Přísahám na "O původu druhů", že nejsem autorkou této povídky. Heavy nechť hledá svou ctitelku jinde...snad podle zapomenutého papučku s bambulkou na schodech :-)
Nevím proč, ale povídka se mi moc líbí. :-)) Skvěle vykreslené charaktery: Jon, Robb, Theon, Sansa, Arya... a další. :-) Obsahuje i morální imperativ, který si jistě každý dohledá. Jone, jsem na tebe pyšný a chtěl jsem ti říct, že jsi to nejlepší, co se mi v životě podařilo. Rád bych se rozpovídal i o těch turnajích Last Squire Standing, ale nemůžu, jsem mrtvý.
Tak nějak :-) Autor povídky (možná i nedokončené, protože sága také není dokončená) by do děje zapasoval fiktivní postavu která by byla do jisté míry autografická. Mohl by psát ať už z pohledu této, nebo z pohledu jiné, v sáze existující postavy. Mohl by vymýšlet zcela nové dějové linie nebo jen obohacovat ty existující. Ale tak, aby zachoval základní dějový vývoj Písně. (takže, žádné alternativní dějové odchylky, jako že se na svatbě objevil jakýsi ser Hadroplášť, zachránil Robba a Lordu Freyovi ukázal barvu jeho střev, a podobně). Mohl by psát svoje vlastní kapitoly nebo přepsat a upravit již existující, aby se v nich vyskytovala i jeho smyšlená postav. :-) Při troše štěstí by ty povídky pak mohly jít zkompletovat do jednoho velkého díla. Nebo se někteří pisálkové mohou předem dohodnout a své postavy nějak proplést. Tak jako se třeba krátce potkala Arya a Sam v Braavosu. Tak by se takto potkaly dvě fiktivní postavy. A každý z autorů by danou událost popsal z pohledu své vlastní postavy. ;-)
Dobře, tak nemuselo by to být přímo autobiografické, Autor si může si vymyslet jakoukoli jinou fiktivní postavu. Člena noční hlídky, Žoldnéře, nějaký mistr z citadely, Lady Elisa Fowler nejmladší dcera pána Princova průsmyku, děvka z Lysénského bordelu, Braavoský obchodník, dcera chudého dřevorubce z Medvědího ostrova, měsíční chlapec, Varysův ptáček,...
Komentáře
Skvěle vykreslené charaktery: Jon, Robb, Theon, Sansa, Arya... a další. :-)
Obsahuje i morální imperativ, který si jistě každý dohledá.
Jone, jsem na tebe pyšný a chtěl jsem ti říct, že jsi to nejlepší, co se mi v životě podařilo.
Rád bych se rozpovídal i o těch turnajích Last Squire Standing, ale nemůžu, jsem mrtvý.
(vzápětí jsem si dala pohlavek)
Mimochodem, závidím Heavymu, já chci taky :)))
(Vím vím, nepovím :-p)
Autor povídky (možná i nedokončené, protože sága také není dokončená) by do děje zapasoval fiktivní postavu která by byla do jisté míry autografická. Mohl by psát ať už z pohledu této, nebo z pohledu jiné, v sáze existující postavy. Mohl by vymýšlet zcela nové dějové linie nebo jen obohacovat ty existující. Ale tak, aby zachoval základní dějový vývoj Písně. (takže, žádné alternativní dějové odchylky, jako že se na svatbě objevil jakýsi ser Hadroplášť, zachránil Robba a Lordu Freyovi ukázal barvu jeho střev, a podobně). Mohl by psát svoje vlastní kapitoly nebo přepsat a upravit již existující, aby se v nich vyskytovala i jeho smyšlená postav. :-)
Při troše štěstí by ty povídky pak mohly jít zkompletovat do jednoho velkého díla. Nebo se někteří pisálkové mohou předem dohodnout a své postavy nějak proplést. Tak jako se třeba krátce potkala Arya a Sam v Braavosu. Tak by se takto potkaly dvě fiktivní postavy. A každý z autorů by danou událost popsal z pohledu své vlastní postavy. ;-)