Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
kde sa podel vecne nepokojny duch ludstva? dychtivost po zlepseni si zivota? :D
Ako ja viem, že je to divné, ale mne... To prosto tak ide, je lepší svet, ktorý ma viac než 8000 rokov, aspoň má bohatú históriu toho, čo sa dialo a zároveň to je skutočne stredoveké fantasy. Tie lode, primtívni ľud, hrady, všetko mi tam tak ide. Povedzme, že lordom sa to takto páči - nechcú, aby sa niekdo zdokonaloval, aby ich ľudia nezvrhli - a je to prosto... Máš pravdu, ale jednoducho ja túto vec neriešim, pretože mne sa to páči takto a je to :)
Takhle to bylo řešené v jedné pasáži z Pána ledové zahrady 2. Jeden bůh tam vysvětluje, proč hlavní hrdina nemůže vyrobit střelné zbraně i když materiál na to má. Jen ať jim ta "zaostalost" ještě pár tisíc let vydrží. ;)
2. Síce aj bez toho, to funguje - čo taký Joffrey na tróne? Síce už tam nie je, ale bol dosť dlho
"To jsme rádi, že Tě vidíme. Jé, kávička, bonboniérka- děkuju... (=posun děje) Kdy zase odjedeš?"
V deviatke by som sa spomliehal najmä na Theona a Brana a možno dokonca dajú aj viac Yari (a pridáme troška Jari :D ) a čiernovodu, ktorá vraj zaberá 15 minút epizódy... A ešte Sansu... :)
Např. Theon, Bran, Rickon a Zimohrad
A Essos sú za prvé, Dothrakovia, ktorí si držia kultúru a spôsoby a nezmenia to, ani keby celý svet okolo spravil to isté. Za druhé tam bola 5000 rokov trvajúca vláda Valyrie, ktorá ovládala mágiu. A ľudia znalí Azerothu a World of Warcraft(odbočujem, ale má to svoj zmysel) si môžu na porovnanie vziať národy krvavých a vysokých elfov, ktorí sú tým najprimitívnejším národom na celej planéte, ale vďaka mágii si žijú najpohodlnejšie. Je možné, že aj Valyria si žila takto(tí urodzení, otroci nie), no po zničení celého národa všetko zmizlo.
A o Sothorose toho moc nevieme, čie kašľať naň(ale možno v siedmej knihe preletí na Červenou baštou F-22 a všetci budeme len čumeť) :D