Vždyť jsem použil slova jako "odhad" a "zhruba". Vycházel jsem z rozměrů proporčně odpovídajícím postavám, z dubového dřeva (i když to nehraje velkou roli) a předpokladu, že se dveře mohou ponořit o 0,04m. Jinak je to : Fvz=h.A.Rho.g Od této síly odečteš účinek vlastní tíhy dveří a je to.
Ono tento směr myšlení má i nějaký oficiální název, na který si teď bohužel nevzpomenu. A z čistě pragmatického hlediska je možná i efektivní, ale nějak si ho nedokážu spojit s typem kladného hrdinu, kterého má Richard představovat.
Goodkinovu ságu nesnáším, páč je to sprostá vykrádačka Jordanova Kola času obohacená o zybtečné násilí a zbytečný sex :-)) Je to tak drsná kopie, že kam se hrabe třeba Brooks se svými výkrady :-) S kámošem jsme se ohromně bavili - co tam bude Goodkind plácat teď, když Jordan umřel :-p S Goodkinem jsem definitivně sekla u dílu s kozou kozenou zvící vola, jako nejmagičtějším zvířeti, co vyňufá každé zlo na sto honů a nezbývá doufat, že ji zlá prodavačka kozích klobás Irma semlela nadrobno :-p Ten díl už na mne byl moc a poprvé v životě jsem přestala kupovat knihy uprostřed ságy....a zatím je to jediný takový případ....
Někde jsem kdysi četla, že rozdíl mezi Martinem a Goodkindem je v tom, že Goodkindovo mučení postav hraničí sadismem, ze kterýho má radost :D Koukám, že je to tak.
Komentáře
Vycházel jsem z rozměrů proporčně odpovídajícím postavám, z dubového dřeva (i když to nehraje velkou roli) a předpokladu, že se dveře mohou ponořit o 0,04m.
Jinak je to : Fvz=h.A.Rho.g Od této síly odečteš účinek vlastní tíhy dveří a je to.
http://www.csfd.cz/film/279546-titanic-ii/
a bude to stoprocentně bomba :)
S Goodkinem jsem definitivně sekla u dílu s kozou kozenou zvící vola, jako nejmagičtějším zvířeti, co vyňufá každé zlo na sto honů a nezbývá doufat, že ji zlá prodavačka kozích klobás Irma semlela nadrobno :-p Ten díl už na mne byl moc a poprvé v životě jsem přestala kupovat knihy uprostřed ságy....a zatím je to jediný takový případ....