Hlasování pro dámy

upraveno 5. září 2012 v Akce a hlasování
Milé dámy, slečny i panny ctnostné,
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
1910111214

Komentáře

• Nepochopím, co všichni vidí na Rhaegarovi... charakterově se moc nepředvedl a ještě ke všemu divně světlé vlasy... ne, díky :D
    ...za mě velký hlas pro Tyriona jako dlouhodobějšího partnera (taky myslím, že dvojbarevné oči jsou atraktivní a navíc uvažuje mě velice blízkým způsobem) :)
  • Where to start... Tak platinové vlasy ti môžu pripadať zvláštne, ale keď sa povie, že aj Jaime Lannister vyzerá oproti nemu nezaujímavo, potom to musí byť hotový Adonis. Až na absolútne nezodpovednú a voči manželke neúctivú eskapádu s Lyannou má veľmi zaujímavý a sympatický charakter. Učenec a romantický umelec, ktorý hrá na harfu, sám skladá piesne a je prenasledovaný večným tieňom smútku (samozrejme, že to vyvoláva túžbu byť tou, čo chmáry čo i len na chvíľu zaženie). Napriek tomu z mimoriadne tajomných dôvodov sa jedného dňa dostavil na cvičisko a vyjadril, že by mal začať trénovať so zbraňou. Z pocitu POVINNOSTI. Jestli tohle není noble attracive... A aj v tom bol zručný. Prakticky všetko, čoho sa chytil, mmu šlo. Multitalenty sú príťažlivé. A tak nejak opakovane sa hovorí o tom, ako bol všeobecne obľúbený a vkladali sa doň nádeje a tiež si myslím, že je fakt škoda, že sa nedostal k prevzatiu vlády od Aerysa. Proste až na ten jeden out of character moment je vykreslený ako stelesnený ideál so štipkou romantického okorenenia (teda na okraji spoločnosti nežije, ale celá tá Letohradová vec a víťazstvo citu nad "občianskou" povinnosťou v prípade Lyanny...).
  • Keď rozoberáme tých Targaryenov... Je tu niekto, koho zaujal Bloodraven?
  • upraveno 1. února 2016
    Aviv napsal(a):

romantický umelec, ktorý hrá na harfu, sám skladá piesne a je prenasledovaný večným tieňom smútku.

no právě :roll:
  • Aha, no. Otázka vkusu. Ale taky to není jediný argument co jsem použila.
  • upraveno 2. února 2016
    Rhaegar verze alá Píseň: labilní šedovlasý hezoun vyrůstající pod vlivem šíleného otce se sklony k násilí, několikrát svědkem znásilnění vlastní matky, postupem času zhoršující se noční můry, sklony k sebepoškozování a možná počínající schizofrenie (vidiny a tak dále). Unese a znásilní Lyannu, jakmile zjistí, že je těhotná uvězní ji. :twisted: člověku při té představě pookřeje srdce...

K Rhaegarovu manželství: to je už od počátku odsouzeno k zániku, svojí manželky je schopný se dotknout pouze pod vlivem drog. Elia je zděšená jeho náhlými změnami nálad, výbuchy agrese a mluvení ze spánku, kdy má pocit jako by s ní kromě manžela sdílelo postel ještě několik dalších cizích mužů. Aerys jí pohrozí, že jestli cekne před příbuznými, udělá z jejích dětí dvě pečené hlavy draka. Elia upadá do depresí a touží po návratu domů, místo toho zůstává uvězněna po boku šílence a bez naděje na záchranu...tedy do doby, než se Rhaegar zblázní do té holky ze severu, pak přichází alespoň částečná úleva a volnost :spike:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Dreamer to je geniální, můžu na tebe odkazovat při vlhnutí některých mých blízkých osob nad Rheagarem? :applause: :-D =D
  • @Benji klidně to použij, ráda někomu zadělám na pěkné spaní :D
  • Tak počkejte, já furt žiju v tom, že do něj Lijána byla celá poblázněná... Takže tak nějak únos-neúnos... I když teda asi únos, vzhledem k tomu že to byla celkem mladice.
  • @Dreamer :applause: :applause: :applause:
  • AvivAviv
    upraveno 2. února 2016
    Dreamer napsal(a):

Rhaegar verze alá Píseň: labilní šedovlasý hezoun vyrůstající pod vlivem šíleného otce se sklony k násilí, několikrát svědkem znásilnění vlastní matky, postupem času zhoršující se noční můry, sklony k sebepoškozování a možná počínající schizofrenie (vidiny a tak dále). Unese a znásilní Lyannu, jakmile zjistí, že je těhotná uvězní ji. :twisted: člověku při té představě pookřeje srdce...

