Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
1181921232475

Komentáře

• upraveno 17. června 2012
    To bylo virtuální, Jarlo, čti pořádně. :-)
    Skoro to vypadá, jako by všichni na něco čekali. :-)
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    heavy_head napsal(a):

Ale nutno vzít v úvahu i virtuální lavici...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. června 2012
    Na příchod Velkého jiného...
    upraveno 17. června 2012
    Jay napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Ale nutno vzít v úvahu i virtuální lavici...
    A virtuální úraz :)
    Ten Alek ale ví, jak zvýšit napětí a očekávání čtenářů! :-)
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    flanker.27 napsal(a):

Od cimrmanů bylo něco jako Zubní kámen úrazu (asi hodně zkráceně parafrázuji):
    Vyrobil mu svělý falešný zub, dokonce na něm byl i falešný kaz, který způsobil falešný zánět okostice. Falešná smrt byla od skutečné k nerozeznání.
    No, tak tohle je podobné...
    Zacina mi to tu pripominat svadbu, ked prinesu polievku a vsetci sa chopia priborov a zacnu trieskat po tanieroch...
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    heavy_head napsal(a):

Ten Alek ale ví, jak zvýšit napětí a očekávání čtenářů! :-)

Tak zase nutno říct, že tato cesta je lepší než Martinovy cliffhangery. Kdyby se Alek od Mistra učil pořádně, tak dnes vyvěsí přesně 1/7 každé povídky, zítra další, pak za týden... a do konce roku bychom to mohli mít... :o)
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    Hildegarda napsal(a):

Zacina mi to tu pripominat svadbu, ked prinesu polievku a vsetci sa chopia priborov a zacnu trieskat po tanieroch...

Udělám vám radost odcházím, čímž výrazně roste prvděpodobnost, že se to tu za půlminutu objeví... Přesně dle popsaného mám hlad... a obavu, že z Jarly nedostanu ani virtuální kus té rolády o níž básnila... :o)
    upraveno 17. června 2012
    ani virtuální kus té rolády
    Ta už bude sežraná, takže foto asi nehrozí :)
    Neobojte - Alek maká jak šroub! Vidím, jak mu ta práce přibývá pod rukama - kam se hrabou amatéři :-)) Za chvíli to bude - dočkáte dočkáte :-))
    upraveno 17. června 2012
    Tak to je jako v tý pohádce o Kostějovi. Můžu eště hodinu spát, hodinu pokuřovat a ještě je doženeme... :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 17. června 2012
    Jarla napsal(a):

Žádné takové! Poslední hobla, co jsme dostala mi přivodilo otřes mozku, páč souputníci čtenářského klubu nebyli triezvi a křápli mi hlavou o velkou lavici! To by se vám líbilo :-p :-D

Tentokrát budeš mať len virtuálny otras mozgu, na to si dáš virtuálny aspirín a všetko bude virtuálne... chcel som povedať dobré.. :)
    Jay napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Od cimrmanů bylo něco jako Zubní kámen úrazu (asi hodně zkráceně parafrázuji):
    Vyrobil mu svělý falešný zub, dokonce na něm byl i falešný kaz, který způsobil falešný zánět okostice. Falešná smrt byla od skutečné k nerozeznání.
    No, tak tohle je podobné...
    :D :D Falošný vtip

--------------------------------------------------------------
    BTW, teraz píšem tretiu paródiu, len takú menšiu pre tých, čo sú v napätí a čakajú :P A požičal som si tam vtip od Jarly o Anonymnom Alkohlikovi, ak som mohol byť taký drzý... Dozvím se to brzy...
    :-)))
    virtuální aspirín ? Pche - já tehdy celou noc zvracela snad 50x a navíc mi rozčísli lebku a měl jsem tam krvavý slepený strup - bylo to super never more :-))

Anonymní Alkoholik je veřejný majetek :-) Sem si nevymyslela :-)
    upraveno 17. června 2012
    Jarla napsal(a):

:-)))
    virtuální aspirín ? Pche - já tehdy celou noc zvracela snad 50x a navíc mi rozčísli lebku a měl jsem tam krvavý slepený strup - bylo to super never more :-))

Anonymní Alkoholik je veřejný majetek :-) Sem si nevymyslela :-)

Tak teraz budeš 50x... Virtuálne zvraciať :D

Ale nie, viem si predstaviť tie muká ako múka :)

BTW: Poznáte slovenskú T-comovú reklamu A volá volám nepoložím, volám kamarátom, ale nepoložím a volám volám.. Pretože to bude súčasť paródie a nechcem aby to dopadlo tak, že tomu pochopí len pár jedincov :D
    Samozřejmě, že neznám, protože neznám reklamy ani české :-)) Ale dík za osvetlení :-))
    upraveno 17. června 2012
    Tak si tú reklamu kukni, nech tomu viac pochopíš :D

a bolo by dobré aj toto:
    Tá reklama je zlo. Slovenský T-Mobile mal vždy debilné reklamy, ale pri tomto sa mi otvára nožík vo vrecku.
    upraveno 17. června 2012
    :ED Nevraví, že je dobrá, ale príjemne sa z nej robí sranda
    Já ho rozšifroval. :-)
    upraveno 17. června 2012
    Upozornenie: Možnosť veľkého množstva Spoilerov, nečítajte, ak ste ešte neprečítali minimálne Búrku...

