Ramsay Bolton

upraveno 14. července 2012 v Postavy a bytosti
Ramsay Bolton je synem lorda Roose Boltona.
Byl narozen jako Ramsay Snow, ale jeho vynikající vůdčí schopnosti spolu s loajalitou králi Tommenovi mu vynesly glejt právě od krále Tommena, který ho legitimizoval jako syna lorda Boltona a tedy se stal oficiálně pokračovatelem tohoto slavného rodu a právoplatným dědicem Hrůzova.

V současné době již podruhé vstoupil do posvátného svazku manželského, po nešťastném úmrtí své první ženy, která onemocněla záhadnou nemocí a záhy skonala, což Ramsaye stále trápí a denně se modlí za spásu její duše, si vzal, před starými bohy Prvních lidí a před zraky skoro všech významných lordů Severu, Aryu Stark, dceru zrádce Eddarda Starka a sestru lžikrále Robba, kterého museli Freyové usmrtit poté, co se proměnil ve vlka a chtěl zabít svého hostitele, lorda Waldera Freye, a tak ukázal svojí velkorysost a dobrotivost, když chce rod Starků i nadále, alespoň skrz ženskou linii, zachovat u moci.

Ramsay má mnoho rozličných zálib, v zásadě se nelišicích od zájmů běžného mladého muže urozeného původu. Mezi jeho zájmy patří pořádání honů v lesích svého panství; krmení svých psů; vždy statečně a rád bojuje, klidně i proti mnohonásobné přesile a vyniká schopností dobývat významné hrady Severu.
V neposlední řadě je šlechetným věznitelem, který natolik oplývá vrozenou filantropií, že svým vězňům po určité době často dopřeje odchod z cely a potěšení své přítomnosti; se svými nepřáteli jedná se ctí, chová vzorný respekt ke svému otci a je velkým podpůrcem rozvoje průmyslu, zejména kožedělnictví.
Snad jedinou jeho chybičkou je fakt, že se za svůj z poloviny prostý původ nestydí, naopak se hrdě hlásí ke své spřízněnosti s prostým lidem; to je jistě i důvodem vynikajících vztahů se svými sluhy, které zná tak dobře, že jim dokonce může udělovat přátelské přezdívky podle jejich výrazných vlastností a sloužicí mu za to vždy vřele děkují.

Velmi mě zarazilo, když jsem se doslechl, že Ramsay je pro některé postavou, kterou přímo nezbožňují, dokonce se prý najdou i tací, kterým je osud Ramsaye tak nějak ukradený...
Co vy, jaký je váš názor na Ramsay Boltona, syna Strážce Severu a právoplatného dědice Hrůzova?
2456

Komentáře

• JayJay
    upraveno 17. června 2012
    Blackfish napsal(a):

Na tom Druhém obrázku vypadá Lord Ramsay jako pravý Bolton, brnění působí dojmem toho že je z lidské kůže. Kdo by ho měl asi ztvárnit v nadcházející serii seriálu ?

Jááá... aj pardon, otázka nezněla, "Kdo by ho CHTĚL ztvárnit..." :o)
  • upraveno 20. června 2012
    Křičel. Jak dlouho? Den? Týden? To netušil. Hlad. Měl hlad...kde byly? Kde byly krysy, ty slaďoučké krysy? Včera jednu ulovil a užil si její křupavosti, rozžvýkal jinak tuhé maso pahýly zubů, vysál z ní všechnu krev, a poté i morek kostí.
    Smraďoch,Smraďoch, rýmuje se se slaboch…
    Ozvaly se kroky. Ano! ANO! Jeho pán si pro něj přišel. Smraďoch bude hodný pejsek, rád pánovi slouží! Rád bude budovat jeho báječný nový svět!
    Smraďoch se pomočil radostí, když kroky stráže jeho celu minuly. Dnes nebyl den, kdy si ON přijde pro další prst. Tedy ne pro jeho. Ramsay má Smraďocha rád.

