kniha vs seriál: sloučené postavy

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Chtěl bych (na konci S02) udělat článek - soupis - o postavách v seriálu - vůči tomu, kterým dalším postavám byl upřena seriálový život

a to jak v S01, tak S02 - jak to tak vypadá, v s02 jich bude kopec...

klíčem je, že v seriálu je čin (y) , který v seriálu udělal někdo jiný nebo obecný výskyt na místech, kde v knize byla jiná postava

typické příklady z posledních dílů:

• Bran svým snem o "moři na Zimohradu" zastupuje Jorena

• Bronn zastoupil Jacelyna Bywatera

• Ross zastupuje kdekoho :)

pomůžete svými tipy?
«13

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. května 2012
    Tyrion zastoupil Donala Noyeho
  • upraveno 2. května 2012
    Ned zastoupil Joffa.

Jéžiš, pardón. Teď jsem si vzpomněla, že i v knížce ufikli hlavu Nedovi... :D

edit: Vrátím se k tématu.
    Ve Hře byla vypuštěná (nepodstatná) Eroeh a důležitá zachráněná ovce byla jen Mirri.
    Rakharo byl propojen s Jhogem (sbohem :'( )
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. května 2012
    A Stín byl propojen se Stínem - druhý stín měl být pro Penrose v Bouřlivém konci
    A také služebné Dany jsou zredukovány na dvě.
    V prologu přežil Will místo Gareda.
    Montezuma3: No, v první sérii Dany chvílemi měla tři...
    Předpokládám, že postaršením a zcourovatěním Margaery tato přibrala roli Královny trnů, která se vyskytne maximálně na svatbě jako křoví, pokud vůbec.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. května 2012
    Ano ale ty dvě co přežili cestu Rudou pustinou tak ta co tam teď s Daenerys blbla s Drogonem tak ta měla umřít. Ale to producenti nepřipustí
    Ugla napsal(a):

Předpokládám, že postaršením a zcourovatěním Margaery tato přibrala roli Královny trnů, která se vyskytne maximálně na svatbě jako křoví, pokud vůbec.

Ne a ne, já chci Maggie Smith jako Olennu.
  • upraveno 3. května 2012
    brbr napsal(a):

Ugla napsal(a):

+1 !!!
  • JayJay
    upraveno 3. května 2012
    No, myslit to chce i na vyšší místa. Podle Jaqenových žvástů nám R'hllor zastupuje i mnohotvářného boha...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. května 2012
    Jestli narážíš na jeho "Rudý bůh si žádá", tak to bylo i v knize, schválně jsem si to kontrolovala.
    Jay napsal(a):

No, myslit to chce i na vyšší místa. Podle Jaqenových žvástů nám R'hllor zastupuje i mnohotvářného boha...

Cca. 15. komentář odshora je příslušná citace:
    http://icefire.cz/hra-o-truny-2x05-duch-harrenova
    A jak jsem tam taky psala- nevidím v tom problém, Rudý bůh může být jednou z tváří.
    v knize měla Dany 4 dothraky co jí chránili a jeden zemřel při tom vyvolávaní, v serialu má jenom 3 přičemž ještě k tomu jeden zemřel zabit ovčími lidmi ...(což je blbost, protože dany šla na východ aby se jim vyhnula)

Chybí cele Řekotočí a všechny postavy. Chybí také černá bordelmama. Taky chyběla scéna kdy Bran pořádal hostinu s lordy a projednávali kdo zdědí pozemky po vdově což je podle mne důležitá scéna, protože kvůli těmto pozemkům vlastně Boltonův bastard povstal, což také chybělo, kvůli povstání byl uvězněn co jsem neviděl a když byl železnými muži nevědomky osvobozen tak se zmocnil Zimohradu a kvůli tomu začal Bolton na jihu kut pikle (viděl příležitost)

Myslím, že nás HBO ochutila do důležitou dějovou linku, kterou pak budou muset složitě roubovat viz. Bolton vs. Stannis
    Ugla napsal(a):

nestraš, to je TAK vděčná postava...
    ...kdyby ji vynechali, budu brečet
    Ji-ti - nejde mi o to, že chybí celé postavy či děj - zajímají mě jen ty, jejichž činy/kecy byly přilepeny někomu jinému
    Na Královnu trnů bych zapomněla, však taky nic moc důležitýho kromě události s Joffreym neudělala, takže Marge si nejspíš opravdu pomůže sama. Ramsay je něco jinýho. Vlastně není tak důležitý, aby ve druhý sérii osobně byl, jenom by měli zmínit, kdo to je a co udělal. Jeho osobní přítomnost budou potřebovat až někdy ve čtvrtý sérii. Pochybuju ale, že by se HBO o takovýho úchyla připravila :D
    v s02 má Ramsay (imho) 2 úlohy:

