Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
2456724

Komentáře

• upraveno 26. května 2012

Hmm... Dobre, tebe by sa chcel čítať rádoby fantasy o prakrodrapovom KL, Winterfelle vyrobenom z chladniečiek od Algidy, Whirpoolom poháňaných parníkoch a Robertovi, čo rád vystreľuje zo vzduchovky?

A aby som nezabudol - o Bielych chodcoch, čo zabíjajú laserovými mečmi a Samwellovi, čo má problémy s nefungujúcimi tablektami na chudnutie?

Mne to sedí takto aj bez tých vynálezov :)

ved aj mne to sedi, len nie logicky :)
    kde sa podel vecne nepokojny duch ludstva? dychtivost po zlepseni si zivota? :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

Hmm... Dobre, tebe by sa chcel čítať rádoby fantasy o prakrodrapovom KL, Winterfelle vyrobenom z chladniečiek od Algidy, Whirpoolom poháňaných parníkoch a Robertovi, čo rád vystreľuje zo vzduchovky?

A aby som nezabudol - o Bielych chodcoch, čo zabíjajú laserovými mečmi a Samwellovi, čo má problémy s nefungujúcimi tablektami na chudnutie?

:D Jedni aj chceli mať zlepšení život a tak GRRM povedal: ,Môžem z vás spraviť mocnárov. Ako Neda... Robba... Joffreyho... Cat... A mnoho ďalších..." A prostý ľud stíchol... :)
    proste chyba mi tam nejaky da Vinci, este aj Zemeplocha ho ma :)
    Miss Utahraptor napsal(a):

svoa00 napsal(a):

... Jinak anketní otázka pro ty, co četli synopsi desátý epizody. Co proboha myslíte, že v devátým díle kromě Černovody bude? Nějak mě nic nenapadá.

Černovoda stačí. ;D

Ne, čekám, že tam narvou nějakou tu zbytečnou scénu- Daenerys pošle Joraha pro modré z nebe, aby měla do Domu neumírajících co na sebe; Robb může řešit první následky svého "vztahu" s Talisou...
    Matko, buď milosrdná. Robbe, cos to udělal? ;) IMHO V knížce se to neřeší, ale v seriálu se už o tej slečně vyjádřil Karstark a Bolton se na ní taky dívá docela výmluvně. Ups... A tipuju, že Daenerys v devátým dílu nebude.
    upraveno 26. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

Zemeplocha má aj legendu o Piatom Elephante :D

Ako ja viem, že je to divné, ale mne... To prosto tak ide, je lepší svet, ktorý ma viac než 8000 rokov, aspoň má bohatú históriu toho, čo sa dialo a zároveň to je skutočne stredoveké fantasy. Tie lode, primtívni ľud, hrady, všetko mi tam tak ide. Povedzme, že lordom sa to takto páči - nechcú, aby sa niekdo zdokonaloval, aby ich ľudia nezvrhli - a je to prosto... Máš pravdu, ale jednoducho ja túto vec neriešim, pretože mne sa to páči takto a je to :)
    upraveno 26. května 2012
    svoa00 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

... Jinak anketní otázka pro ty, co četli synopsi desátý epizody. Co proboha myslíte, že v devátým díle kromě Černovody bude? Nějak mě nic nenapadá.

Černovoda stačí. ;D

Ne, čekám, že tam narvou nějakou tu zbytečnou scénu- Daenerys pošle Joraha pro modré z nebe, aby měla do Domu neumírajících co na sebe; Robb může řešit první následky svého "vztahu" s Talisou...
    Matko, buď milosrdná. Robbe, cos to udělal? ;) IMHO V knížce se to neřeší, ale v seriálu se už o tej slečně vyjádřil Karstark a Bolton se na ní taky dívá docela výmluvně. Ups... A tipuju, že Daenerys v devátým dílu nebude.
    :D Pár tých ťuťumuťu a epizóda ako vyšitá :D
    Hildegarda napsal(a):

