FC NEVADA DRAGONS
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Být tolerantní k netolerantnímu je cesta do pekel dlážděná dobrými úmysly. Říkat že zákazem nikábů, burkin a podobně beru někomu svobodu (a že jsem zaslepený) je jako říkat, že odnímám někomu svobodu tím, že mu zarazím vězeňské vycházky a ne už tím, že jsem ho zavřel do basy.
Prostě mi vadí, že se veřejně někdo prochází v něčem takovém. Zvlášť v téhle době.
Zakazovat někomu styl oblékání odkazující k víře, je z úplně stejného ranku, jako to přikazovat. Drsná možná pro dementy typu Konvička.
Ad debilní rodiče: to je fakt hloupá poznámka. Dítě samozřejmě ví houby co je nikáb (a proč to někdo nosí), ale zpoza rohu bez přípravy náhle vyjde tohle:
To je pro malý dítě prostě strašidlo (umocněné tím, že jedna z dam k tomu měla ještě černé brýle). Neříkám, že je vidím nějak rád, ale ti to nemají přikázané, ti mají skutečně volbu. cnevím, že by za posledních minimálně 100 let otec zavraždil svoji dceru, protože nevyšla s křížkem.
Nasadím tomu korunu: "Jsem hrdý bílý heterosexuál!" :D
Co se týče té sportovkyně, tak pokud její úbor splňoval předpisy, tak zas nevidím důvod jí nakazovat, že musí odhalit nohy, ruce a třeba i bříško. Nemusí to být vůbec žádná provokace, možná je opravdu prostě stydlivější a nechce se tak předvádět před miliony televizních diváků. Upřímnou odpověď, jestli jí to nevnutil trenér, se asi stejně nedozvíme, že jo.
Víme prd, třeba je k tomu vychovávána stejně jako ke křižování se a dělá to "dobrovolně".
Běžící muslimka v elasťákách a dlouhých rukávech mne zanechává zcela chladnou.
To, že se mi nelíbí nerovnoprávnost mezi muži a ženami a povinnost zahalování patří úplně někam jinam, ne na OH v souvislosti s dresem.
Stejně tak jako když vyloučili toho Srba, který si na stupních vítězů odhalil tričko s nápisem "Kosovo je Srbsko", považuji za správné, i když o tom dělení si můžu myslet své (a prosím nekomentovat Kosovo, to sem fakt nepatří).
OH by měly být apolitické a i když u výběru místa tomu moc nevěřím, tak mezi sportovci by to tak být mělo. Na OH ne, mluvila o tom Kolocová a byl to nějaký svěťák.
Co se týče těch tělových plachet, asi by mi to nevadilo, nebo určitě by mi to nevadilo kdyby šlo o jakékoliv jiné náboženství. Trochu už se mi zajídá to kdo po mě kamenem, já po něm chlebem. To ovšem neznamená že souhlasím s Konvičkou, podle mě to je kretén a policie ukázala svou nepřipravenost, že ho nezastřelila. Je to trapný hovado.
Ale nemusíte být muslim aby jste byl hovado, můžete být třeba taky Mongol :D
Podle mě to nemá řešení a současný stav, kdy i zahalená atletka může startovat, protože její dres splňuje pravidla mi přijde asi nejlepší (i když ne ideální - jako ráda bych světový mír, žádná hladová štěňátka a tak, ale to asi jen tak neklapne...).
Když už jsem nakousla ty nohávy, o víkendu jsem koukala na volejbal RUSxUSA a tam 2 američtí plácalové měli dlouhé nohavice a vypadali jako záchodoví pavouci :D
Tyhle oděvy jsou velmi snadno identifikovatelné, kdy jsou náboženské povahy a kdy nikoli. Oni jejich tvůrci ani ti, co určují, jak budou vypadat, už z podstaty věci nějakou variabilitu netvoří.
Stále platí, že oni se mají přizpůsobit nám, ne my jim. Když se jim to nelíbí, pro mě za mě a´t si uspořádají vlastní čistě islámskou soutěž (nebo ať soutěží v takových sportech, kde jim úbor poskytne potřebnou služby dejme tomu jako u lyžařských sportů, bobů apod.), ale pokud mají být sportovní akce otevřené (a olympiáda zvlášť), tak tam symboly apriori postavené na nesvobodném učení opravdu nemají co dělat.