- zabít Brana a Rickona, respektive tento nápad předložit Theonovi - ovšem tohle klidně můžou hodit na libovolného Železného muže
    a
    - sejmout Rodrika s jeho armádou - což se mi před jeho "představení" lehce nelíbí, ale přece jenom to jakous takous úpravou asi můžou dokázat - pokud ovšem vůbec Rodrik padne takto, bo Bran jej "viděl utopeného v moři na dvoře" - což značí, že jej uvnitř Zimohradu - při nájezdu - sejmou železňáci, ale to nám nesedí, když je pryč...

tanec jsem nečet, takže nevím, zda je třeba, aby tam byl vůbec
    knedle: Ano, Ramsay vzhledem k událostem v Tanci bude třeba. A vzhledem k časovýmu překrývání událostí nejspíš už ve čtvrtý sérii, jak jsem zmínila. Zatím tam nebude nejspíš jenom proto, že už tak představujou ve druhej sérii nezvyklý množství postav.
    upraveno 3. května 2012
    Asi tak. Představit ho teď, je úplně zbytečné, protože na něj diváci-nečtenáři naprosto zapomenou.
    Nemusel tam vůbec být osobně, stačilo jen o něm mluvit., jen aby divák měl vůbec tušení o jeho existenci. Protože to že Boltonův spratek vyvolával spory a po vpádu železných mužů vycítil příležitost k opanován Zimohradu, byl hlavní impuls pro Boltona aby zradil Robba.

Kdyby bylo na Severu všechno v pořádku, tak by se Robba neodvažoval zradit.
    Roose Bolton... no už se těším, až v příštím díle bude stát Robbovi za zády a tvářit se tajemně :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 3. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Ned zastoupil Joffa.

Jéžiš, pardón. Teď jsem si vzpomněla, že i v knížce ufikli hlavu Nedovi... :D

edit: Vrátím se k tématu.
    Ve Hře byla vypuštěná (nepodstatná) Eroeh a důležitá zachráněná ovce byla jen Mirri.

:D +1
    Ugla napsal(a):

Aká iná rola než křoví je pre Kráľovnu tŕňov :D
    brbr napsal(a):

Ugla napsal(a):

Ja tiež :D
    Ji-ti napsal(a):

v knize měla Dany 4 dothraky co jí chránili a jeden zemřel při tom vyvolávaní, v serialu má jenom 3 přičemž ještě k tomu jeden zemřel zabit ovčími lidmi ...(což je blbost, protože dany šla na východ aby se jim vyhnula)

Chybí cele Řekotočí a všechny postavy. Chybí také černá bordelmama. Taky chyběla scéna kdy Bran pořádal hostinu s lordy a projednávali kdo zdědí pozemky po vdově což je podle mne důležitá scéna, protože kvůli těmto pozemkům vlastně Boltonův bastard povstal, což také chybělo, kvůli povstání byl uvězněn co jsem neviděl a když byl železnými muži nevědomky osvobozen tak se zmocnil Zimohradu a kvůli tomu začal Bolton na jihu kut pikle (viděl příležitost)

Myslím, že nás HBO ochutila do důležitou dějovou linku, kterou pak budou muset složitě roubovat viz. Bolton vs. Stannis

Nikto predsa nepovedal, že ho zabili Ovčí ľudia... Jeho smrť je záhadou... Ale bolo vtipné, že jednu z tých slúžok nezabili, ale toho, čo tam mal žiť zabili.. :D
    Mrzelo by mě kdyby tam Královna Trnů nebyla :( Je to snad jedinej nadějnej Tyrell, syn je blbeček, vnuk taktéž a Margaery už ani neví koho si vzala :)
    upraveno 3. května 2012
    Který vnuk?
    upraveno 3. května 2012
    Asi myslí Vocase, květinového rytíře
    Zajímavé. A co je vlastně na Lorasovi špatného? Nadaný rytíř, trochu jameiovsky namyšlený, statečný, věrný, milující svou rodinu...
    upraveno 3. května 2012
    Taky by mě zajímalo odkud se taková averze k Lorasovi bere.
    A Tyrellům obecně. Jen hlava rodu trochu zaostává, ale zároveň se ani ničím extra neprovinil. Názor na Mace, skopovou hlavu, dost zavedla jeho matka...
    upraveno 3. května 2012
    Lord nafukovací ryba.
    Mno já mám Margaery docela rád. Garlan si to u mne nijak nepodělal a o tom, že bych Willase rád viděl jako novou POV už jsem také mluvil. Ale tady je spíš řeč o seriálu a jejich obsazení, hej?
    Já mám Tyrelly ráda, protože to nejsou řezníci a tou "hrou" proplouvají víceméně bezpečně, což se ale předpokládám v posledních dvou knížkách změní. Ale neberte mě vážně, já u Martina doopravdy nesnáším jenom psychopaty. A Cersei.
    kampak jste se mi ztratili?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.