kniha vs seriál: sloučené postavy

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Chtěl bych (na konci S02) udělat článek - soupis - o postavách v seriálu - vůči tomu, kterým dalším postavám byl upřena seriálový život

a to jak v S01, tak S02 - jak to tak vypadá, v s02 jich bude kopec...

klíčem je, že v seriálu je čin (y) , který v seriálu udělal někdo jiný nebo obecný výskyt na místech, kde v knize byla jiná postava

typické příklady z posledních dílů:

• Bran svým snem o "moři na Zimohradu" zastupuje Jorena

• Bronn zastoupil Jacelyna Bywatera

• Ross zastupuje kdekoho :)

pomůžete svými tipy?
2

Komentáře

• upraveno 3. května 2012
    když se pořádně podíváš, tak se to děje u všech témat. nějak neudržíme myšlenku :)
  • upraveno 3. května 2012
    Jaime zastupuje zlo.
  • upraveno 4. května 2012
    jaime je ňuňu - jedna z nejkladnějších postav ságy, lidumil a vůbec
    co se týče Jamieho tak u nás doma to je princ krasoň XD i když se mi teda vůbec nelíbí. Ze začátku jsem ho nesnášela, ale co tak čtu hostinu, tak už k němu necítím takový odpor.
    Kachítos: Já jsem nejdřív myslela, že vybrali tu image Jaimemu v seriálu vybrali jenom jak "eye-candy", pak jsem začala číst a zjistila, že tak opravdu má vypadat, takže je to vlastně jedna z nejlíp obsazených postav :D A není to kopie Krasoně, Jaime tu byl dřív než Shrek.
    Jaime zastupuje zlo.
    Jaime zastupuje ztracené dětské ideály a sny. Chtěl být jako Arthur Dayne a stal se z něj málem Usměvavý rytíř. Aspoň takhle se v knize vidí. Kapitoly ve kterých vystupuje Jaime mám moc rád, protože se jedná o velice rozporuplnou postavu. Která je schopna velkého zla (zmrzačení Brana), ale i dobra (záchrana Brienne nebo Tyriona). Možná jsem idealista, ale myslím, že za jiných okolností by z něj mohl být skutečně úžasný rytíř i co se týká ctností.
    Chmur: Ztracený ideály a sny nezastupuju zdaleka jenom Jaime, IMHO je to jedno ze základních témat ságy. Cersei i Sansa si představovaly skvělýho manžílka, Ned kdysi Roberta považoval za slibnýho krále, Arya si představovala, že bude bojovat s mečem jako její bratři a ne že bude asasínka, Bran chtěl být rytíř, Robb chtěl být dobrý král, Jon ze začátku čekal, že Noční hlídka bude plná lidí, jako je on...
    Jasně, v knize jo. Topic je ale o seriálu, kde je zněj zatím mnohem exponovanější ztělesnění zla. Jinak je bezesporu skvěle zahranej.
    tak zatím jsme v seriálu na úrovni Střetu králu, s Jaimem se to rozjede až od Bouře (a jeho vlastních POV). ve Střetu je jen ten rozhovor s Cat v kobkách, co za něco stojí. ostatně, mi taky ve Hře připadal jako jasný zloun :)
    brbr napsal(a):

tak zatím jsme v seriálu na úrovni Střetu králu, s Jaimem se to rozjede až od Bouře (a jeho vlastních POV). ve Střetu je jen ten rozhovor s Cat v kobkách, co za něco stojí. ostatně, mi taky ve Hře připadal jako jasný zloun :)

Floutek je lepší slovo :)
    zloun, zatím si stojím. nevím proč, ale víc než to co udělal Branovi, mě štvalo to jeho přepadení Neda a zabití Joryho a spol. to není floutkovství.
    Je fakt, že v seriálu byl v první sérii největší sviní Jaime. V druhé sérii si jeho pozici pro sebe uzmul Joffrey. To je ale síla genů:-)
    Chmur napsal(a):

Je fakt, že v seriálu byl v první sérii největší sviní Jaime. V druhé sérii si jeho pozici pro sebe uzmul Joffrey. To je ale síla genů:-)

V první půlce série možná byl Jaime největší svině, ale pak ho spolehlivě nahradili Cersei a Joffrey (ne že by od začátku nebyl uřvaný hovado). Nehledě na to, že v seriálu o něm víme víc než v první knížce - rozhovor s Nedem o jeho otci a bratrovi, zmínka o tom, že poslední slova krále byly "Spalte je všechny", neochota ztotožnit se s tím, co mu Tywin říká o tom, jaký by měl být. Je ale pravda, že opravdový sympatie si nejspíš získá až na cestě s Brienne.
    Kachítos napsal(a):

co se týče Jamieho tak u nás doma to je princ krasoň XD ...