TVe Iron T
    H
    rone

Prológ
    Túdúdtudú

Epilóg
    Reklama... Túdúttudú

Monlóg
    Politická kampaň:
    ,,Železný trón je môj... Právom. Tí, čo hovoria opak sú zradcovia. Pokloňte sa mi teraz, inak vás rozprášim na kusy... Spravodlivosť bude moja! V mene Pána svetla!" Voľte spravodlivosť, voľte Stannisa, voľte číslo 5 (žije).

Dialóg
    Catelyn: ,,Niekto sa pokúsil Brana zabiť"
    Robb: ,,Talisa, musíme spolu utiecť"
    Varys: ,,Všetko je to len môj plán"
    Malíček: ,,Zlomil som si nehet... Našťastie nie na malíčku"
    Jaime: ,,Cersei... Rozchádzame sa s tebou"
    Váš obľúbený seriál Hrad - každý Pondelok až Piatok o 20:00

MeteOrológ
    ,,Vitajte pri dnešnom počasí. Na väčšine územia môžeme pozorovať padanie lístia a prechádzajúcu jeseň. Nebude to trvať dlho a prídu k nám Vichry zimy. Na Severe, pri Trojzubci a aj v Údolí už boli pozorované prvé snehové prehánky, inak stále skôr len Búrky mečov. Potom, čo si zahráte svoju Hru o tróny, odporúčam vám výjsť si do Východozemia na nejaký ten Tanec s drakmi, tam budú teploty väčšinou nad desať stupňov Aerysa, ale pozor, aby nedošlo k Stretu kráľov. Želám vám príjemnú dobrú noc, nech máte Sen o jari.

Miss Westeros
    Najúspešnejšia prestýžna šou v Západozemí. Aj v tomto ročníku sa vám predstaví niekoľko krások.

Obara Písek,
    má 29 rokov, hnedé oči a zdedila horkokrvnosť svojho otca, má rada prechádzky po pláži, zabíjanie ľudí a mučenie v strašlivých bolestiach. Pochádza zo Starého mesta. Jej životným snom je vyprovokovať vojnu proti Lannisterom. Aby ste ju podporili posieľajte WSM-sky na číslo 000.

Nymeria Písek,
    má 25 rokov, rada si hovorí Nym, je krásna a pochádza z najurodzenejšiej krvi Volantysu, má rada tichú rýchlu smrť, nože a krvavé bifteky. Jej životný sen je zabiť štyroch zlatovlascov od Lannisterov. Za svoj najväčší úspech považuje, keď vyhrala Medzinárodnú súťaž v močení do diaľky. Aby ste ju podporili, posieľajte WSM-sky na číslo 0800.

Sarella Písek,
    má 18 rokov, je mladá a ambiciózna, dcéra Oberyna Martella. Jej životný sen je byť presvedčivou herečkou. Za svoj najlepší kariérny úspech považuje premenu všetkých neviestok Starého mesta na lesbičky, kde sa tvári ako chlapec a všetci jej to zožrali. Ak ju chcete podporiť, posielajte WSM-sky na číslo 101010.

Ros, the Redhead,
    ryšavka, o ktorej nebolo nič známe, zrazu sa zjavila a stala sa Najúspešnejšiu neviestkou roka a to hneď dvakrát za sebou, má 25 rokov a pochádza bohvieodkiaľ. Za svoj najlepší kariérny úspech považuje upradenie pavúčej siete jediným prstom - malíčkom. Ak ju chcete podporiť, posielajte WSM-sky na číslo 906090.

Miss Westeros vám prináša Donald Trimp
    -----------------------------------------------------------

Každú druhú hodinu zomrie v Essose jeden Lhazareen. Podporte neziskovú organizáciu Tywin potrebuje udržať zlato v kráľovskej pokladnici, aby ste pomohli úbohým Lhazareenom.

Združenie Anonymný Alkoholik vás pozýva na druhé veľké stretnutie. Zrodený z kvasiniek a chlastu, keď pivný mech preťalo znamenie zrelosti. Všetkým vám pomôžeme. Príďte už dnes... Špeciálny hosť Robert Párkatheon, ktorý vyrozpráva svoj príbeh.

Už 16 rokov vám prinášame na stoly kvalitný nápoj opojenia, ktorý spája vaše ambície. Vodka Cersei.

Arya Dnes, tO najsmrtivejšie pre nepriateľa.

