[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1363739414272

Komentáře

• @Krisa S pohľadu železného trónu to má všetko Bolton. Jediný kto by ho mohol podporiť je Lady Mormont (a Medvedí ostrov moc významný nie je) a teoreticky Manderlyovia, ktorí však vsadili na Rickona. A s pohľadu Stannisa bol Robb zradca a Jon ako jeho dedič... :onfire:
  • Na železném trůnu sedí Tommen a Tywin je mrtvý, takže pohled železného trůnu, nebo cokoli čemu vládne je bezvýznamný, prakticky si vládne každý sám za sebe. Bolton severu, Freyové říčním krajinám, Lannisteři ještě mají okolí Skály a Lannisportu, Dorne kope samo za sebe a a asi podpoří Aegona. Malíček si buduje moc v údolí. Největší moc svírají Tyrellové a jejich vazalové, prakticky vládnou přístavišti a svému jihu.
  • Souhlasím, že jestli se ještě někdy dozvíme, jak to bylo s tím Robbovým rozhodnutím, bude to pro toho člověka (a pořád je tu možnost, že nakonec Robb poslechl Cat v tom, že jmenovat dědicem nemanželského bratra z Noční hlídky je hloupost) jenom symbolické. Popravdě doufám, že na to Martin zapomněl a nebude dál komplikovat situaci.
  • Jop, navíc Jon tu možnost sám měl a odmítl ji, a to i za situace, kdy si myslel, že jsou všichni jeho bratři mrtví. Jenže Rickon žije a dříve nebo později to vyjde na světlo, a Jon by mu to neupřel, at už by Rob chtěl cokoliv .... a to ještě za předpokladu že si Rob přál a Jon ještě žije, což taky nejsou zrovna 100% jisté fakty.
  • @Marek Přesně. Jon není stejný jako Theon nebo Joffrey, aby se případně oháněl Robbovým přáním, když ten ani nevěděl, že Bran i Rickon žijí. Jon jako postava se nikdy ani nevyvíjel jako pán Zimohradu. Rickon je taková moje naděje pro Starky do budoucna, ale jedině s někým jako Manderly nebo Brynden jako poručníkem, jinak by to byl druhý malý Arryn. Ještě radši bych jako pána Zimohradu viděla Brana, protože to by se symbolicky opakovala situace se starším horkokrevným bratrem, který umřel na jihu, a tichým bráškou - to už ale nejspíš po Tanci nepůjde.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00
    Druhý malý Arryn? Nu, ja v ňom vidím skôr perfektný materiál pre tyrana. Ako malé deťa prišiel o rodinu a chcel by určite nechať trpeiť tých, čo to zavinili. Agresia sa uňho rozvíja už v útlom veku. A ešte k tomu pravdepodobná výchova na Skagose. Ešte aby nám pán Morský nezomrel na jeho príkaz :twisted:
  • @Branislav_Gepeto Konečne tam aspoň bude Stark s guľami :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tenebris Možno jediný, ktorý prežije
  • No je pravda, že není vůbec jisté, jestli bude Jon žít.. podle toho co tam bylo popsáno (jedna kudla do břicha, druhá do zad a pravděpodobně jich následovalo ještě víc..) tomu asi věřit moc nejde.. i když možné je vše..:)
  • Záleží na tom, jestli bude mít přítomnost Rudé kněžky opravdu ten význam jak se domnívám
  • upraveno 12. července 2013
    Mě se to "mrtvýchvztaní" moc nelíbí
  • Je fakt, že Melisandra by v tom mohla sehrát určitou roli..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • upraveno 1. září 2013
    Draci požírající lidi?! Ooouu :onfire: Tyhle čtení z kapitol Vichrů jsou peklo, akorát to prohlubuje utrpení z čekání...
    As far as how far GRRM is with WoW? No idea. I'd say further than 50%, but he confessed that he was guilty only of underestimating the time it would take to finish things. And he seems to be working on the last book at the same time, so that's good news. Once WoW is out, I wouldn't expect so long a delay for the last one.
    To by mě zajímalo, co tam GRRM říkal, že někteří získali takový pocit. :-)
  • Proč si tady pořád nĕkdo stĕžuje, že jsouty knihy tak dlouhý? To je právĕ to, co se mi na tom líbí - že je to rozpracované do všech detailů a človĕk si dokáže všechno živĕ představit :-) (teď nemyslím postelové scény :-P :-D)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. října 2013
    @Doreah Protože mě nebaví 300 stránkový popis kobylek v medu a Daariova hrudníku (níž jsem se neodvážila) :P

Edit: Délka knih mi nevadí, jen bych radši kdyby se stránky věnovaly příběhu a detailům, které se k němu vztahují.
  • @Krisa pak by, ale příběh nestál za to :-). Není dobré neustále jen pumpovat fakta a děj..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @dzolo Řekla bych, že kdyby kniha byla tak o 200 stran popisu Daariových partií a jídel, tak by příběh stál za to úplně stejně, jen bych tolik nenesnášela Daaria a nebylo by mi blbě ze štěňátek k obědu...
    Martin said that he already has a manuscript containing more than a thousand pages but that's about as far as he goes when it comes to revealing how far along he is in the book "Winds of Winter" .

http://www.kpopstarz.com/articles/72813/20140109/winds-of-winter-release-date-uncertain-game-of-thrones.htm
  • Takže 2020?
  • A tak končí můj sen o tom, že Vichry zimy vyjdou v roce 2014. :-?

