou?
    Chmur napsal(a):

Ty si koumák. Voráček má zatím parádní sezónu. Ostatní zmiňovaní zatím letos nijak nevynikají.
    Patří mezi průměr. Gudas (30 zápasu, 5 kanadských bodů, v +/- -5, to je tedy bomba), Pastrňák má odehrané dva zápasy, Mrázek odchytal sedm zápasů. Takže máme v NHL 9 hráčů do 24 let, ale pravidelně hrají pouze čtyři. Jsme na tom podobně jako Finsko, které má polovinu obyvatel co ČR. Švédsko má pravidelně hrajících mladíků před dvacet. Přičemž má méně obyvatel než ČR. Nechápu, proč bychom se s nimi nemohli měřit (když jsme historicky v zisku medailí před nimi). Jen proto, že má u nás fotbal více fanoušků než hokej (jak tu někdo debilně argumentoval)? Mimochodem Švédi mají také rádi fotbal a jsou na tom, co se týká účasti i úspěchů na ME a MS, podobně. Chápu, že těžko můžeme konkurovat Kanadě (s její posedlostí hokejem), USA a Rusku (s jejich financemi), ale Švédsko nebo Finsko by snad mohli být soupeři naší váhové kategorie. Jenže nám utíkají. A není to v počtu obyvatel ani v penězích. Je to v práci a podpoře sportu.
    Z mládežnickými akademiemi začal svaz nedávno, nemůžeš popřít, že v ročnících 96-97 je spousta zajímavých jmen, Mrázek by byl kdekoliv v NHL jedničkou, jenže Detroit se bůh ví proč drží té díry Howarda

• Chmur napsal(a):

Ty si koumák. Voráček má zatím parádní sezónu. Ostatní zmiňovaní zatím letos nijak nevynikají.
    Patří mezi průměr. Gudas (30 zápasu, 5 kanadských bodů, v +/- -5, to je tedy bomba), Pastrňák má odehrané dva zápasy, Mrázek odchytal sedm zápasů. Takže máme v NHL 9 hráčů do 24 let, ale pravidelně hrají pouze čtyři. Jsme na tom podobně jako Finsko, které má polovinu obyvatel co ČR. Švédsko má pravidelně hrajících mladíků před dvacet. Přičemž má méně obyvatel než ČR. Nechápu, proč bychom se s nimi nemohli měřit (když jsme historicky v zisku medailí před nimi). Jen proto, že má u nás fotbal více fanoušků než hokej (jak tu někdo debilně argumentoval)? Mimochodem Švédi mají také rádi fotbal a jsou na tom, co se týká účasti i úspěchů na ME a MS, podobně. Chápu, že těžko můžeme konkurovat Kanadě (s její posedlostí hokejem), USA a Rusku (s jejich financemi), ale Švédsko nebo Finsko by snad mohli být soupeři naší váhové kategorie. Jenže nám utíkají. A není to v počtu obyvatel ani v penězích. Je to v práci a podpoře sportu.
    Za komunismu se díky státní podpoře vychovala spusta dobrých hokejistů, chlapci nemohli odcházet do NHL, a jaký pěkný hokej kluci hráli, tehdy byla pro sportovce nosit dres s lvíčkem čest! A dneska naši fotbalisti(jsou díky ušmudlná výhře z Nizozemci div ne mistři světa), a naši hokejisti si myslí, že když porazí slaboučké Dány tak jsou mistři světa( doba dříčů jako Jágr, Straka, Ručinský a Šlégr končí a nastupují rozmazlené primadony typu Hertl a Hudler), Praha skončí jednou velkou ostudou (samotný Voráček to nevytrhne

• @hanule Tak hlavně, že dopředu víš, že to bude ostuda. Takové lidi miluju ;)
  • Jágr se stal dříčem až v Rusku. Jinak byl taky namachrovaný a jedl v kabině snickersky =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Henky napsal(a):

Ja jedl v kabině snickersky =D

A žvejkal americký žvejky :)
  • @Krisa Lidé se mě často ptajína nejoblíbenější jídlo a já říkám "žvejkačka, americká žvejkačka"...na základce to kluci furt omílali dokola :-D
  • =D =D =D jo ta reklama je přísná
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.