Dnes ponúkame špeciálnu zľavu na Lysine slzy z Lysu, len dva zlaté dragony za 1 gram. Tiež ponúkame prášok Cressenova hlúpa chyba, pre tých, ktorí podporujú ohnivého boha aeth'aefheah'aehsrth'aerhthr a vyslovia jeho meno zadarmo!

A teraz využite špeciálne paušály pre vaše mobily, zdvihnite kušu a strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je celý odkrvi, ale strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je mŕtvy a na kusy, ale strieľam, strieľam, nepoložím, ešte je tu Cersei...

T-rion... Zavražďme ich spolu...
    Dodatok:

Jaime: ,,Od istej chvíle sme už neboli normálna rodina"
    Tyrion: ,,Som trpaslík"
    Jaime: ,,Nemám ruku"
    Cersei: ,,Som krava"
    Tywin: ,,Ja som ich všetkých splodil"
    Rodinka kriplov, každú nedeľu o 9:20
    Dodatok: Seriál Rodinka úžasných

Trápia vás bolesti hlavy... Problémy s krkom? Všetko vyrieši nová masť Eddardoviny... Zľahka natrieť, umyť studenou vodou, prehlásiť o rozmaznanom kráľovi, že mu nepatrí trón, ľahnúť si a čakať na výsledok....

Stretnutie anonymných mŕtvol
    ,,Ahoj, ja som Eddard."
    ,,Ááááááááááááááhóóóój Eddard."
    ,,Je toho na mňa priveľa... Už z toho strácam hlavu."

,,Ahoj, ja som Robb."
    ,,Ááááááááhóóóój Robb."
    ,,Zomrel som kvôli zrade a mohol som sa na to vyhovoriť... Ale teraz s Talisou... Zomrel som ako blb, och." *fňuk*

,,Ahoj, ja som Viserys... A som drak.. som drak... som drak..."

,,Ahoj, ja som khal Drogo."
    ,,Ahóóój Drogo."
    ,,Nikdy si neberte za ženu nejakú hlupaňu od Targaryenov. Kvôli nej ma zranili, aby som uchvátil nejaké trápne kreslo, potom som bol kvôli nej prekliatý nejakou hlúpou šarlatánkou a napokon sa ma snažila udusiť, pretože si myslela, že je to milosrdenstvo... Ale čo ma nasralo najviac bolo, že v domnení, že som mŕtvy ma pripútala na vatru a upálila ma zaživa... Keď sa mi dostane do rúk..."

,,Ahoj, ja som Joffrey."
    ,,Ahóój Joffrey."
    ,,Netušíte, kto ma zabil?"

,,Ahoj, ja som Catelyn."
    ,,Ahóóój Catelyn."
    ,,Nenechajte sa Rušiť, som tu len na skok."

,,Ahoj, ja som Tywin."
    ,,Ájóóój Tywin."
    ,,Nevideli ste toaleťák?"

,,Ahoj ja som Jon."
    ...
    ...
    ...
    ...
    Ygritte: ,,Jú nóóóóóu nafing Džóóón..."
    Kontrolná otázka: Všimli ste si skrytého Hodora?
    upraveno 17. června 2012
    No, to vieš, je príliš veľký, aby som ho poriadne skryl :)
    HODOR!!!! :D

... teploty väčšinou nad desať stupňov Aerysa ...

To nejspíš začnu používat. :D

... prášok Cressenova hlúpa chyba ...

Vynikající název. ;)

A teraz využite špeciálne paušály pre vaše mobily, zdvihnite kušu a strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je celý odkrvi, ale strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je mŕtvy a na kusy, ale strieľam, strieľam, nepoložím, ešte je tu Cersei...

Vidím Tyriona, jak střílí-střílí-nepoloží. Jak v nějaké videohře... :D
    upraveno 17. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Komická predstava... Tyrion s Joystickom... Alebo skôr Tyrion s GreyJoystickom? :)
    Grejoystick :-) Grey JOYstick.....a ani se nebudeme zajímat blíže jako to byl stick, kterýžto byl zdrojem Joy a jestli ho má šedého, což :-D

Miss Utahraptor napsal(a):

Komická predstava... Tyrion s Joystickom... Alebo skôr Tyrion s GreyJoystickom? :)
    To ve mně evokuje dost nevhodné představy, takže tímhle směrem diskusi rozvíjet nebudeme, ano? ;D
    Jarla napsal(a):

Grejoystick :-) Grey JOYstick.....a ani se nebudeme zajímat blíže jako to byl stick, kterýžto byl zdrojem Joy a jestli ho má šedého, což :-D

Přesně TOHLE jsem myslela.... :DDD
    upraveno 17. června 2012
    Jarla napsal(a):

:D Theon je skvelým reprezentátorom tohto produktu
    Alek napsal(a):
    A je to tadýýýýý :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.