Na druhou stranu, víc jak 1500 stran to mít určitě nebude, takže je ve dvou třetinách. :D Pokud teda nebude mazat...
  • @sveva on v jednom rozhovore spomínal že napíše najprv 1500 strán a potom to maže takže..
    A nemal náhodou nejak 400 strán už pred vyše rokom?
    sveva napsal(a):

Na druhou stranu, víc jak 1500 stran to mít určitě nebude, takže je ve dvou třetinách. :D Pokud teda nebude mazat...

Nebo už napsané přesouvat do 7. dílu a pak psát další marné kapitoly Vichrů ;)
  • Můj odhad (proklamovaný už po vydání Tance) - léto 2015 - by mohl vyjít.
    Mimochodem, teď si pročítám kombinovanou Hostinu a Tanec a je to skvělý, tu kritiku (viz. čtenářské recenze na Amazonu například) moc nechápu. Snad jedině, že zpolitikařit Jona a Daenerys se Martinovi opravdu moc nepovedlo, a tak si pomohl těmi poněkud hloupými kličkami na konci jejich dějových linek. Ale ostatní postavy jsou vlastně úplně bezva, jsem nadšen (znovu)objevením téhle skutečnosti :-)
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    Amberjack napsal(a):

Mimochodem, teď si pročítám kombinovanou Hostinu a Tanec a je to skvělý, tu kritiku (viz. čtenářské recenze na Amazonu například) moc nechápu.

Kdysi psal Martin vysoce efektivní čtyřkapitoly (někedy se zúžili na tři, pokud vynechal úvodní vždy pouze cliffhangerskou pro děj prakticky nedůležitou) ve kterých se vždy stihl odehrát jeden příběh, který postupně ve druhé a třetí kapitole dostával grády, aby byl v poslední ukončenej...

Tahle struktura se bohužel ve 4. a 5. knize né sice úplně vytratila, ale ono gradování děje většinou se samotným dějem nemá lautr nic společnýho a gradujou pro děj nepostatný věci... pokud se člověk chce dozvědět něco o Západozemí a Essosu, není lepšího počteníčka, co se děje Písně Ledu a Ohně tak v tomhle ohledu se toho člověk moc nedoví

:weirwood:
  • @Wanic: Čtyřkapitoly? Mám první tři knihy docela hodně načtené, ale žádnou takovou strukturu jsem nezaznamenal. Čímž neříkám, že nemáš pravdu. Je to každopádně zajímavý postřeh.
    Jinak z hlediska děje jsou opravdu Hostina i Tanec pomalejší, ale zase získávají hloubku. Mně nejvíc baví postavy, které bojují trochu sami se sebou (a ani o tom třeba ještě nevědí jako Cersei) a nesou si nějakou dřív nepoznanou slabost nebo prázdnotu a takových je tam požehnaně.
  • Žádný čtyřkapitoly sem tam taky nezaznamenal. Hostina jednoduše pomalejší bejt musela, protože kdyby měla pokračovat stejnym tempem jako Bouře, za chvíli by žádná postava nezbyla

Co se týče konce celé ságy, očekávám něco jako Aegon králem Dorne, Bouřlivých krajin a Králova přístaviště, Tyrellové vládnoucí sami sobě, Železní přibližně v situaci jako úplně na začátku písně s flotilou ztracenou někde na Východě, Lannisterové pokoušící se přežít někde na Západě, Údolí Arryn a Říční krajiny pod vládou Malíček+Sansa a na Severu Jiní peroucí se s Branovcema, Daenerysinýma drakama a zbytkama Starcký, Boltonský, Stannisovský a Železný armády s Rickonem sedícím na Zimohradě (optimismus nade vše)
  • Nějak mi unikl tenhle rozhovor s Royem Dotricem z prosince... což je škoda, protože v něm říká, že George má další knihu "nearly ready". Podle toho, co říká, jsou s Martinem v pravidelném kontaktu, takže bych mu i věřila, teď jde jen o to, aby ho GRRM taky netrolloval. :-D
    Že bych se vrátila k původnímu odhadu Vánoce 2014...?

• Zajímavé. Přesto: léto 2015.
  • vianoce 14 by boli megasuper. ak to neohlási do cca júna, tak nehrozí. uvidíme.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.