kniha vs seriál: sloučené postavy
Chtěl bych (na konci S02) udělat článek - soupis - o postavách v seriálu - vůči tomu, kterým dalším postavám byl upřena seriálový život
a to jak v S01, tak S02 - jak to tak vypadá, v s02 jich bude kopec...
klíčem je, že v seriálu je čin (y) , který v seriálu udělal někdo jiný nebo obecný výskyt na místech, kde v knize byla jiná postava
typické příklady z posledních dílů:
a to jak v S01, tak S02 - jak to tak vypadá, v s02 jich bude kopec...
klíčem je, že v seriálu je čin (y) , který v seriálu udělal někdo jiný nebo obecný výskyt na místech, kde v knize byla jiná postava
typické příklady z posledních dílů:
- Bran svým snem o "moři na Zimohradu" zastupuje Jorena
- Bronn zastoupil Jacelyna Bywatera
- Ross zastupuje kdekoho :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jéžiš, pardón. Teď jsem si vzpomněla, že i v knížce ufikli hlavu Nedovi... :D
edit: Vrátím se k tématu.
Ve Hře byla vypuštěná (nepodstatná) Eroeh a důležitá zachráněná ovce byla jen Mirri.
A také služebné Dany jsou zredukovány na dvě.
V prologu přežil Will místo Gareda.
http://icefire.cz/hra-o-truny-2x05-duch-harrenova
A jak jsem tam taky psala- nevidím v tom problém, Rudý bůh může být jednou z tváří.
Chybí cele Řekotočí a všechny postavy. Chybí také černá bordelmama. Taky chyběla scéna kdy Bran pořádal hostinu s lordy a projednávali kdo zdědí pozemky po vdově což je podle mne důležitá scéna, protože kvůli těmto pozemkům vlastně Boltonův bastard povstal, což také chybělo, kvůli povstání byl uvězněn co jsem neviděl a když byl železnými muži nevědomky osvobozen tak se zmocnil Zimohradu a kvůli tomu začal Bolton na jihu kut pikle (viděl příležitost)
Myslím, že nás HBO ochutila do důležitou dějovou linku, kterou pak budou muset složitě roubovat viz. Bolton vs. Stannis
...kdyby ji vynechali, budu brečet
- zabít Brana a Rickona, respektive tento nápad předložit Theonovi - ovšem tohle klidně můžou hodit na libovolného Železného muže
a
- sejmout Rodrika s jeho armádou - což se mi před jeho "představení" lehce nelíbí, ale přece jenom to jakous takous úpravou asi můžou dokázat - pokud ovšem vůbec Rodrik padne takto, bo Bran jej "viděl utopeného v moři na dvoře" - což značí, že jej uvnitř Zimohradu - při nájezdu - sejmou železňáci, ale to nám nesedí, když je pryč...
tanec jsem nečet, takže nevím, zda je třeba, aby tam byl vůbec
Kdyby bylo na Severu všechno v pořádku, tak by se Robba neodvažoval zradit.
A Tyrellům obecně. Jen hlava rodu trochu zaostává, ale zároveň se ani ničím extra neprovinil. Názor na Mace, skopovou hlavu, dost zavedla jeho matka...
Mno já mám Margaery docela rád. Garlan si to u mne nijak nepodělal a o tom, že bych Willase rád viděl jako novou POV už jsem také mluvil. Ale tady je spíš řeč o seriálu a jejich obsazení, hej?