Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Ne, rozhodně nějak přesvědčenej, že to byla Arya, ostatně ani její setrvávání u mužů bez tváře moc nepobírám. Ale být by tam klidně mohla, byl by to způsob, jak ji dostat zpět.
A hlavně potřebujeme nějaký velmi pádný důvod, který povede Aryu k opuštění faceless men. Těžko by tohle Martin udělal mimo její POV.
Knížka to byla perfektní, přesně jak jsem očekával. Drttivá většina kapitol mě hodně bavila a četl jsem je jedním dechem. Vyjímkou byly kapitoly Aryi a Victariona. To byla hrůza hrůzoucí a ačkoliv jsem nikdy v životě při čtení knížky nic nepřeskečil, teď jsem měl co dělat, abych to poprvé neudělal, zvláště u Aryi. Od té doby co se ocitla v Braavosu jsou pro mě její kapitoly neskutečné utrpení, nuda, snůška nesmyslů, vůbec mě to nebaví. Takže jsem to v podstatě čekal, že pokud se v Tanci arya objeví, bude to pro mě utrpení.
Naopak skvělé mi připadaly kapitoly Jona, Tyriona, Dany, Baristana, Smraďocha, i Jaimeho kapitola byla super.
Ten zbytek mi připadal průměrný (Bran, Aša, Quentyn...)
Dost mě ale překvapuje, jak tady téměř od každého čtu, že jej kapitoly Tyriona nebavily. To jsem nečekal, mě připadaly stejně zábavné jako všechny předešlé kapitoly skřeta (takže maximálně) Tím chci říct, že to samozřejmě chápu, každý z nás ty kapitoly vnímá jinak, každý má své oblíbené postavy atd, ale myslím to tak, že jsem překvapen, nečekal bych, že právě tyrion bude někoho nudit nebo nebavit :-D
Jonův konec na mě nezapůsobil tak jako Nedův, či Rudá svatba. Chtě nechtě mě nějak ovlivnilo všechno to různé oživování, zombiefikace atd , které začíná víc a více rašit, takže mi to stále nedochází, že by Jon mohl být opravdu mrtvý, moc se mi tomu nechce věřit. Každopádně by mě to mrzelo, moje pravděpodobně nejoblíbenější postava. Ale na druhou stranu bych byl raději, kdyby byl mrtvý, než kdyby pro něj George vymyslel stejný osud jako pro Catelyn.
Nový Targaryen na scéně mě překvapil, nikdy mě nenapadlo přemýšlet nad tím, jestli to je pravda nebo ne, že on a jeho sestra zemřeli nebo to byl podvhr.
Co se týče Stannise a Ramsaye, něco mi říká, že je Stannis opravdu mrtvý, Melisandra si uvědomí, že není Azor Ahai, ale že je jím Jon a proto ho zachrání. Navíc v tom dopise od Ramsaye bylo tolik informací, které by si podle mě nemohl vymyslet, ale musel je vědět.
Arya, tam vůbec netuším kam to směřuje, tohle jde už nějakou dobu úplně mimo mě :-D
Ale doufám, že to přežije Jaime.
BTW, sice to není podstatné, ale píšete o třech malých vrahounech Kevana, ale jestli si dobře pamatuju (vzhledem k tomu, že jsem dočetl před pár desítkami minut :-D ), tak těch Varysových ptáčků tam bylo více, myslím, že doslova půl tuctu.
díky za odpověď
Expendable: Ona už si to Mel asi uvědomila, protože na něj naléhala... Tohle není jako Nedova smrt, tohle je cliffhanger jako prase, protože 100% nevíme jestli je mrtvý.
Nicméně, jak už je u Martina zvykem, nakonec to všechno nebude ani tak ani tak.
A co se týče Varyse, který očividně dělá vše proto, aby odstranil ze hry co nejvíce schopných lidí ze Západozemí a způsobil chaos a připravil tak půdu pro příchod Aegona, který je podle jeho slov ideální vládce, rozplívá se nad tím, čím vším si prošel, jakou různorodou průpravu absolvoval, že byl vychován tak, aby se uměl vcítit do běžných lidí, dělal stejné věci jako oni, žil mezi nimi, aby pak jako vládce byl šlechetnější a hodnější. Jenže mám takový pocit, že je Varys dost pomýlený, protože z toho co jsme zatím mohli vidět je mladý Aegon Viserys číslo 2 a myslím si, že kdyby se dostal na trůn, brzy z něj bude Šílený Aerys číslo 2.
Jon bude znovuzrozen jako Azor Ahai a Dlouhý dráp bude jeho Světlonošem (dostal ho přece potom, co Mormont našel meč v popelu svojí komnaty po požáru).
A pozor, nikde se neříká, že by AA musel vrazit Světlonoš někomu do srdce, jen že ho válečník (myslím, že tam ani není Azor) vytáhne z ohně.
P.S. Taky vám jméno Azor Ahai připomíná jméno psa kombinované s nějakým japonským oslovením?
Inak z Jona by sa mohol stať aspoň White Walker.