Textová online RPG?
Zdravím všechny a předem se omlouvám, jestli vzbudím podobným tématem případnou nevoli ;)
Já a pár dalších dalších nadšenců jsme si poměrně oblíbili ASOIAF RPG od Green Ronin, nicméně všichni jsme z různých koutů republiky a tak nás napadlo zkusit zpracovat tento svět jakožto online textovou hru ve formě herního fóra - "play by post" (ála jeskyně na Andoru, DarkAge,... - hráči a vypravěč, na některé úkony kostky), pravděpodobně zasazenou do Martinova světa, nicméně s originálními postavami tvořenými hráči. Párkrát už jsme viděli podobné provedení hry od zahraničních fanoušků a nevypadalo to jako zas tak špatná zábava na večery.
Zajímalo by mě tedy - myslíte, že je to dobrý nápad, který by se mohl uchytit, nebo spíše zbytečnost? Případně našel by se někdo, kdo by se chtěl s námi na tvoření takového herního světa podílet (vzhledem k povaze "projektu" žádné programovací schopnosti netřeba)?
Já a pár dalších dalších nadšenců jsme si poměrně oblíbili ASOIAF RPG od Green Ronin, nicméně všichni jsme z různých koutů republiky a tak nás napadlo zkusit zpracovat tento svět jakožto online textovou hru ve formě herního fóra - "play by post" (ála jeskyně na Andoru, DarkAge,... - hráči a vypravěč, na některé úkony kostky), pravděpodobně zasazenou do Martinova světa, nicméně s originálními postavami tvořenými hráči. Párkrát už jsme viděli podobné provedení hry od zahraničních fanoušků a nevypadalo to jako zas tak špatná zábava na večery.
Zajímalo by mě tedy - myslíte, že je to dobrý nápad, který by se mohl uchytit, nebo spíše zbytečnost? Případně našel by se někdo, kdo by se chtěl s námi na tvoření takového herního světa podílet (vzhledem k povaze "projektu" žádné programovací schopnosti netřeba)?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já jsem jednou hrál jednu strategii na fóru. Každý si vybral jeden stát Evropy a ten si řídil. Stálo to ale za prd, protože si tam některý hráči vymýšleli naprostý kraviny ve svůj prospěch a admin(vypravěč) jim to schvaloval.
Napadlo mne ale, co takhle deskovou hru Game of Thrones hrát přes fórum?
Neznám přesně pravidla, ale myslím že se to hraje na deset kol. A nějaké fáze. Takže by se to hrálo stylem, jeden tah (fáze) jeden den. Diplomacie hráčů by byla osobně přes poštu. Všechny ty hrací plochy z desky by se museli nějak naskenovat nebo nafotit, a rozmístění figurek, žetonů,.. bych klidně dělal já jako obrázky. Každý hráč by měl 24 hodin na svá rozhodnutí a svůj tah... Nějaké to losování kartiček a podobně by musel dělat někdo důvěryhodný a nezávislí.
Co se týče online hraní, k tomu už jsem přece jen skeptičtější. S kamarády jsme kvůli roztroušení se po republice dokonce spoluvytvořili herní aplikaci na http://www.d20.cz/moduly/playground/ Není to stavěné přímo pro tu verzi od Roninů, ale dá se tam házet kostkami, můžete mít různá vlákna diskuzí/hry - filtrování komunikace dungeon mastera a jednotlivých hráčů atd. Určitě to zkuste. No ale abych se vrátil ke své skepsi - pár měsíců/let jsme online hráli, ale prostě to nemá tu šťávu a v poslední době jsme s tím úplně přestali.
Pokud by se tu našlo dost lidí na hraní, tak já bych to klidně moderoval.
Ak by sa hralo online tak sa pridám určite
a zde je krátký úvod:
Svět BOAKu je výjmečný tím , že ho pomáháte utvářet vy a každý je svým způsobem hrdina a je jen na vás, jestli bude nemehlo nebo talent od přírody.
Příběh vaší postavy začíná tím , že na vaši školu přišli vojáci a rozdali vybraným žákům přihlášky k nějaké vojenské akademii jménem BOAK (šamozřejmě si můžete vybrat , jestli byli rodiče nadšení nebo vám to ředitelka v dětském domově dovolila a nebo vaše postava prostě uteče z domu , protože to je jedinečná příležitost) a jakmile jste ji jim poslali , tak vás přijali.
Ve vojenské akademii jsou zpočátku všichni jen nováčci a poznávají se a vytvářejí si přátele.
Tak tedy hledáme spoustu nových tváří , které by se chtěly naučit střelbě a dalším věcem , které se v každé vojenské akademii učí. Rovněž hledáme instruktory , kteří se nebojí učit a jsou schopni udělat zajímavý příběh i výuku.
Díky za každou novou registraci.
Mimochodom niekto kto pozna niaky LAPR s nametom game of thrones?
Ja som skúšal chvíľu Andor, ale prosto som zvyknutý na Aráč, oni aj často usporadúvajú AraLARP (síce naň nechodím, ale stojí za zmienku)... Mne je tam dobre...
Je tam prosto kolónka a môžeš si nick a meno aké chceš. Teda nick na svoj účet, s ktorým si na fóre a na webe, meno na chat, kde hráš v Live-Chate rovno v danú chvíľu a tiež meno samostatne pre každú postavu v jaskyni, v ktorej hráš. Ja mám napríklad inú postavu (Kywar) v jaskyni s povstaním, v inej jaskyni, kde sa o miesto len uchádzam mám zase vymyslenú inú postavu, na chate som Gepeto z rodu Blackhearthov a normálne mám nick Illowerth. Podobne všetci ostatní, nick väčšinou odveci a potom si vyberú relevantné mená pre jednotlivé hry.