Bohové (George) je omezují ;).
    Takhle to bylo řešené v jedné pasáži z Pána ledové zahrady 2. Jeden bůh tam vysvětluje, proč hlavní hrdina nemůže vyrobit střelné zbraně i když materiál na to má.
    Za nějakou dobu by s takovou trubkou chodil každý. Mužnost, zručnost a moudrost by byly k ničemu. Vládl by ten, kdo má víc trubek, víc toho černého prášku a víc koulí. Anebo ten, kdo by je vyráběl rychleji. Když může každý idiot popadnout zbraň, která může srazit kohokoli, brzy světu začnou vládnout hlupáci.
    Jen ať jim ta "zaostalost" ještě pár tisíc let vydrží. ;)
    upraveno 26. května 2012

Hildegarda napsal(a):

Bohové (George) je omezují ;).
    Takhle to bylo řešené v jedné pasáži z Pána ledové zahrady 2. Jeden bůh tam vysvětluje, proč hlavní hrdina nemůže vyrobit střelné zbraně i když materiál na to má.
    Za nějakou dobu by s takovou trubkou chodil každý. Mužnost, zručnost a moudrost by byly k ničemu. Vládl by ten, kdo má víc trubek, víc toho černého prášku a víc koulí. Anebo ten, kdo by je vyráběl rychleji. Když může každý idiot popadnout zbraň, která může srazit kohokoli, brzy světu začnou vládnout hlupáci.
    Jen ať jim ta "zaostalost" ještě pár tisíc let vydrží. ;)
    1. To je pravda, veď dneska svetu vládnu zväčša len hlupáci.
    2. Síce aj bez toho, to funguje - čo taký Joffrey na tróne? Síce už tam nie je, ale bol dosť dlho
    Právě že se moc dlouho neudržel. Zasáhly "vyšší moc" a "přirozený výběr". ;D
    upraveno 26. května 2012
    Tak udržal sa dosť na to, aby uškodil. Smrť Neda, prakticky boj s Robbom končiaci jeho smrťou, jeho chvasty a žvásty, bitie Sansi... Mohol zhybnúť skôr :)
    Na tom se určitě shodneme. ;)
    upraveno 26. května 2012

Na tom se určitě shodneme. ;)

Yop, ale zase na druhú stranu by to bez neho bola nudná sága :))
    No, psychopatů by tam bylo dost i bez něho.
    Joffrey je něco jako návštěva vzdálených příbuzných.
    "To jsme rádi, že Tě vidíme. Jé, kávička, bonboniérka- děkuju... (=posun děje) Kdy zase odjedeš?"
    Holt tak to dopadá keď si niekto zahryzne príliš veľké sústo a pomaly ale iste sa ním dusí a dusí až udusí všetky naše nádeje a z veľmi pekného začiatku sa stane veľmi horký koniec a to doslova lebo tento projekt sa nedá so cťou a nutnou úrovňou dokončiť.Bohužiaľ aj keď sú knihy v defenzíve sú to jedinečné ničím nenahraditeľné média,ktoré vytvárajú a podporujú ľudskú fantáziu a v nej je veľmi jednoduché a možné všetko a to naozaj všetko!!!
    svoa00 napsal(a):

Jinak anketní otázka pro ty, co četli synopsi desátý epizody. Co proboha myslíte, že v devátým díle kromě Černovody bude? Nějak mě nic nenapadá.

Já si tipuji, že uvidíme Aryu (narozdíl od ostatních byla aspoň na okamžik ve všech epizodách) třeba vlčí sen. Ten by mohl mít i Bran. Pak bude bitva u Černovody. A když skončí, tak se přesuneme na Pěst prvních lidí. Jedno zatroubení, druhé... a cliffhanger. War is coming :)
    upraveno 26. května 2012
    Aryu asi nie, tá bude skôr v poslednej časti, kedy sa rozlúči s Jaquenom a preto sa aj volá Valar Morghulis. Dany predpokladám bude tiež až v desine, kde zničí Dom neumierajúcich a bude rýchlo zdrhať preč. V desine na konci bude aj Sam s tromi zatrúbeniami a Jon zatiaľ prebojuje cez Qhorina sa (nechce sa mi to prepirosvať, preto to znie maďarsky) k divokým.

