Vaše vlastní rodová slova

upraveno 20. května 2012 v Rozličný pokec
V návaznosti na hromadné pořizování erbů (ještě jednou velký dík lordu Montezumovi) a díky diskuzi Sansa, ach, ta naše malá Sansa! vznikla myšlenka - jaká by byla vaše rodová slova?

heavy_head v diskuzi navrhl:
A jaká slova byste si tedy dali do svého erbu?
Navrhněte jednu humornou a jednu vážně míněnou variantu. (idea)

první reakce:
Miss Utahraptor:
Chudí, ale hrdí.
(Jako obě varianty- prý to na nás sedí. :)

heavy_head:
Skleróza je silná!
a
Náš klid je jen zdánlivý

Nevada:
"Odpouštět, ale nezapomínat." či "Nikdy neříkat nikdy."
nebo už trochu s nadsázkou "Mezi prvními."

Tak co, přidáte se? :)
1356

Komentáře

• upraveno 23. května 2012
    Osobní bych měla "Se vztekem nejdál dojdeš." nebo "Pravda bolí.". :)
    "Na všem špatném je něco dobrého" a "Nevím, co dělám, ale zatím to vychází" :)
    S nadsazkou: Neni neresti, ktera by nemela zastance /dekuji pane Senco/
    Erbove: Zijeme naplno
    Mrtvá Ross, dobrá Ross

či

Jednoho Joffreye do každé rodiny!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. května 2012
    Tak ma napadlo, že Dany by si mala dať slová rodu: ,,Když mí draci vyrostou... A vezmeme si to, co je naše, fyjáhem a blúdem..."

Aspoň by mala dôvod to furt opakovať .D
    Arianus napsal(a):

Mrtvá Ross, dobrá Ross

myslím, že Ross treba vziať aspoň čiastočne na milosť (mne nikdy nevadila). zachovala sa hrdinsky.
    "Ani veškera temnota sveta nedokaže uhasit svetlo jediné svíčky."
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. května 2012
    sora: Stavíš sa? :D
    sora121 napsal(a):

"Ani veškera temnota sveta nedokaže uhasit svetlo jediné svíčky."

Když slunce zapadne, žádná svíce je již nenahradí...
    Lidé se tlačí k světlu ne proto, aby lépe viděli, ale aby byli lépe viděni

Friedrich Nietzche

:D
    Nietzche je mŕtvy. Boh.
    Nietzche je mŕtvy. Boh. - Ten mám ráda :-)

• JayJay
    upraveno 23. května 2012
    Krisa napsal(a):

Když nad tím tak přemýšlím, tak by se na nás hodilo "Sportem ku zdraví": táta se jen podívá na nohejbalové hřiště a strachy se mu udělá výron kotníku, já jsem mrzák a bratr si před 14 dny při zápase rugby zlomil klíční kost. Jo "Sportem ku zdraví" je docela dobrá volba :)))

No vida a u nás se vžilo "Sportem k trvalé invaliditě"... nicméně marně si vzpomínám, jestli se vůbec někdy někomu známému při sportu něco stalo...
    Jay napsal(a):

Krisa napsal(a):

Když nad tím tak přemýšlím, tak by se na nás hodilo "Sportem ku zdraví": táta se jen podívá na nohejbalové hřiště a strachy se mu udělá výron kotníku, já jsem mrzák a bratr si před 14 dny při zápase rugby zlomil klíční kost. Jo "Sportem ku zdraví" je docela dobrá volba :)))

No vida a u nás se vžilo "Sportem k trvalé invaliditě"... nicméně marně si vzpomínám, jestli se vůbec někdy někomu známému při sportu něco stalo...
    U nás umřel doktor-obvoďák, když byl běhat... Infarkt, myslím.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Jay napsal(a):

Krisa napsal(a):

Tak na tohle by se nedala použít trenérova automatická odpověď na jakoukoli nemoc/bolest/zranění - "To rozběháš" :)
    Na florbale dostal spoluhráč do choulostivých partií, někdo mu poradil, že pokud bude skákat na patách, tak ho to přejde. Nepřešlo a dodnes se na jeho učet dobře bavíme avpodobné situaci používáme "Skákej na patách pomáhá to"
    Po čtení Martina by moje slova mohla být něco jako "Umřeme, a před tím budeme hodně trpět."
    Ale jinak mou rodinu celkem vystihují slova Martellů, někdy je ta hrdost až otravná.
    "Co můžeš udělat dnes odlož na zítra, neboť i zítra to budeš moci odložit na pozítří" - pro nás postižené trvalou prokrastinací....
    Pozor, píchám !
    Krisa napsal(a):

Marci pan: Krisy a sovy jsou jedna pakáž :)

To si povíme na nočním lovu..

Naše rodina svoje slova má, říkával je už můj děda, a po něm zas můj táta. Pomalu jim začínám též rozumět, i když doufám, že jejich hloubku plně ocením až za čas:

"Co se v mládí naučíš, v stáří jako když utne."
    upraveno 23. května 2012
    Naše prapraprateta s několikátýho kolene zas neustále říkala: "Dobrá prdel vysere i hrábě". Ale o bych si do erbu zrovna nedávala...:)
    upraveno 23. května 2012
    Krisa napsal(a):

Naše prapraprateta s několikátýho kolene zas neustále říkala: "Dobrá prdel vysere i hrábě". Ale to bych si do erbu zrovna nedávala...:)

Marci pan: Krisy a sovy jsou jedna pakáž :)
    To si povíme na nočním lovu..
    Muhehehehe
    Tak jako nová slova své rodiny bych zvolila "Ze zajištěné obrany do rychlých brejků" :-))))))
    @Krisa: Také jsem slýchával podobná moudra:
    "Moc se v tom nehrab, ona už si to prdel přebere". Případně "Nechceš? Nežer!" - když se někdo příliš nimral v jídle, popř. brblal nad obsahem talíře.
    Jindy naopak "Pánbůh ti to požehnej a hrom ti do tý držky uhoď!" - když se někdo příliš cpal.
    Člověk občas přemýšlel, zda se vůbec dá nějak stravovat správně :-)
    Ugla: my jsme tady byli nějak slušná rodina (žádné prdele), ale co se jídla týče, nejlepší je rodičovská hláška "Zavři pusu a jez." :-)
    Spoiler na Tanec :D "Jestli si ten železný trůn neprosadíš, jsi pro mě mrtvej Baratheon!"
  • JayJay
    upraveno 24. května 2012
    Krisa napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Tak na tohle by se nedala použít trenérova automatická odpověď na jakoukoli nemoc/bolest/zranění - "To rozběháš" :)
    Jsme méně drsní... u nás se neběhá... a u toho doktora tuším, že "Tohle nerozchodí..."
  • upraveno 24. května 2012
    Rodová slova: "vulnus morsum viperinum" (uštknutí hadem, zmijí),
    nebo taky "nedráždi hada bosou nohou",
    případně zkáceně "nedráždi hada" :-)
  • upraveno 24. května 2012
    Z pamětihodných citátů při jídle vybírám namátkou: "Papej a nedrob," a "Žerte i to tlusté," (laskavým hlasem). :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.