[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1343537394072

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2013
    @Anvil Postava, kterou zabili, protože herec už ji nechtěl hrát, natočili další sérii a herec se rozhodl vrátit, tak z celé té série udělali sen manželky té "mrtvé" postavy :D.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kolikokoli napsal(a):

Jo, Martin ságu ukončí: A Cat náhle z neklidného spánku probudila tekoucí voda. Posadila se na postel a zapouslouhala se. Byla do sprcha. Cat přešla pomalu do koupelny. Ned si právě myl vlasy. "Dobré ráno," pozdravil Ned svou ženu. Cat chvíli překvapeně stála a poté se vrátila do ložnice. Nemohla tomu uvěřit. Ned ihned vodu zastavil a přiběhl k manželce. "Copak se děje, má drahá?" Cat se rozplakala. "Myslela jsem, že jsi mrtvý." "O čem to mluvíš?" zeptal se Ned a Cat mu roztřeseným hlasem pověděla vše od královské návštěvy až po Edmurovu svatbu. Ned se pousmál. "Byla to jen noční můra. Podívej, jsem živ a zdráv. Pojď ke mně," uklidňoval Cat a vzal ji do náruče. "Teď pojď, Bran dnes pojede poprvé na vlastním koni."
    Konec ságy :D

A na druhý deň jej spraví palacinky :)
    Anvil napsal(a):

@skelet Eh, tak to se omlouvám, v Dallasu jsem v životě nebyl ;)

On to je seriál :D
  • @Gardien Tak potom to GRRM prehnal s LSD :D
  • @Branislav_Gepeto Neříkej, že je to seriál... to jsem teda fakt nevěděl :D
  • upraveno 20. dubna 2013
    Jen tak mezi námi, kdo myslíte, že je ve skutečnosti Robert Strong? Nová postava nebo některá "mrtvá"? Já bych rád viděl zpátky Sandora, ale to je spíš zbožné přání, tak co vy na to?
  • @Anvil Robert Strong je nejspíš bohužel Gregor Clegane bez hlavy :roll: , viz vlákno "Teorie ve světě ASoIaF"...
    Anvil napsal(a):

@Branislav_Gepeto Neříkej, že je to seriál... to jsem teda fakt nevěděl :D

:) To som si myslel, len pre upresnenie po použití výrazu "v Dallasu"
    Anvil napsal(a):

@sveva Oh man :(

Čo je na tom zlé :) Ja chcem vidieť súboj Sandora a Gregora - Sandor (tajomný mních z ostrova z Brienninej kapitoly) za Cirkev ako pokánie, Gregor za Cersei ako Frankenstein
  • @Branislav_Gepeto Obě mé poznámky k Dallasu byly ironické až mírně cynické, omlouvám se za tvé nepochopení, příště napíši do spoileru za jakoukoli takovouto nemístnou poznámku slovo "ironie" :D
    Anvil napsal(a):

@Branislav_Gepeto Obě mé poznámky k Dallasu byly ironické až mírně cynické, omlouvám se za tvé nepochopení, příště napíši do spoileru za jakoukoli takovouto nemístnou poznámku slovo "ironie" :D

To sa ospravedlňujem za nepochopenie :)
  • @Branislav_Gepeto Ale s tím duelem mezi Sandorem a Gregorem máš pravdu, doufám pak, že to bude v situaci, která bude rozhodovat ještě o něčem větším, než jen o pomstě, mohl by to být samotný ten boží soud a po Sandorově výhře by popravili Cersei a Sandor by umřel na utržená zranění po Gregorově smrti v duelu, to by bylo zakončení dějové linky dle mého gusta :D
    Anvil napsal(a):

@Branislav_Gepeto Ale s tím duelem mezi Sandorem a Gregorem máš pravdu, doufám pak, že to bude v situaci, která bude rozhodovat ještě o něčem větším, než jen o pomstě, mohl by to být samotný ten boží soud a po Sandorově výhře by popravili Cersei a Sandor by umřel na utržená zranění po Gregorově smrti v duelu, to by bylo zakončení dějové linky dle mého gusta :D

Veď práve to som myslel, že Sandor sa nepustí do Gregora tak odveci, ale že ten súboj prebehne práve ako Boží súd. A skôr by sa mi páčilo, že Sandor zabije Gregora a Cersei utečie a nejako sa stretne s Tyrionom. Bolo by to divné, ale ak by šla v jeho šľapajách, bolo by to nanajvýš zaujímavé. Ale verím skôr, že GRRM má pre ňu nachystané niečo iné.

