Tak opravuji svůj prvotní názor. Po druhém shlédnutí epizoda vypadá naprosto výtečně a jsem nucen odvolat i tu vatu :-). Akorát mě trochu zamrzelo, že o tažení Jaimeho se jen mluví... Doufám, že takto to nebude pokračovat i nadále. Tedy mám na mysli, že o bitvách by se jen mluvilo. To by byl průšvih silně degradující celý seriál...
Ono i v knize se o většině bitev jen mluví, nebo je ukázaná jen jejich část. V Římě taky o většině bitev jen mluvili a fungovalo to - ve druhé sérii si to pak vynahradili mega bitvou u Filipp.
Mně je jasné, že každá bitva je velice finančně nákladná, ale pokud se bude o nevyhnutelném střetnutí Starků s Lannisterama jen mluvit za stolem, budu hodně zklamaný.
Epizoda moc dobrá. Robb a Šedý vítr skvělí. Velkého Jona jsem si představovala mohutnějšího, ale to je jen drobnost. Rickon potěšil, Syrio výtečný jako v každém záběru :) Co se týče táborů obou stran, na mě to nepůsobilo dojmem malosti. Mělo to vypadat, že se ležení táhne mnohem dál mimo záběr kamery a počty byly divákům sděleny dostatečně zřetelně. U mě dobrý. Líbila se mi scéna, kdy se septa postaví do cesty čtyřem vojákům. Škoda trošku nedořešené choreografie, kdy ve snaze mít v záběru hrozbu v podobě mečů, drží vojáci vpravo meče v levé ruce a přitom jeden z nich má u levého boku i pochvu (další drobnost, já vím). Závěrečná zatmívačka přes trůn byla skvělá.
To mi připomnělo rozhovor s Aryou. Někdo jí tu vyčítal, že nedodržovala to leváctví. Ona sama to prej důsledně chtěla, ale právě kvůli kamerám to někdy nešlo. A i to holka hezky okecala - Syrio by jí jistě učil nespoléhat se na jednu ruku.
Právě jsem to viděl podruhý. Moc se mi líbily grimasy Cersei. Hlavně když mluví se Sansou a ta říká, že chce být jednou královnou jako je Cersei. Hezky při tom Cersei cukaly koutky :-) A pak měla hezký pohled, když Joffrey prokázal milosrdenství před Sansou - jako by z toho byla překvapená, jak dobře to ta zrůdička hraje - a přitom to bylo celé divadlo dávno nazkoušené.
Jo a máme tu konečně čísla sledovanosti. Předminulý týden klesla, minulý se udržela na té úrovni (což bylo vzhledem ke svátku dobré znamení) a tenhle týden se ten dobrý pocit potvrdil - máme tu rekord. 22% nárůst vůči premiéře. 2,7 mil na první uvedení, po druhém uvedení 3,6 mil., celkem nakonec 8,3 mil. Překoná GoT 3 mil. na první uvedení? Toť otázka...
BTW i přes to, že se mi tenhle díl líbil jednoznačně nejvíc, mám jednu docela zásadsní výhradu. Dothracká scéna byla podle mě dost mimo. Když tam dojde k tomu sporu o ženský, Dany řekne "drak žere ovce i koně." Khal vrhne takovej obdivnej pohled, ale nedokážu si představit, že by to koňáckej náčelník nebral jako smrtelnou urážku a s nim i celej khalasar (fuj slovo). Navíc se Dany přes kecy o tom, že je khaleesi, žraní srdcí atd. pořád zjevně považuje za nadřazenýho tvora. I ten souboj se mi tam nehodil, vyznívá to proti knížce jinak a z Khala ta scéna dělá de facto děsnýho podpantofláka :)
já jsem zase kroutil hlavou nad tím jak se někdo může nechat ošetřit od člověka, kterému zrovna zmasakrovali národ.... Nelogičnost/ Nebo aspoň nerozumnost Droga
Takhle se pozná znalec - já vůbec netušim, jak se odlišoval Šagga a Timett a tak jsem s nima docela spokojenej - poměr výšky jsem poměřoval k Bronnovi, u Tywina mě to nějak netrklo, zaměřím se na to příště.
No a jinak je to pořád stejný, je to o přístupu. Ale jinak já si tenhle tip kritiky rád přečtu...
Komentáře
Robb a Šedý vítr skvělí. Velkého Jona jsem si představovala mohutnějšího, ale to je jen drobnost. Rickon potěšil, Syrio výtečný jako v každém záběru :)
Co se týče táborů obou stran, na mě to nepůsobilo dojmem malosti. Mělo to vypadat, že se ležení táhne mnohem dál mimo záběr kamery a počty byly divákům sděleny dostatečně zřetelně. U mě dobrý.
Líbila se mi scéna, kdy se septa postaví do cesty čtyřem vojákům. Škoda trošku nedořešené choreografie, kdy ve snaze mít v záběru hrozbu v podobě mečů, drží vojáci vpravo meče v levé ruce a přitom jeden z nich má u levého boku i pochvu (další drobnost, já vím).
Závěrečná zatmívačka přes trůn byla skvělá.
Právě jsem to viděl podruhý. Moc se mi líbily grimasy Cersei. Hlavně když mluví se Sansou a ta říká, že chce být jednou královnou jako je Cersei. Hezky při tom Cersei cukaly koutky :-) A pak měla hezký pohled, když Joffrey prokázal milosrdenství před Sansou - jako by z toho byla překvapená, jak dobře to ta zrůdička hraje - a přitom to bylo celé divadlo dávno nazkoušené.
A jinak - imho až moc od seriálu čekáš knihu.
No a jinak je to pořád stejný, je to o přístupu. Ale jinak já si tenhle tip kritiky rád přečtu...