:)) Malý drabble na Smrad a Kůži :D
  • upraveno 31. července 2012
    Postava Ramseyho Boltona je pro mě velice zajímavá, především ve vztahu k Theonovy, a také svému otci, myslím že dřív nebo později Roose stejně odkrouhne
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. července 2012
    Rudy napsal(a):

Postava Ramseyho Boltona je pro mě velice zajímavá, především ve vztahu k Theonovy, a také svému otci, myslím že dřív nebo později Roose stejně odkrouhne

Aby bola klatba Harrenhálu dokonaná... Tutúúúúúúúúúú
  • upraveno 7. srpna 2012

Rudy napsal(a):

Aby bola klatba Harrenhálu dokonaná... Tutúúúúúúúúúú
    Donutí Roose litovat dne kdy znásilnil jeho matku :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    Mám pocit, že této etapy lituje už hodně dlouho :)
  • upraveno 7. srpna 2012
    Gorgloj napsal(a):

Mě příde zvláštní že i přes to že ví, že Ramsey zabil jeho legitimního syna, tak s tím nic neudělal.
  • upraveno 7. srpna 2012
    Asi kalkuluje, jak Ramseyho využít než ho eliminuje...nevím.
  • upraveno 7. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

Asi kalkuluje, jak Ramseyho využít než ho eliminuje...nevím.

Aby se nepřepočítal..
  • upraveno 7. srpna 2012
    Prosím vás, v porovnaní s Rooseom je Ramsay úplny úbožiak. Keď si zmyslí, že ho odstráni, tak ho odstráni. A keď si Ramsay zmyslí, že odstráni tatka, tak ho jeho vlastní muži udajú a dovezú ho Rooseovi.
  • upraveno 7. srpna 2012
    Anglachel napsal(a):

Prosím vás, v porovnaní s Rooseom je Ramsay úplny úbožiak. Keď si zmyslí, že ho odstráni, tak ho odstráni. A keď si Ramsay zmyslí, že odstráni tatka, tak ho jeho vlastní muži udajú a dovezú ho Rooseovi.

To je nejspíš pravda, ale já bych Ramseymu přál aby ho zabil Theon
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 7. srpna 2012

No v tanci hodnotí znásilnění Ramsayho matky jako docela špatnej den: říká že "ta holka za tu šibenici nestála" a že mu cestou domů "zchroml jeho oblíbený kůň" takže Ramsay je asi pěkně v háji :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    Ešte mu ušla líška, na to nesmieme zabudnúť :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    Divím se, že se ho nezbavil už v době, kdy měl pocit, že by mohl ohrozit jeho legitimního syna. To moc nechápu. Nemusel by ho samozřejmě zabít, ale prostě ho poslat někam do Prčic nebo nejlépe na Zeď:-)
  • upraveno 7. srpna 2012
    Zrejme očakával, že bude pekne na mlyne, nájde si nejakú ženu a pekne s podporou ocka bude žiť kľudným zabezpečeným životom. Len potom sa to nejako zvrtlo a zrazu už mal len jeho.
  • upraveno 7. srpna 2012
    Chmur napsal(a):

Divím se, že se ho nezbavil už v době, kdy měl pocit, že by mohl ohrozit jeho legitimního syna. To moc nechápu. Nemusel by ho samozřejmě zabít, ale prostě ho poslat někam do Prčic nebo nejlépe na Zeď:-)

Pravda, pravda ještě syna varoval aby se s Ramseyem nesbližoval, já kdybych měl takový podezření nechal bych syna hlídat ve dne v noci, a Ramseyho co nejrychleji poslal někam do pryč..
  • upraveno 7. srpna 2012
    Rudy napsal(a):

Anglachel napsal(a):

Theon na to mať určite nebude, kedže predsa len, všetci vieme aký je náš Martin šialenec v týchto veciach. Čo sme sa dozvedeli v tanci z poslednej jonovej kapitoly tak jedinú reálnu šancu aby sa náš Smraďoch pomstil stratil, kedže ak veríme Ramseyovi "pravý král padol, avšak nemá nevestu, ani Theona, ktorý teraz (ak je to pravda) uteká smerom ku zdi (aj keď ja osobne si myslím že je to výmysel aby rozvrátil jediné spojenectvo na Severe král Stannis a Mužov na zdi ktoré by jeho pomerne malej armáde mohlo uškodiť a časom ich aj poraziť.
    Aj keď myšlienka že Theon bude POV spolu s Mel na zdi pri jej páde vo Výchroch, je pre mna viac ako žiadaná, pretože sa teším na jeho myšlienky ako šialenca, ako zatrpknutého a zmrzačeného tvora, ako v posledných chvíľach svojeho života nájde miesto kam patrí. Na severe,chrániac Zem ľudí pred Inými. Zabitý rukou Veľkého Iného (teória)Jona, ktorý vo výchoch nebude mať POV, až na úplnom konci sa ukáže ako hlavný záporák celej série
  • upraveno 7. srpna 2012
    Nephelim napsal(a):

