Povídka č. 10

upraveno 25. října 2012 v Povídky
«1

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. června 2012
    Strašně hezká povídka. Chtěla bych, aby to takhle bylo doopravdy, ale GRRM :).
    Tohle budu číst několikrát - přesně tento styl pohádek jsem měla jako malá ráda. Vím, že princezna bojovnice je děsné klišé, ale já tohle klišé žeru :).
    Jo a závidím Lyanne a chci se taky účastnit turnaje :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2012
    Hlavně princezna bojovnice, který je 14 a ani s ní nehne přímej zásah dřevcem, tady chybí fyzika :)
    upraveno 19. června 2012
    flanker.27: P - O - H - Á - D - K - A! S fyzikou na mě nechoď :)
    upraveno 19. června 2012
    upraveno 19. června 2012
    flanker.27: Já vyrostla na Princezně Fantaghiró, takže za mne ano šermující Lyanně :)
    upraveno 19. června 2012
    No, tý aspoň nebylo 14, i když jinak jediný na co se tam dalo dívat byly české hrady a zámky :)
    BTW to mělo snad víc dílů než Rambo a hrdinku tvrdší než poslední filmy stevena Segala :)
    upraveno 19. června 2012
    flanker.27: A co mluvící kámen? A ten věk bych u GRRM moc neřešila, podle mě ho trochu "přestřelil".
    Má to 5 dílů (každý díl má 2 části). Poslední díl by měli vymazat - okamžitě!!! Viděla jsem ho asi před rokem a je to totální popření dění v dílech předchozích. Kdo máte rád Fantaghiró, tak se nikdy, ale opravdu NIKDY nedívejte na pětku!
  • upraveno 19. června 2012
    Krisa: Přiznám se, že se mi líbila první část. Nebylo na ní nic objevnýho, ale byla to hezká pohádka o princezně, co si vybojovala prince. Ten zbytek je postupně dvě hvězdičky až odpad.
    upraveno 19. června 2012
    upraveno 19. června 2012
    svoa00: Přesně tak - 1. díl žeru, 2. a 3. díl jsou ještě jakž takž (takový lepší průměr) a poslední 2 jsou totální odpad!!!
    flanker.27: "Brigitte Nielsen, jejíž poprsí a rozparky na sukni, vedoucí až do nebes, mě budou ještě dlouho strašit ve snech:)" Toto jsem jednou o BN ve Fantaghiro 4 napsala a stojím si za tím dodnes.
    mi se tam vždycky líbil princ (ach), ale myslím, že víc než tři díly jsem neviděla.
    upraveno 19. června 2012
    upraveno 19. června 2012
    brbr: Závidím tvé polovičce, já chci taky plakát Sullyho :D S bratrem ho zbožňujeme, je to kanón a nejlíp na světě hází tomahawkem :D
    Sestřenka zas vždycky letěla na Tarabase. :D
    upraveno 19. června 2012
    Nééé, Tarabas neee! Moje teta ho taky vždycky žrala :)
    Tak u nás je Fantagiró už pomalu stejná klasika jako Mrazík nebo Popelka. Počet zhlédnutí určitě sahá do dvouciferních čísel. :)

A připojuji se k názoru, že poslední díl (nebyl to až šestý?) je obrovské zlo. Kromě Fantagiró samotné tam z předchozích dílů není nic.
    upraveno 19. června 2012
    Arutha: Ne, byl to 5. díl. Mám je teď všechny sjeté v poslední době :). Tenhle díl chci vymazat z povrchu zemského, je to jak z Kouzelné školky a ten slaboduchej kudrnáč, brrrr!
    Krisa: myslím, že polovička ani netuší, že něco takového ve skříni má, ale kdyby se měl odstranit, tak na nás nasprintuje ségra. klasika :-)
    Na druhou stranu ten dřevěný zloduch požírající děti byl podle mě docela dobrý nápad. Kdyby to nebylo v rámci Fantagiro ságy a dostalo by to trochu serióznější zpracování, mohlo by to být zajímavé.
    upraveno 19. června 2012
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. června 2012
    Svižná, stručně psaná povídka bez zbytečné omáčky. Dobře se čte i když nevrhá na scénu žádná velká překvapení.
    Mimochodem, tohle už je druhá povídka, kde Lyanna zachránila Reeda před šikanou. To je nějaký fakt, který mi v Písně unikl?
  • upraveno 21. června 2012
  • upraveno 22. června 2012
  • upraveno 23. června 2012
    Pohádkově převyprávěná klasická a pravděpodobná myšlenka. A když mě sveva přivedla na myšlenku, že by to mohla být parodie, tak možná i začínám chápat, proč je Lyanna tak na tečku.
  • JayJay
    upraveno 25. června 2012
  • upraveno 25. června 2012
    Mám ráda bojovnice (Xena je moje guilty pleasure), ale aby tahle teorie fungovala (oblíbená teorie, že neznámý rytíř na turnaji byla Lyanna), musela by být Lyanna velmi podstaditá žena konstituce Brienne. A to by se zase nelíbila Rhaegarovi. :-)
    Máchání s mečem není to stejné turnajový souboj s dřevci, ale nejsem znalec.
    Doufám, že to parodie není, protože do stylu psaní se nehodí. Připomíná mi to GRRM nejvíce ze všech dílek. Je tam romantika, souboje, plno detailů, už jenom ten sex tam chybí. :-)
    upraveno 25. června 2012
    Ben Nevis: Viděla jsi Příběh rytíře? HL byl taky tintítko a jak mu ty souboje šly :D
    :-) No, uznávám, že "parodie" je silné slovo, ale některé dialogy jsou napsané s nadsázkou, nebo sním svůj klobouk! :-) ("Milujete mne?" "Ano, miluji vás!")
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.