Textová online RPG?

upraveno 1. února 2014 v RPG - hry na hrdiny
Zdravím všechny a předem se omlouvám, jestli vzbudím podobným tématem případnou nevoli ;)

Já a pár dalších dalších nadšenců jsme si poměrně oblíbili ASOIAF RPG od Green Ronin, nicméně všichni jsme z různých koutů republiky a tak nás napadlo zkusit zpracovat tento svět jakožto online textovou hru ve formě herního fóra - "play by post" (ála jeskyně na Andoru, DarkAge,... - hráči a vypravěč, na některé úkony kostky), pravděpodobně zasazenou do Martinova světa, nicméně s originálními postavami tvořenými hráči. Párkrát už jsme viděli podobné provedení hry od zahraničních fanoušků a nevypadalo to jako zas tak špatná zábava na večery.

Zajímalo by mě tedy - myslíte, že je to dobrý nápad, který by se mohl uchytit, nebo spíše zbytečnost? Případně našel by se někdo, kdo by se chtěl s námi na tvoření takového herního světa podílet (vzhledem k povaze "projektu" žádné programovací schopnosti netřeba)?
«1

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. srpna 2011
    RPG? To jako běhání s nějakou postavou po mapách? Jako dračí doupě? Ne strategie?
    Já jsem jednou hrál jednu strategii na fóru. Každý si vybral jeden stát Evropy a ten si řídil. Stálo to ale za prd, protože si tam některý hráči vymýšleli naprostý kraviny ve svůj prospěch a admin(vypravěč) jim to schvaloval.

Napadlo mne ale, co takhle deskovou hru Game of Thrones hrát přes fórum?
    Neznám přesně pravidla, ale myslím že se to hraje na deset kol. A nějaké fáze. Takže by se to hrálo stylem, jeden tah (fáze) jeden den. Diplomacie hráčů by byla osobně přes poštu. Všechny ty hrací plochy z desky by se museli nějak naskenovat nebo nafotit, a rozmístění figurek, žetonů,.. bych klidně dělal já jako obrázky. Každý hráč by měl 24 hodin na svá rozhodnutí a svůj tah... Nějaké to losování kartiček a podobně by musel dělat někdo důvěryhodný a nezávislí.
  • upraveno 30. srpna 2011
    Není důvod se omlouvat. Je tu jistě spousta RPG hráčů. Já jsem teda odkojen D&D, potažmo d20 systémem.

Co se týče online hraní, k tomu už jsem přece jen skeptičtější. S kamarády jsme kvůli roztroušení se po republice dokonce spoluvytvořili herní aplikaci na http://www.d20.cz/moduly/playground/ Není to stavěné přímo pro tu verzi od Roninů, ale dá se tam házet kostkami, můžete mít různá vlákna diskuzí/hry - filtrování komunikace dungeon mastera a jednotlivých hráčů atd. Určitě to zkuste. No ale abych se vrátil ke své skepsi - pár měsíců/let jsme online hráli, ale prostě to nemá tu šťávu a v poslední době jsme s tím úplně přestali.
    Montezuma: Mylsím, že Lubos, který s námi hrál párkrát deskovku v Praze říkal, že jí hraje online. Maj na to nějaké fórum.
    ja by som asi online skúsil. tu v Ba je hráčov celkom málo zatiaľ....
    Tímhle se myslí textové RPG, běžící přes forum (hráči píšou příspěvky závisející na reakcích ostatních atd. děj ovlivňuje vypravěč).
    add: vypravěč, jako myšleno sezení dračího doupěte, ne grafická hra
    Keď už, tak naživo. Raz za 2 týždne by som zahral, na pokračovanie, pokiaľ by bola dobrá partia. Cez internet to nie je taká sranda.
  • upraveno 31. srpna 2011
    Pro hraní AGoT online se dá začít na http://boardgamegeek.com/boardgame/6472/a-game-of-thrones , jsou tam odkazy na nějaké stránky, kde se hraje, nebo se hraje i přímo tam (např. celá už skončená hra je na http://boardgamegeek.com/thread/666889/agot-pbf-six-kings-time-to-dance). Oproti hraní naživo to má tu výhodu, že je daleko více času na přemýšlení a jde udělat daleko komplikovanější diplomacii (a samozřejmě jsou i nevýhody, jako že hra trvá týdny).