Rudy napsal(a):

Anglachel napsal(a):

Theon na to mať určite nebude, kedže predsa len, všetci vieme aký je náš Martin šialenec v týchto veciach. Čo sme sa dozvedeli v tanci z poslednej jonovej kapitoly tak jedinú reálnu šancu aby sa náš Smraďoch pomstil stratil, kedže ak veríme Ramseyovi "pravý král padol, avšak nemá nevestu, ani Theona, ktorý teraz (ak je to pravda) uteká smerom ku zdi (aj keď ja osobne si myslím že je to výmysel aby rozvrátil jediné spojenectvo na Severe král Stannis a Mužov na zdi ktoré by jeho pomerne malej armáde mohlo uškodiť a časom ich aj poraziť.
    Aj keď myšlienka že Theon bude POV spolu s Mel na zdi pri jej páde vo Výchroch, je pre mna viac ako žiadaná, pretože sa teším na jeho myšlienky ako šialenca, ako zatrpknutého a zmrzačeného tvora, ako v posledných chvíľach svojeho života nájde miesto kam patrí. Na severe,chrániac Zem ľudí pred Inými. Zabitý rukou Veľkého Iného (teória)Jona, ktorý vo výchoch nebude mať POV, až na úplnom konci sa ukáže ako hlavný záporák celej série
    No já mám pocit že si Martin Theona hodně oblíbil, a más ním ještě nějáké plány. A co se týče toho že by byl Jon vlký Jiný, to už je snad i na Martina moc velký twist :D to už je spíš AA. Ale vzhledem k tomu co stálo v té uvolněné Theonově POV kapitole z vichrů, tak si myslím že byl Ramseyho dopis určitě lživej. A když se Theon párkrát dobře nají a nabere trochu síly, může si to ještě s Rasmeyem rozdat....uvidíme :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    Rudy napsal(a):

Nephelim napsal(a):

Rudy napsal(a):

Anglachel napsal(a):

No já mám pocit že si Martin Theona hodně oblíbil, a más ním ještě nějáké plány. A co se týče toho že by byl Jon vlký Jiný, to už je snad i na Martina moc velký twist :D to už je spíš AA. Ale vzhledem k tomu co stálo v té uvolněné Theonově POV kapitole z vichrů, tak si myslím že byl Ramseyho dopis určitě lživej. A když se Theon párkrát dobře nají a nabere trochu síly, může si to ještě s Rasmeyem rozdat....uvidíme :D
    No to aby sa poriadne najedol mu v prvom rade chýba dostatočný počet zubov :D
    ja viem že je lživý, aj keď posledná Jonova kapitola mohla byť dejovo neskôr ako theonova kapitola z výchrov (chronologicky trocha skôr) takže to ešte stále nemusí byť lož (aj keď u rodu čo má ako symbol chlapíka stiahnutého z kože, no...treba rátať z oboma možnostami) keby bol Theon na vrchole síl, možno by sa s ním dokázal poprať, ale teraz jediný spôsob, ako by to mohol dokázať je dýkov do chrbta. už si viem predstaviť myšlienky, keby sa to stalo Aj tak ma nazývajú prebehlík, čo znamená jedna ďalšia strana ktorú som zradil?, takže neviem, ale osobne by som ho mal radšej na Zdi ako pri Zimohrade, nech konečne dosiahnie hladanie miesta kam patrí, medzi vrahmi a násilníkmi, kde by sa obliekol do čiernej a zmyl svoje hriechy.
    ad. Jon: U Martina milujem zvraty a myslím, že keď nám 5 kníh hovoril, že Jon je vyvolený, bolo by naozaj nečakané keby nakoniec vymenil strany (Ako napríklad Anakin Skywalker zo Star wars), a nemusel by byť priam VI, ale vďaka nemu by sme sa potom konečne (ak by sa dostal na druhú stranu) zistili niečo viac o Iných a o piesny ľadu a ohňa :)
  • upraveno 7. srpna 2012
    Nephelim napsal(a):

Rudy napsal(a):

Nephelim napsal(a):

Rudy napsal(a):

Anglachel napsal(a):

