Hodnocení povídek

upraveno 25. října 2012 v Povídky
Fanouškovská fikce postupuje do další fáze. Všechny povídky najdete na této stránce, pod hodnotícím formulářem. Případně v PDF dokumentu a ve formátech pro elektronické čtečky .mobi (Kindle) a .epub.

Číst celý článek zde
11011131516

Komentáře

• upraveno 11. července 2012
    Mna poznaju vsetci a moje hodnotenia poviedok bez diakritiky su uz asi tiez vsetkym zname :)
    Zas si nefandi... :-)
    Ale k tvé otázce - myslím si, že kdyby měl tenhle web slovenskou doménu, dopadlo by to trochu jinak, ano.
    Hildegarda napsal(a):

By ma zaujimalo do akej miery by sa lisilo hodnotenie ceskych poviedok v slovencine a naopak. Myslite, ze vas to podvedome ovplyvnuje?

Slovenčinu čtu pečlivěji, aby mi něco neuteklo, ale hodnotím hlavně představy, které se mi při čtení v hlavě tvoří. Takové soukromé filmečky. A u těch je jedno, v jakém z těchto dvou jazyků jsou. :)
    Hildegarda: Snažím se nenechat se tím ovlivnit, ale podvědomě je možný všechno :-) Je fakt, že jazyk (styl) autora byl jedním z mých hodnotících kritérií (a to u slovenštiny prostě nedokážu tolik docenit), ale taky vykreslení postav, logika příběhu (no, ne vždy :-)), atmosféra atd.
    Příště zkus psát česky, no a uvidíš. :-)
    No myslela som skor, ze nase mozgy (aj moj) su nastavene na cesky preklad Piesne, takze cestina im v tomto pripade pride prirodzenejsia a ze to podvedome moze ovplyvnovat zazitok z poviedok
    Som nad tym aj rozmyslala, len inak sa cita a inak sa pise :)
    Příště mi to normálně pošli a já to přebásním do češtiny. ;-)
    Beru za slovo, heade :)
    Btw prave prvy cesky koment dal plny pocet bodov slovenskej poviedke :)
    Hildegarda napsal(a):

No myslela som skor, ze nase mozgy (aj moj) su nastavene na cesky preklad Piesne, takze cestina im v tomto pripade pride prirodzenejsia a ze to podvedome moze ovplyvnovat zazitok z poviedok

Můj mozek je nastavený na anglický originál, takže jsem žádnou povídku se stylem GRRM/českým překladem ani nesrovnávala...
    Určitě piš dál! Jestli je tvoje opravdu ta 12, tak ta se mi docela líbila (viz můj komentář pod ní), jen jsem prostě měla moc kandidátů na bodovaná místa a ta tvoje se na ně nakonec o prsa (Eliy) nedostala...
    A naopak. :-)
    Ty mě přeložíš do slovenštiny. Zmatení davu bude úplné. Ale při tom překládání opatrně, berou mě trochu záda. :-)
    heavy_head napsal(a):

A naopak. :-)
    Ty mě přeložíš do slovenštiny. Zmatení davu bude úplné. Ale při tom překládání opatrně, berou mě trochu záda. :-)

Tesim, uvidime, ci pomylime Jarlu, svanda to bude velika :)))
    Nesmíme ale o tom nikomu nic říct. :-))
    sveva napsal(a):

... jen jsem prostě měla moc kandidátů na bodovaná místa ...

Přesně. Nejdřív jsem vyškrtala ty, co mě hned nezaujaly příběhem a/nebo zpracováním (Utrpení číslo jedna- tolik pěkných teorií musí z kola ven!). Pak jsem nešťastně seděla nad papírkem s čísly a poznámkami, tužku v ruce a dumala nad tím, jak těch zbylých osm, devět narvat na pět míst. A určení pořadí mezi vybranými pěti... strašlivé! :D
    heavy_head napsal(a):

Nesmíme ale o tom nikomu nic říct. :-))

Psssst!
    Miss Utah: Ale nakonec jsi to zvládla docela dobře... :-)
    Hildegarda: Ani muk!
    Zajímalo by mě, jestli Alek ví, co je zítra za den... ;-)
  • upraveno 12. července 2012
    Jay: Kdo je Daemona? :-) Mimochodem, "Maegora" mě fakt pobavila. :-)
    heavy_head napsal(a):

Zajímalo by mě, jestli Alek ví, co je zítra za den... ;-)

Jsem ztracen :-)

Jo, heade, pošli mi do PMky havrana se zpáteční adresou ;-)
    Co se týče slovenštiny, připadala mi složitejší, než se vyskytuje třeba v překladech knih, a tak jsem si říkala, že to bude kvalita. :-)
    Tuším, že slovenské byly jenom 3 z 15. České je tudíž převálcovaly.
    Hildegardo nešil :-) Povídky ve slovenčině jsou stejně dobré jako v češtině. Tys ode mne dostala první místo, tak neremcej :-p
    Jen hlupák by považoval slovenčinu za hendikep. A nevzdělanci Ti za to nestojí! Har!
    Jarlo, mnohorake diky, uz neremcam :)
    Hildegardo, jestli tě to uklidní, tak já jsem slovenštinu taky neřešila (aspoň vědomě ne). A nějaký vodík ode mne taky máš :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. července 2012
    Jarla ma dvojitý útok .D
    Tipovací soutěž může pokračovat. ;-)
    Heh, tak já jsem si spletla Jarlu s heavym. To se skoro nepočítá... :D
    Ano, soutěž může pokračovat, nikoho nenapadne spojitost mezi jedním z těch jmen a mým složitě zašifrovaým nickem. ;D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. července 2012
    Lady, tvoj príspevok bude asi ten 15., však? ;D
    Sakra, odhalili mě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.