Pokud by se tu našlo dost lidí na hraní, tak já bych to klidně moderoval.
    Mě celkem ta myšlenka autora topicu zaujala :) Já bych byl pro
    Darcia: jj, přesně o tom mluvím, sorry že jsme do toho přimíchali deskovou hru online - to pls přesuňme případně do příšlušných diskuzí
    upresnenie za seba, skúsil by som online verziu stolovej hry. dračák nie, tam je osobný kontakt esenciálny, podľa mňa
    Stolni hru bych taky docela zkusil online, ale zatím jsem jí ještě nikdy nehrál.
  • upraveno 1. září 2011
    Pro ty, kteří by tedy měli zájem zkusit AGoT online, at se to neplete do diskuze tady, začal jsem novou diskuzi na http://www.icefire.cz/agot-hrani-online.
  • upraveno 1. září 2011
    Dračák po nete má ale výhodu toho, že viac menej píšeš koľko chceš, takže môžeš ísť do hĺbky. Na druhú stranu je to dosť pomalé
    Ak by sa hralo online tak sa pridám určite
  • upraveno 1. září 2011
    Děkujeme za odezvu, do projektu se pravděpodobně brzy pustíme a jen co to bude hotové, pošleme odkaz =)
  • upraveno 1. září 2011
    Též bych se přidal, jak mi čas dovolí...
  • upraveno 1. září 2011
    Já se taky hlásím.
  • upraveno 1. září 2011
    No vidím, že hráčů by bylo dost. Já se teda asi nepřidám, ale rád bych se sem tam mrknul. Btw, kde to teda budete hrát? Zkoušli jste to herní prostředí na http://www.d20.cz/moduly/playground/ ? Pokud nechcete nic spešl a stačí vám diskuzní fórum, tak můžu nabídnout zdejší prostředí, klidně napište a něco vymyslíme...
  • upraveno 1. září 2011
    Zahrám tiež, sranda musí byť ;D
  • upraveno 1. září 2012
    Dělám takovou online RPG textovou hru , která je zaměřená na armádu , ale bohužel je těžké ji vůbec na internetu najít , a tak postrádám lidi.Kdyby jste se někdo chtěli přidat , tak tady je odkaz armyboak.blueforum.cz.

a zde je krátký úvod:

Svět BOAKu je výjmečný tím , že ho pomáháte utvářet vy a každý je svým způsobem hrdina a je jen na vás, jestli bude nemehlo nebo talent od přírody.

Příběh vaší postavy začíná tím , že na vaši školu přišli vojáci a rozdali vybraným žákům přihlášky k nějaké vojenské akademii jménem BOAK (šamozřejmě si můžete vybrat , jestli byli rodiče nadšení nebo vám to ředitelka v dětském domově dovolila a nebo vaše postava prostě uteče z domu , protože to je jedinečná příležitost) a jakmile jste ji jim poslali , tak vás přijali.

Ve vojenské akademii jsou zpočátku všichni jen nováčci a poznávají se a vytvářejí si přátele.

Tak tedy hledáme spoustu nových tváří , které by se chtěly naučit střelbě a dalším věcem , které se v každé vojenské akademii učí. Rovněž hledáme instruktory , kteří se nebojí učit a jsou schopni udělat zajímavý příběh i výuku.

Díky za každou novou registraci.
  • upraveno 1. září 2012
    Určite by som si zahral! Podľa mňa super idea... Mam rád hryna tento typ.. teda RPG pisacia online.. Len sistém chatu alebo jaskýň?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 4. září 2012
    ONLINE textová RPG hra sa nazýva LARP, má to svoj vlastný názov a aj skratku, prípadne ORP :) Ale inak nápad na hru zaujímavý...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 4. září 2012
    Jsi si jistý? :-)
  • upraveno 4. září 2012
    Ja som si myslel Že Lapr je Live action role play.. ako ano Často je textovka a nadšenci maju neskôr aj lapr ale inak je to textova RPG nie LARP....
    Mimochodom niekto kto pozna niaky LAPR s nametom game of thrones?
  • upraveno 4. září 2012
    LARP jsem už leta nehrála :(
    upraveno 4. září 2012
    Tak LARP vzhľadom na prvé písmenko L sa vzťahuje viac menej na živú akciu, ale je osvojený, ako som povedal skôr pod názvom ORP, aj na nete na bežných serveroch ako Aragorn, kde hrám ja. Mám tam aj Game of Thrones ORP jaskyňu, kde hráme.
  • upraveno 4. září 2012
    ty si na aragorne? ako tam je hmm???
    upraveno 4. září 2012
    Aragornovo :D
    Ja som skúšal chvíľu Andor, ale prosto som zvyknutý na Aráč, oni aj často usporadúvajú AraLARP (síce naň nechodím, ale stojí za zmienku)... Mne je tam dobre...
  • upraveno 4. září 2012
    hmm Žeby som sa registroval? Su tam pod menami typu meno, "priezvisko" alebo len jedno meno?
    upraveno 4. září 2012
    Neviem presne, čo tým myslíš.
    Je tam prosto kolónka a môžeš si nick a meno aké chceš. Teda nick na svoj účet, s ktorým si na fóre a na webe, meno na chat, kde hráš v Live-Chate rovno v danú chvíľu a tiež meno samostatne pre každú postavu v jaskyni, v ktorej hráš. Ja mám napríklad inú postavu (Kywar) v jaskyni s povstaním, v inej jaskyni, kde sa o miesto len uchádzam mám zase vymyslenú inú postavu, na chate som Gepeto z rodu Blackhearthov a normálne mám nick Illowerth. Podobne všetci ostatní, nick väčšinou odveci a potom si vyberú relevantné mená pre jednotlivé hry.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.