No to aby sa poriadne najedol mu v prvom rade chýba dostatočný počet zubov :D
    ja viem že je lživý, aj keď posledná Jonova kapitola mohla byť dejovo neskôr ako theonova kapitola z výchrov (chronologicky trocha skôr) takže to ešte stále nemusí byť lož (aj keď u rodu čo má ako symbol chlapíka stiahnutého z kože, no...treba rátať z oboma možnostami) keby bol Theon na vrchole síl, možno by sa s ním dokázal poprať, ale teraz jediný spôsob, ako by to mohol dokázať je dýkov do chrbta. už si viem predstaviť myšlienky, keby sa to stalo Aj tak ma nazývajú prebehlík, čo znamená jedna ďalšia strana ktorú som zradil?, takže neviem, ale osobne by som ho mal radšej na Zdi ako pri Zimohrade, nech konečne dosiahnie hladanie miesta kam patrí, medzi vrahmi a násilníkmi, kde by sa obliekol do čiernej a zmyl svoje hriechy.
    ad. Jon: U Martina milujem zvraty a myslím, že keď nám 5 kníh hovoril, že Jon je vyvolený, bolo by naozaj nečakané keby nakoniec vymenil strany (Ako napríklad Anakin Skywalker zo Star wars), a nemusel by byť priam VI, ale vďaka nemu by sme sa potom konečne (ak by sa dostal na druhú stranu) zistili niečo viac o Iných a o piesny ľadu a ohňa :)
    No je pravda že Theon je v současnosti naprosto vykořeněný, zlomený a bez domova takže mu taky přeju aby našel něco jako domov, ale nevím jestli zrovna na zdi....i když myslím že výčitkyza to co provedl Starkům by z něj mohli udělat jednoho z Jonovýh nejvěrnějších služebníků, jestli teda Jon přežije, a bude dál lordem velitelem. A co se týče toho Jonova zvratu, myslím že je na to pozdě v tom ohledu, že už defakto 5 knih sledujeme Jonovy myšlenky skrz POV, a zatím tam nebyli žádné náznaky něčeho takového, a teď na to má Martin už jen dvě knihy, aby to kompletně přetočil vzhůru nohama? To se mi moc nezdá. U Anakina to bylo jinak, u toho to v´šichni věděli, a sledovali sme jen průběh a jak to směřuje k nevyhnutelnýmu finále..
  • upraveno 7. srpna 2012
    Presne tak, Theonov osud je nájisť svoje miesto a nám dorozprávať svoj príbeh až do úplne trpkosladkého konca, narozdiel od ramseya, ktorý pravdepodobne umrie v momente keď sa Roosemu narodí oficiálny syn. Predsa len, ďalšieho už nebude chcieť stratiť kvôli jednému právoplatnému znásilneniu. A čo sa týka zvratu u Anakina, ja som myslel skôr to že bol nazývaný vyvolený, ten ktorý zmenbí osud celej galaxie a ukončí Sithský rád (+ ja som to pozeral v chronologickom poradí, ako menší som nebol nejak veľký fanúšik SW, takže pre mna bol ten zvrat skutočne zaujímavý) A čo sa týka náznakov, boli tam, hlavne v kapitolách u Mel, ale celkovo údel Starkov. Ben sa stratil, pričom bol najlepší prieskumník, jeho otec umrel ďaleko od severu, z Robba sa stala hračka pre Frey s vlčou tvárou, z Brana sa stáva kanibal a ďalší kanditát na Veľkého Iného. Rickon odišiel na ostrov kanibalov, Arya sa stala nikým a Sansa všetkým. Údel každého Starka je temný a často spojený so Severom. Starkovia majú všetci temný osud a čo je temnejšie ako byť nemrtvým, ktorý sám zničí Zeď, ktorú sa snažil tak chrániť? a k Mel, jej vízie budúcnosti, kde vždycky videla v ohni Jona, lebky, vždy keď myslela na svojeho AA. Možno sa nesplietla v tom, kto je AA, ale v tom, kto bol jej nepriateľ. Alebo Jonov Sen o tom, ako sám stojí na zdi a bojuje proti ľudom, ktorých miloval, ľudom, ktorý boli jeho bratia, aj keď všetci z nich vždy strážili Zeď alebo ľudí za ňou? (napr Robb) podla mna to znamená iba to že to mu posielal vízie Veľký Iný alebo niekto podobný, aby mu ukázal jeho osud. To Jon zničí Zeď na konci Výchrov Zimi a o tomto by som sa vkľude aj stavil ;)
    Rovnako ako umrie Mel, zapíchnutá Stannisom, aby Svetlonoš bol konečne kompletný.
  • upraveno 7. srpna 2012
    Nephelim napsal(a):