K Rhaegarovu manželství: to je už od počátku odsouzeno k zániku, svojí manželky je schopný se dotknout pouze pod vlivem drog. Elia je zděšená jeho náhlými změnami nálad, výbuchy agrese a mluvení ze spánku, kdy má pocit jako by s ní kromě manžela sdílelo postel ještě několik dalších cizích mužů. Aerys jí pohrozí, že jestli cekne před příbuznými, udělá z jejích dětí dvě pečené hlavy draka. Elia upadá do depresí a touží po návratu domů, místo toho zůstává uvězněna po boku šílence a bez naděje na záchranu...tedy do doby, než se Rhaegar zblázní do té holky ze severu, pak přichází alespoň částečná úleva a volnost :spike:

Takhle možno setřít i jiné postavy. :twisted:
  • AvivAviv
    upraveno 2. února 2016
    A vubec... Já ho dala mezi kluky na rozptýlení. To znamená pár noci (a dní) s dobre stavaným mladým mužom s veľmi neobvyklým sfarbením vlasov a očí za sprievodu krásnej hudby a nejakého toho duchaplnejšieho rozhovoru. :D
  • @Aviv jaké postavy například? O Rhaegarovi máme jen zprostředkované informace a většina z těch co jej znali osobně jsou mrtví :) Ale i já spíš věřím ve světlého Rhaegra, i když možná ne úplně gentlemana a romantika, představuju si ho spíš jako melancholického, smutného podivína.
  • AvivAviv
    upraveno 2. února 2016
    No, když si vezmem romantizmus jako umělecký směr 19. století, tak to opravdu není rúžovej Hollywood, ale melancholické podivínství. Emoce, individualita, fantastické vize, vnitřní pnutí, vzpoura společnosti, temné samotářské dumání, fatalita... Na jednu stranu Rhaeghar vypadá jako hrdina klasicizmu, šlechtic jež jde příkladem a má cnostné plány, na druhou stranu tu máme Rhaeghara jež sice pořád šlechtic je, ale taky... No docela pasuje do toho romantizmu.
  • @Dreamer Tak já věřím Barristanovi. Sice princátku do hlavy neviděl, ale znal ho a smýšlí o něm v dobrém, takže se tohohle dráčka snažím vidět pozitivně :)
  • Partner pro život: Tyrion nebo Jon - odmyslím-li si, že Tyrion nebyl fešák, po jeho boku bych se rozhodně nenudila.
    Chlap na jedno vášnivé použití: Robert Baratheon zamlada :-), věřím, že vedle něj si každá (i když už ztratil pel své krásy) musela připadat výjimečná.
    Ideální otec Vašich potomků: Opět mi asi vychází Tyrion, přestože chovám kladné city (bez ohledu na svůj nick) k Meči jitra. Ideálním otcem by mohl být i Ned, ale po opětovném čtení je s tou svojí ctí moc velký suchar :-).
  • Mmm... Ja si viem predstaviť suchšie veci než posadnutosť cťou.
  • @Aviv Souhlasím :-). Spíše jsem to myslela tak, že po několikerém čtení, s vědomím, jak Ned skončil, s porovnáním s jinými hrdiny... už to okouzlení jím nebylo tak silné. V reálu bych měla asi tendenci k němu inklinovat - a pak nedopadla dobře, protože realita přeje jiným než zcela čestným typům :-/.
  • Tak já se přidám :D Ačkoli mám 187 cm, ideální partner pro život by byl Tyrion, neleze mi na nervy, je chytrý, zábavný a praktický. Na jedno použití by byl super Jon a Dario :D Ani Drogo by nemusel být špatný milenec :D
  • upraveno 17. října 2016
    Ak dovolíte, pridám sa i ja do dámskeho klubu... Ako ideálneho partnera na celý život a otca mojich detí by som videla Neda (odhliadnuc od jeho terajšieho stavu) a Davosa. A možno ešte Jon, ale ten je primladý. Na jednorazovku Jaime, Oberyn alebo Sandor (pre toho mám hroznú slabosť). Skvelého mužského priateľa akosi nenachádzam (knižný Tyrion mi lezie na nervy), možno ešte Sam (zdieľam jeho lásku ku knihám).
  • Pravda, na Davose jsem zapomněla :-). Sice má své mouchy, ale to každý muž, a on je jako MUŽ opravdu popisován. Líbí se mi jeho charakter, že dokáže říkat nepříjemné věci i ve chvíli, kdy je sám proti sobě.