V deviatke by som sa spomliehal najmä na Theona a Brana a možno dokonca dajú aj viac Yari (a pridáme troška Jari :D ) a čiernovodu, ktorá vraj zaberá 15 minút epizódy... A ešte Sansu... :)
    Já bych se nedivil, kdyby se celý tento díl věnoval dění v Kingslanding. Na druhou stranu se možná dočkáme i domu neumírajících a souboje Jona s Qhorinem. Pochybuju, že by si nechali dům neumírajících a následný dialog s XXD a odjezd Dany z Qarthu plus setkání s Arstanem a Belwasem do jedné epizody. A je také otázkou, zda-li troje zatroubení na Pěsti dají jen jako cliffhanger pro S03 nebo ukáží i více.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. května 2012
    baltim: Já si myslím, že troubení bude jako cliffhanger. Nechat rok napínat diváky, jestli teda z toho něco bude nebo ne, je kruté :)
    Krisa: když jsem si poslechl ze soundtracku neskutečně mrazivou skladbu Three blasts, byl jsem přesvědčen, že nezůstane jen u pouhého troubení. Podle mne budou vidět i blížící se Jiní. Ale čekám, že k samotné bitvě v této sérii nedojde. Zvlášť po tom rozhovoru s autory... Podle mne bude dění na pěsti finále S02...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. května 2012
    baltim: Asi spíš tak, tvá varianta je totiž ještě krutější :)
    Já bych to viděla tak, že do posledního dílu se budou snažit dostat co nejvíc postav. Je možný, že Daenerys začne putovat po domu neumírajících už v tomhle díle, ale v desítce tu sekvenci dokončej. Arya a Jon tam budou jistě. Joffreyho daj dohromady s Margaery spíš taky až v posledním díle. Dozvíme se, že Robb do toho s tou nevhodnou ženskou praštil. Theon, Bran, Rickon a Zimohrad. A na konec tři zatroubení. Hej, to se píše samo ;)
    svoa00: Nová nadějná Vanessa Taylor? :)
    Arutha2321 napsal(a):

svoa00: Nová nadějná Vanessa Taylor? :)

Ne, já bych tu Sansu v šestým díle samozřejmě nechala znásilnit :P
    No každopádně, ať už to poskládají jakkoliv, jasné je, že poslední dvě epizody budou neskutečně našlapané. Jen doufám, že se pokud možno v těch hlavních věcech budou držet knih a "neužijeme" si nějaká zásadní WTF. Ačkoliv, když e09 psal sám velký GRRM, nedivil bych se, kdyby nám připravil překvapení, ze kterého všichni kecnou na zadnici s otevřenou papulou. A že to umí dokonale, o tom snad netřeba mluvit...
    baltim: Stannis vyhraje :)
    Je otázka, jestli nebudou nějaké událostí vypuštěné do třetí série.

Např. Theon, Bran, Rickon a Zimohrad
    Ešte k tomu dlhému stredoveku: Treba si uvedomiť, že v niektorých oblastiach Zeme je ešte teraz pravek a to kvôli zlým podmienkam, čo sa týka získavania jedla. A treba si uvedomiť, že vo Westerose sa vlastne všetko točí o tom, aby prežili zimy, ktoré sú fakt dlhé. A keď k tomu prirátame vojny a to, že vzdelaných je len pár ľudí, ani sa netreba diviť, že tam nejako nejdú dopredu.
    A Essos sú za prvé, Dothrakovia, ktorí si držia kultúru a spôsoby a nezmenia to, ani keby celý svet okolo spravil to isté. Za druhé tam bola 5000 rokov trvajúca vláda Valyrie, ktorá ovládala mágiu. A ľudia znalí Azerothu a World of Warcraft(odbočujem, ale má to svoj zmysel) si môžu na porovnanie vziať národy krvavých a vysokých elfov, ktorí sú tým najprimitívnejším národom na celej planéte, ale vďaka mágii si žijú najpohodlnejšie. Je možné, že aj Valyria si žila takto(tí urodzení, otroci nie), no po zničení celého národa všetko zmizlo.
    A o Sothorose toho moc nevieme, čie kašľať naň(ale možno v siedmej knihe preletí na Červenou baštou F-22 a všetci budeme len čumeť) :D
    kvôli zlým podmienkam, čo sa týka získavania jedla
    ještě častějši kvůli příliš snadnému získávání jídla :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.