Presne tak, Theonov osud je nájisť svoje miesto a nám dorozprávať svoj príbeh až do úplne trpkosladkého konca, narozdiel od ramseya, ktorý pravdepodobne umrie v momente keď sa Roosemu narodí oficiálny syn. Predsa len, ďalšieho už nebude chcieť stratiť kvôli jednému právoplatnému znásilneniu. A čo sa týka zvratu u Anakina, ja som myslel skôr to že bol nazývaný vyvolený, ten ktorý zmenbí osud celej galaxie a ukončí Sithský rád (+ ja som to pozeral v chronologickom poradí, ako menší som nebol nejak veľký fanúšik SW, takže pre mna bol ten zvrat skutočne zaujímavý) A čo sa týka náznakov, boli tam, hlavne v kapitolách u Mel, ale celkovo údel Starkov. Ben sa stratil, pričom bol najlepší prieskumník, jeho otec umrel ďaleko od severu, z Robba sa stala hračka pre Frey s vlčou tvárou, z Brana sa stáva kanibal a ďalší kanditát na Veľkého Iného. Rickon odišiel na ostrov kanibalov, Arya sa stala nikým a Sansa všetkým. Údel každého Starka je temný a často spojený so Severom. Starkovia majú všetci temný osud a čo je temnejšie ako byť nemrtvým, ktorý sám zničí Zeď, ktorú sa snažil tak chrániť? a k Mel, jej vízie budúcnosti, kde vždycky videla v ohni Jona, lebky, vždy keď myslela na svojeho AA. Možno sa nesplietla v tom, kto je AA, ale v tom, kto bol jej nepriateľ. Alebo Jonov Sen o tom, ako sám stojí na zdi a bojuje proti ľudom, ktorých miloval, ľudom, ktorý boli jeho bratia, aj keď všetci z nich vždy strážili Zeď alebo ľudí za ňou? (napr Robb) podla mna to znamená iba to že to mu posielal vízie Veľký Iný alebo niekto podobný, aby mu ukázal jeho osud. To Jon zničí Zeď na konci Výchrov Zimi a o tomto by som sa vkľude aj stavil ;)
    Rovnako ako umrie Mel, zapíchnutá Stannisom, aby Svetlonoš bol konečne kompletný.

Je pravda že Stárčata mají jednu společnou věc, a že se to v jejich životě řádně podělalo, ale oni i postupně začali nacházet svá nová místa ve světě (nájemná vražedkyně, nelítostná politička, zelenověštec). Většinou ještě není jasné jestli je todobře nebo špatně, nebo obojí, a u některých to ještě najevo asi nevyšlo (jako u Jona, protože nemyslím že jeho osud je být Lord velitel). Je pravda že já taky věřím že AA je opravdu Stannis, mám pocit že většina lidí si je jistá že to je buď Jon a nebo Daenery nebo ještě spousta dalších možností ale na možnost že by to byl opravdu Stannis už moc lidí nemyslí. Já tomu věřím. Já osobně si ale myslím že Jona smrt a následné oživení vyváže z přísahy, a on se vydá na jih, usilovat o Zimohrad jako legitimizovaný dědic, Stannis bude AA a padne v boji s jinými, Bran bude podle mého stát na té chladné straně barikády, osudy dalších starčat jsou ještě ve hvězdách.....osobně si myslím že svou roli v poražení jiných bude mít také Dany která půjde s Drogonem do Ašaje, projde stínem a vynoří se za zdí, a dračí oheň roozpustí i ty největší chlaďáky. No ale jak znám Martina bude nakonec poslední souboj mezi AA Hodorem a velkým jiným Bolestínským Eddem... :D
  • upraveno 7. srpna 2012
    Tak Edda si viem predstaviť ako AA skôr :D najväčší pesimista celej séria a nakoniec ako jediný to prežije. Aj keď inteligentný rozhovor s Hodorom by sa vošiel na celú kapitolu, myslím že takého štastného konca sa nedočkám :D
    Král Stannis je buď AA alebo prostriedok k AA, ale verím že to bude pravý král a on ako jediný z kráľov pôjde na konci výchru alebo na začiatku Snu ku zničenej Zdi zachrániť svoj ľud.
    S Jonom u teba nesúhlasím, kedže žiadny človek na Juhu či na Severu by nechcel za pána nemrtvého :D Jeho osud je umrieť v prísahe (možno aj 2x), Bran bude mať rovnako temný a trpký osud ako Theon či Jon, takže preto tieto POV mám najradšej :) ale čo sa týče Dany...Myslím že postačí Mladý Griff aby ju nahradil na tróne, jej osud ako si teraz povedal bude Ašaj a záverečný boj, v ktorom skončí mágia natrvalo (predsa len jej draci sú všetci sami, takže mágia je tak či tak odsúdená k záhube.)
  • upraveno 8. srpna 2012
    Nephelim napsal(a):