Takhle se bavím s bráchou, který zatím jen viděl seriál.
    "Jaime..."
    "Kdo?"
    "Princ Krasoň."
    "Jo ahá, tak to řekni rovnou..." :D
    :D :D :D
    Hah, takhle to mám s kamarádkou, pro kterou Jon je prostě 'ten, co furt tak blbě čumí'.
    Hah, takhle to mám s kamarádkou, pro kterou Jon je prostě 'ten, co furt tak blbě čumí'.
    Tak to je vtipný. Budu se muset na Jona a jeho pohledy více soustředit.
    Vzkaz pro Krisu: Nečum furt tak blbě:-))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. května 2012
    Chmur napsal(a):

Tak to je vtipný. Budu se muset na Jona a jeho pohledy více soustředit.
    Vzkaz pro Krisu: Nečum furt tak blbě:-))
    Pane, Ano, Pane :)
    Kámoš, který také koukal jen na seriál, říká Theonovi Vojta Greyjoy - kdo viděl seriál Ulice, pochopí. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. května 2012
    Xaro Xhoan Daxos v 5. epizodě nahradil roli námořníka z Letních ostrovů (kapitán skořicového větru) zvaný Quhuru Mo (Stejný chlapík co v Hostině odvezl Sama a Fialku do Starého města)
    V knize byl tento námořník přiveden Mormontem před Dany aby ji zdělil nejnovější zprávy ze Západozemí. Ona mu slíbila, že až bude sedět na železném trůnu. Dostane odměnu za tyto dobré zprávy.
  • upraveno 8. května 2012
    A ještě ve Hře o trůny, když Arya utekla z toho sklepení a šla za Eddardem, tak se pak ptala Desmonda, kolik má Eddard stráží, jenže v seriálu se ptala Joryho...
  • upraveno 9. května 2012
    Nějak jsem si nevšim jestli má Půlruký všechny prsty nebo jen ukazovak a palec na prave, a taky me zarazilo že Dagmer Rozseklý není Rozseklý. Další věc - neměl být na Zimohradu s Theonem i Mokrovlas ?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. května 2012
    Ne neměl, ale neměl tam s ním být ani Dagmer. Měl tam s ním být nějaký jeho sluha. Wex nebo Wax nebo tak nějak.
    No jelikož vynechaly nájezdy na pobřeží kde být měl. A nějak i Rodrik vs Dagmer u Torrhen Square. Tak bych řekl že by se tam správně nacházet měl. Podle změn v serialu.
    Everett Young napsal(a):

... Wex nebo Wax nebo tak nějak.

Wex. A jsem zvědavá, jak si ho pak vycucají z prstu, vzhledem k tomu, že v Tanci to je on, kdo Manderlymu a Davosovi "řekne", že Rickon žije a mířil na Skagos.
    Miss Utahraptor: Nevycucaj si ho z prstu, prostě ho zazděj. Je spousta jiných způsobů, jak se to Manderly může dozvědět.
    svoa00: Nějaký návrh- aby to neznělo stupidně, nastavovaně nebo hodně nereálně (sluha z kuchyně, o kterém jsme v životě neslyšeli; náhodný kolemjdoucí...)?
    Miss Utahraptor: Na ráně by byl Dagmer, ale ten k takovýmu jednání nemá žádnej důvod, pokud by to z něj nevymlátili. Napadá mě, že by to nějakým způsobem mohl být Luwin (kdyby přežil a sám na to místo Rickona poslal), ale asi hlavně proto, že mám pro toho moudrýho staříka slabost ;)
    svoa00: Luwin mě taky napadl, ale právě proto, že ho mám docela ráda by mě naštvalo, kdyby jeho linku změnili a "násilně" protáhli.
    Miss Utahraptor: Vzhledem k jiným změnám bych se tomu tak nedivila. Rodrika jsem měla taky ráda a trochu mě naštvalo, že ho v seriálu zabili dřív, než bylo třeba (jeho vyjednávání s Theonem by IMHO byla skvělá scéna). No ale pak mi došlo, že v knížce se mu nedostalo ani tý cti, že by umřel na scéně. Počítám s tím, že postavy v seriálu budou v některých případech umírat jinak a jindy nebo si s tím budou hrát (viz Irri a Doreah)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.