Fanouškovská fikce
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)
Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.
Téma:
1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)
Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.
**********************************************************************************************
Téma 1. kola: Původ Jona Sněha
Vítěz 1. kola: heavy-head
Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)
Vítězka 2. kola: Ben Nevis
Vítězka 3. kola: heavy-head
Literární výzva
Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.
Téma:
1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)
Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.
**********************************************************************************************
Téma 1. kola: Původ Jona Sněha
Vítěz 1. kola: heavy-head
Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)
Vítězka 2. kola: Ben Nevis
Vítězka 3. kola: heavy-head
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vyrobil mu svělý falešný zub, dokonce na něm byl i falešný kaz, který způsobil falešný zánět okostice. Falešná smrt byla od skutečné k nerozeznání.
No, tak tohle je podobné...
--------------------------------------------------------------
BTW, teraz píšem tretiu paródiu, len takú menšiu pre tých, čo sú v napätí a čakajú :P A požičal som si tam vtip od Jarly o Anonymnom Alkohlikovi, ak som mohol byť taký drzý... Dozvím se to brzy...
virtuální aspirín ? Pche - já tehdy celou noc zvracela snad 50x a navíc mi rozčísli lebku a měl jsem tam krvavý slepený strup - bylo to super never more :-))
Anonymní Alkoholik je veřejný majetek :-) Sem si nevymyslela :-)
Ale nie, viem si predstaviť tie muká ako múka :)
BTW: Poznáte slovenskú T-comovú reklamu A volá volám nepoložím, volám kamarátom, ale nepoložím a volám volám.. Pretože to bude súčasť paródie a nechcem aby to dopadlo tak, že tomu pochopí len pár jedincov :D
a bolo by dobré aj toto:
TVe Iron T
PrológH
rone
Túdúdtudú
Epilóg
Reklama... Túdúttudú
Monlóg
Politická kampaň:
,,Železný trón je môj... Právom. Tí, čo hovoria opak sú zradcovia. Pokloňte sa mi teraz, inak vás rozprášim na kusy... Spravodlivosť bude moja! V mene Pána svetla!" Voľte spravodlivosť, voľte Stannisa, voľte číslo 5 (žije).
Dialóg
Catelyn: ,,Niekto sa pokúsil Brana zabiť"
Robb: ,,Talisa, musíme spolu utiecť"
Varys: ,,Všetko je to len môj plán"
Malíček: ,,Zlomil som si nehet... Našťastie nie na malíčku"
Jaime: ,,Cersei... Rozchádzame sa s tebou"
Váš obľúbený seriál Hrad - každý Pondelok až Piatok o 20:00
MeteOrológ
,,Vitajte pri dnešnom počasí. Na väčšine územia môžeme pozorovať padanie lístia a prechádzajúcu jeseň. Nebude to trvať dlho a prídu k nám Vichry zimy. Na Severe, pri Trojzubci a aj v Údolí už boli pozorované prvé snehové prehánky, inak stále skôr len Búrky mečov. Potom, čo si zahráte svoju Hru o tróny, odporúčam vám výjsť si do Východozemia na nejaký ten Tanec s drakmi, tam budú teploty väčšinou nad desať stupňov Aerysa, ale pozor, aby nedošlo k Stretu kráľov. Želám vám príjemnú dobrú noc, nech máte Sen o jari.
Miss Westeros
Najúspešnejšia prestýžna šou v Západozemí. Aj v tomto ročníku sa vám predstaví niekoľko krások.
Obara Písek,
má 29 rokov, hnedé oči a zdedila horkokrvnosť svojho otca, má rada prechádzky po pláži, zabíjanie ľudí a mučenie v strašlivých bolestiach. Pochádza zo Starého mesta. Jej životným snom je vyprovokovať vojnu proti Lannisterom. Aby ste ju podporili posieľajte WSM-sky na číslo 000.
Nymeria Písek,
má 25 rokov, rada si hovorí Nym, je krásna a pochádza z najurodzenejšiej krvi Volantysu, má rada tichú rýchlu smrť, nože a krvavé bifteky. Jej životný sen je zabiť štyroch zlatovlascov od Lannisterov. Za svoj najväčší úspech považuje, keď vyhrala Medzinárodnú súťaž v močení do diaľky. Aby ste ju podporili, posieľajte WSM-sky na číslo 0800.
Sarella Písek,
má 18 rokov, je mladá a ambiciózna, dcéra Oberyna Martella. Jej životný sen je byť presvedčivou herečkou. Za svoj najlepší kariérny úspech považuje premenu všetkých neviestok Starého mesta na lesbičky, kde sa tvári ako chlapec a všetci jej to zožrali. Ak ju chcete podporiť, posielajte WSM-sky na číslo 101010.