Tak Edda si viem predstaviť ako AA skôr :D najväčší pesimista celej séria a nakoniec ako jediný to prežije. Aj keď inteligentný rozhovor s Hodorom by sa vošiel na celú kapitolu, myslím že takého štastného konca sa nedočkám :D
    Král Stannis je buď AA alebo prostriedok k AA, ale verím že to bude pravý král a on ako jediný z kráľov pôjde na konci výchru alebo na začiatku Snu ku zničenej Zdi zachrániť svoj ľud.
    S Jonom u teba nesúhlasím, kedže žiadny človek na Juhu či na Severu by nechcel za pána nemrtvého :D Jeho osud je umrieť v prísahe (možno aj 2x), Bran bude mať rovnako temný a trpký osud ako Theon či Jon, takže preto tieto POV mám najradšej :) ale čo sa týče Dany...Myslím že postačí Mladý Griff aby ju nahradil na tróne, jej osud ako si teraz povedal bude Ašaj a záverečný boj, v ktorom skončí mágia natrvalo (predsa len jej draci sú všetci sami, takže mágia je tak či tak odsúdená k záhube.)

Tak teď by si tu diskuzi měl Martin už jen přečíst a napsat to :D
  • upraveno 8. srpna 2012
    Mládeži, chtěla bych vás upozornit, že Martin příběhy všech postav rozhodně během dvou knih nedovypráví a jsem si skoro jistá, že velkou část postav opustí v situaci, která může být dobrá i špatná. To je sice hezké, že tu teoretizujete o tom, co Roose udělá, až mu Walda porodí syna, ale to se nikdy nestane ;) Co se týče pozůstatků potomstva Eddarda Starka - nerada to říkám, protože je mám na rozdíl od Martina ráda, ale nikdo z nich IMHO neskončí dobře. Jednak k tomu všichni mají tvrdě našlápnuto a jednak Martin častokrát opakuje, že žít minulostí a vzpomínkami na mrtvé člověka zničí (což je přesně to, co Starčata dělají, a Jon to v Tanci vlastně potvrdil).
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 8. srpna 2012
    myslite si, ze Ramsay vie, ze jeho manzelka neni prava Arya? a spominal to vobec ja i uz nepametam?
  • upraveno 8. srpna 2012
    Edem: Ano, ví to. Podle toho, co si myslí Theon.
  • upraveno 8. srpna 2012
    Napadlo mne , že Martin potřeboval Jona nějak odstranit - třeba do Ducha, aby nemohlo dojít k identifikaci mladé Poolové.....
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. srpna 2012
    Martin častokrát opakuje, že žít minulostí a vzpomínkami na mrtvé člověka zničí
    Pokud vím tak třeba Arya vzpomíná akorát na Jona o kterém si myšslí že je živí (a třeba také je) , a Sansa se toho taky dokázala zbavit. Rickon? Těžko říct jestli si je vůbec bude pamatovat. A Bran? No tak to je otázka jak to s ním dopadne ale on lpí na minulosti nejvíc.
  • upraveno 8. srpna 2012
    Jarla: I to je možný, ale byla by to amaterská vypravěčská chyba, kterou by IMO Martin neudělal. Přijít o postavu, kterou si piplá tak dlouho, kvůli holce, která není zdaleka tak důležitá. Zajímá mě, jak dlouho chce Martin tu maškarádu Jeyne/Arya hrát. Myslím, že Jeyne umře někdy brzy na Zdi nebo už cestou k ní, aniž by tu její falešnou identitu někdo zpochybnil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.