Každopádne by sa mi páčilo, ak by Sandor mal ak súčasť pokánia aj to, že nemôže hovoriť. A ako Němý rytíř alebo Němý mních by ho poslali hľadať Sansu. A tak by stretol Brienne a sňou by ju našli.
  • @Branislav_Gepeto Celé pěkné, ale Cersei už by zasloužila umřít, podle mě by ji měl před smrtí zachránit Varys, stejně jako Tyriona, on ten pavouk tak rád dělá bordel :D
    A nesedí mi k sobě Brienne a Sandor, to se spíš střetnou o Sansu, než, že by spolupracovali.
    A jako poslední se vždycky směje Malíček, však to znáte...
  • Jenže Cersei umře až po smrti Tommena a Myrcelly a ty mám hodně ráda, takže... Doufám, že umřou stářím :D.
    Kolikokoli napsal(a):

Jenže Cersei umře až po smrti Tommena a Myrcelly a ty mám hodně ráda, takže... Doufám, že umřou stářím :D.

Tak mladí
  • @Branislav_Gepeto Krásne napísané :D
  • E Y: Já osobně spíše fandím Targaryenům... tomu novýmu Aegonovi, nebo jak se jmenuje, Jonu Sněhovi a Daenerys... řekl bych, že si z těh dvou na konci knížky udělá Dany harém ;)
    LordThames napsal(a):

E Y: Já osobně spíše fandím Targaryenům... tomu novýmu Aegonovi, nebo jak se jmenuje, Jonu Sněhovi a Daenerys... řekl bych, že si z těh dvou na konci knížky udělá Dany harém ;)

A Danegon, Joenya a Aenys dobyli Sedem kráľovstiev bordelov. ;-)
  • LordThames napsal(a):

... řekl bych, že si z těh dvou na konci knížky udělá Dany harém ;)

Kdybych chtěla být zlá, řekla bych, že v tom případě by trpěla takřka nekrofilními choutkami... :twisted:
  • @MissUtahraptor Ja som zlý a preto to asi aj poviem... ahm... ale asi myslime iných ľudí
  • Že mám skôr NECRO než filné chúťky... inými slovami Jonovy to neprajem
  • Hej.. Jon to jako přežije... ona za ním totiž přiběhne mellisandra, nebo jak se tačervená ženská jmenuje, a zachrání mu krk... a záda... a nohu... a hruĎ....
  • LordThames napsal(a):

Hej.. Jon to jako přežije... ona za ním totiž přiběhne mellisandra, nebo jak se tačervená ženská jmenuje, a zachrání mu krk... a záda... a nohu... a hruĎ....

Jasně, a tak z něj VŮBEC nebude vzkříšená mrtvola... =D
  • A martin sa na vas smeje
  • néé vona ho zachrání, ještě před tím, než ho úplně dozabijou... jakože on ještě nebude mrtvej, jen v sobě bude mít zabodanejch pár dýk...
    ;)
  • @Gardien Jop, to bude o voze a o koze...
    Mě jen tak napadlo, že v případě že by si z nich Daenerys ten harém udělala, vypadal by její milostný život následovně:
    Drogo- viz. zombiestav
    Dááário- jediný komplet živý (Možná... :twisted:)
    Jon- vzkříšená mrtvola
    Aegon- považován většinu života za mrtvého
    Ehm... :anxious:
  • LordThames napsal(a):

néé vona ho zachrání, ještě před tím, než ho úplně dozabijou... jakože on ještě nebude mrtvej, jen v sobě bude mít zabodanejch pár dýk...
    ;)

a proto mu budou říkat ježek... - a za dalších 8 tisíc let bude na konci dlouhého léta na Zimohradě stará chůva z hologramu vyprávět malému Anakinovi Starkovi, hrajícímu si se světelným mečem, o tom, jak za Dlouhé noci zachránil Středozem od nadvlády Mordoru ježek jezdící na vlkovi...
    :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.