Oberyn na jednu noc by mohl být hodně zajímavý zážitek :-D.
  • Monika napsal(a):

Tak já se přidám :D Ačkoli mám 187 cm, ideální partner pro život by byl Tyrion, neleze mi na nervy, je chytrý, zábavný a praktický. Na jedno použití by byl super Jon a Dario :D Ani Drogo by nemusel být špatný milenec :D

Na prvú noc určite. Daenerys zažila veľmi zaujímavé chvíle počas svadobnej noci.
  • Tak ten Drogo asi všechny čtenáře tím vstřícným přístupem překvapil :D Na rozdíl od seriálové verze, která začala různé obraty o sto osmdesát stupňů.

Jenom technická - u některých postav to vyplývá tak nějak z kontextu, ale je v Písni nějaká mužská postava uvedená jako dobrý postelový akrobat? Nejblíž je tomu (co mi paměť slouží) Lysino ječení s Malíčkem. Hele, mě z toho neviňte.
  • AvivAviv
    upraveno 17. října 2016
    To môže byť celkom dobre zavinené tým, že chudinka mala v posteli po 2 dekády či koľko len starého dedka s dychom páchnucim po syre. Prirátajme jej rokmi umocnené idealizovanie Petyra a máme zaděláno.
    Ale nebola by som proti predstave posteľového akrobata Malíčka. Koniec koncov, ak mu ten biznis tak prekvitá, musí sa rozumieť do remesla.
  • Také vezměte v potaz, že byla do Malíčka přes dvacet let zamilovaná. A taky to, že je to prostě Lysa :-D
  • A čo presne máme chápať pod argumentom "je to prostě Lysa"? :-D
  • @Aviv Lysa je po těch mnohonásobných potratech a kdo ví čem ještě psychicky dost labilní a nějaké objektivní vidění čehokoli u ní naprosto chybí (což možná chybělo vždycky, jen se to časem víc projevilo). Ať už jde o jednání vůči vlastní sestře, jednání při příchodu Tyriona nebo čehokoli dalšího. Lysa Malíška doslova zbožňovala od svých kolika? Třinácti, čtrnácti let? Ona je naprosto vděčná za sebemenší kousek jeho pozornosti a to v jakémkoli smyslu. Jistě, nijak to nepopírá Malíčkovi případné dovednosti (ačkoli sám tohle ověření raději vynechám :-D ), ale spíš jsem tím chtěl říct, že Lysa by byla šťastná z čehokoli od Malíčka, byť by to mělo pro ní být sebehorší.
  • Dobre, tak okrem Lysy s nízkymi nárokmi a nedostatkom objektivity, máme tu odporúčania niekoho iného na posteľového akrobata?
  • Oberyn je jasný, Tyrion (s veľkým otáznikom), možno ešte Robert B. zamlada, ale uňho by som nedala ruku do ohňa za to, že sa kvalita vyrovnala kvantite. Podľa Cersei to celkom išlo aj Jaimemu, a Ygritte sa na Jonove výkony tiež nesťažovala.
    Má niekto ďalších kandidátov?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Katrina Renly :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.