Ros, the Redhead,
ryšavka, o ktorej nebolo nič známe, zrazu sa zjavila a stala sa Najúspešnejšiu neviestkou roka a to hneď dvakrát za sebou, má 25 rokov a pochádza bohvieodkiaľ. Za svoj najlepší kariérny úspech považuje upradenie pavúčej siete jediným prstom - malíčkom. Ak ju chcete podporiť, posielajte WSM-sky na číslo 906090.
Miss Westeros vám prináša Donald Trimp
-----------------------------------------------------------
Každú druhú hodinu zomrie v Essose jeden Lhazareen. Podporte neziskovú organizáciu Tywin potrebuje udržať zlato v kráľovskej pokladnici, aby ste pomohli úbohým Lhazareenom.
Združenie Anonymný Alkoholik vás pozýva na druhé veľké stretnutie. Zrodený z kvasiniek a chlastu, keď pivný mech preťalo znamenie zrelosti. Všetkým vám pomôžeme. Príďte už dnes... Špeciálny hosť Robert Párkatheon, ktorý vyrozpráva svoj príbeh.
Už 16 rokov vám prinášame na stoly kvalitný nápoj opojenia, ktorý spája vaše ambície. Vodka Cersei.
Arya Dnes, tO najsmrtivejšie pre nepriateľa.
Dnes ponúkame špeciálnu zľavu na Lysine slzy z Lysu, len dva zlaté dragony za 1 gram. Tiež ponúkame prášok Cressenova hlúpa chyba, pre tých, ktorí podporujú ohnivého boha aeth'aefheah'aehsrth'aerhthr a vyslovia jeho meno zadarmo!
A teraz využite špeciálne paušály pre vaše mobily, zdvihnite kušu a strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je celý odkrvi, ale strieľam, strieľam, nepoložím, Tywin je mŕtvy a na kusy, ale strieľam, strieľam, nepoložím, ešte je tu Cersei...
T-rion... Zavražďme ich spolu...
Dodatok:
Jaime: ,,Od istej chvíle sme už neboli normálna rodina"
Tyrion: ,,Som trpaslík"
Jaime: ,,Nemám ruku"
Cersei: ,,Som krava"
Tywin: ,,Ja som ich všetkých splodil"
Rodinka kriplov, každú nedeľu o 9:20
Dodatok: Seriál Rodinka úžasných
Trápia vás bolesti hlavy... Problémy s krkom? Všetko vyrieši nová masť Eddardoviny... Zľahka natrieť, umyť studenou vodou, prehlásiť o rozmaznanom kráľovi, že mu nepatrí trón, ľahnúť si a čakať na výsledok....
Stretnutie anonymných mŕtvol
,,Ahoj, ja som Eddard."
,,Ááááááááááááááhóóóój Eddard."
,,Je toho na mňa priveľa... Už z toho strácam hlavu."
,,Ahoj, ja som Robb."
,,Ááááááááhóóóój Robb."
,,Zomrel som kvôli zrade a mohol som sa na to vyhovoriť... Ale teraz s Talisou... Zomrel som ako blb, och." *fňuk*
,,Ahoj, ja som Viserys... A som drak.. som drak... som drak..."
,,Ahoj, ja som khal Drogo."
,,Ahóóój Drogo."
,,Nikdy si neberte za ženu nejakú hlupaňu od Targaryenov. Kvôli nej ma zranili, aby som uchvátil nejaké trápne kreslo, potom som bol kvôli nej prekliatý nejakou hlúpou šarlatánkou a napokon sa ma snažila udusiť, pretože si myslela, že je to milosrdenstvo... Ale čo ma nasralo najviac bolo, že v domnení, že som mŕtvy ma pripútala na vatru a upálila ma zaživa... Keď sa mi dostane do rúk..."
,,Ahoj, ja som Joffrey."
,,Ahóój Joffrey."
,,Netušíte, kto ma zabil?"
,,Ahoj, ja som Catelyn."
,,Ahóóój Catelyn."
,,Nenechajte sa Rušiť, som tu len na skok."
,,Ahoj, ja som Tywin."
,,Ájóóój Tywin."
,,Nevideli ste toaleťák?"
,,Ahoj ja som Jon."
...
...
...
...
Ygritte: ,,Jú nóóóóóu nafing Džóóón..."
Kontrolná otázka: Všimli ste si skrytého Hodora?