Vichry zimy (co zatím víme)

upraveno 18. července 2012 v Píseň ledu a ohně
Na internetu jsem vypátral několik (pro mě nových) informací o Vichrech Zimy. Možná už tu byly, ale jelikož jsem je nenašel tady v oficiální sekci, tak mi přišlo záhodno shromáždit je sem.

Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!

DĚJ

-Martin říká, že Vichry odstartují dvě bitvy, jedna na ledu a druhá v Meereenu. Od nich se pak dále budou odvíjet následující události.
-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.

POTVRZENÉ POV

-Aeron Greyjoy
-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?

Zdroj: ASOIAF wiki

Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
«1

Komentáře

• upraveno 19. července 2012
    zaujala mě tam tahle věta: Martin did not want to comment on Jon Snow's cliffhanger fate after A Dance with Dragons, but said that "you're definitely going to see more of the Others in The Winds of Winter" - to zní skoro jako by měl Jon s Jinýma něco společnýho.. :-o :-o
    Už je mi to jasné - Jon je Velký Jiný a naši modroocí přátelé ho chtějí jenom osvobodit z rukou věznitelů z řad Starků
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. července 2012
    Mě by zajímalo, kdopak má v té české Wikipédii prstíky. Jestli to tam píše někdo koho známe zde z fóra.
    Thanatos napsal(a):

Už je mi to jasné - Jon je Velký Jiný a naši modroocí přátelé ho chtějí jenom osvobodit z rukou věznitelů z řad Starků

Pekna teoria
    Thanatos napsal(a):

Kdopak to tu psal (nesoutěžně) povídku a la tajný deník psycholožky Lyanny Stark? :-)) Že by měla autorka pravdu, a Jon byl synem Lyanny a Jiného? :D
    Na českou wikinu píše svoa...alespoň myslim, že to tu už zmínila ;)
    Tak tedy aspoň souhrn Tance...
    jupí, podíváme se dál na sever...
    tajemná magická místa, mlak, já už ty vichry chcííííííí
  • upraveno 20. července 2012
    sveva napsal(a):

Thanatos napsal(a):

Kdopak to tu psal (nesoutěžně) povídku a la tajný deník psycholožky Lyanny Stark? :-)) Že by měla autorka pravdu, a Jon byl synem Lyanny a Jiného? :D
    Já mám vždycky pravdu, i když kecám! ;D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. července 2012
    Friedmanovští ekonomové tomu říkají odchylka F, leč neplatí to :)
    Na Jiné se těším hodně. :-)
    Doufám, že se odhalí, že to nějsou žádní špatňáci, jenom prostě tvorové s odlišnou filosofií než Chrchla.

imo na sever sa pozrieme očami Brana.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    My nevíme nic :D

Teraz vážne: Ďakujem za zhrnutie :)
    sveva napsal(a):

Thanatos napsal(a):

Miss Utahraptor :) Jasné, že mala pravdu, ty o tom pochybuješ?
    Ben Nevis napsal(a):

Doufám, že se odhalí, že to nějsou žádní špatňáci, jenom prostě tvorové s odlišnou filosofií než Chrchla.

V skutočnosti sú to úbohé stvorenia s traumatizujúcim zážitkom :D

My nevíme nic :D

Teraz vážne: Ďakujem za zhrnutie :)

sveva napsal(a):

Thanatos napsal(a):

Miss Utahraptor :) Jasné, že mala pravdu, ty o tom pochybuješ?
    Ben Nevis napsal(a):

V skutočnosti sú to úbohé stvorenia s traumatizujúcim zážitkom :D
    A psychiater im odporučil teplo a kľud na lôžku
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jinak zkoušel jsem dešifrovat Branova vidění ale je to horší než enigma :(

Každopádně. Řekněmě že dívka šermující se svým bratrem na Zimohradu byla Lyanna. Dále ta ženská co prosila bohy o dítě co jí pomstí mohla být buď Lyanna (a dítě mohl být Jon Sníh) a nebo třeba Sansa (na Aryu bych zrovna dvakrát nevsázel). Pak dívka líbající vysokého rytíře je také záhadou. Mohla by to být Arya a Gendry(?) který má předpoklad po otci být vysoký. Ta poprava by mohla být Aša a Konečně-na-tebe-došlo-blbečku Theon soudě podle kapitoly kterou uveřejnil George Rozparovač.
    Everett Young napsal(a):

Jinak zkoušel jsem dešifrovat Branova vidění ale je to horší než enigma :(

Každopádně. Řekněmě že dívka šermující se svým bratrem na Zimohradu byla Lyanna. Dále ta ženská co prosila bohy o dítě co jí pomstí mohla být buď Lyanna (a dítě mohl být Jon Sníh) a nebo třeba Sansa (na Aryu bych zrovna dvakrát nevsázel). Pak dívka líbající vysokého rytíře je také záhadou. Mohla by to být Arya a Gendry(?) který má předpoklad po otci být vysoký. Ta poprava by mohla být Aša a Konečně-na-tebe-došlo-blbečku Theon soudě podle kapitoly kterou uveřejnil George Rozparovač.

No podle mě ty vize šly pozpátku v čase... tedy nejdřív Lyanna a Benjen, pak netuším, ta malá dívka s rytířem by mohla být chůva s Dunkem. Bran potom vidí muže s drsnými tvářemi (parafrázuju), to by mohli být dřívější Králové Severu.
    Everett Young: Žena prosící o dítě, co ji pomstí, zní spíš jako Elia Martell. Nebo Catelyn? Nevybavuju si, jestli je řeč o dítěti (Arya) nebo o synovi.
    Elia Martell na Zimohradě? Asi si půjčila teleport od Malíčka :D
    Ale teď vážně, pravděpodobně je to někdo z doby Rickarda Starka nebo ještě dřív, někdo (časově) mezi mladou Starou chůvou a malou Lyannou...
    Ještě tam po té těhotné vidí tmavookého mladíka, bledého a krutého/divokého (fierce), který si z větví čarostromu vyřezává šípy. To by mohl být Bloodraven, ale nenapadá mě, co by dělal na Zimohradě? Nebo že by to byla vize jiného stromu?
    Á, to se omlouvám za svojí pitomost. Vypadlo mi, že ty vize se týkají přímo Zímohradu, i když si je matně vybavuju. Mno, spíš to vidím tak, že jsou to obrazy z bližší i vzdálenější minulosti - předzvěst Branových schopností. Dívka šermující s bratrem bude nejspíš Lyanna, ty ostatně IMHO ani dešifrovat nepůjde.
    svoa00 napsal(a):

Á, to se omlouvám za svojí pitomost. Vypadlo mi, že ty vize se týkají přímo Zímohradu, i když si je matně vybavuju. Mno, spíš to vidím tak, že jsou to obrazy z bližší i vzdálenější minulosti - předzvěst Branových schopností. Dívka šermující s bratrem bude nejspíš Lyanna, ty ostatně IMHO ani dešifrovat nepůjde.

Přesně, musíme se smířit s tím, že ne všechno nám bude vysvětleno :( :-)...
    Lyanna a Benjen je jediná vize, u který si jsem 100% jistá, protože tam pasuje časově (ty vize se čím dál víc vrací do minulosti, protože čarostrom i okolní stromy se pořád zmenšují a "mládnou"), a navíc ta podoba s Aryou je velká nápověda.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. července 2012
    a navíc ta podoba s Aryou je velká nápověda.
    Až na to že Arya by asi Rhaegarovi utrhla hlavu pokud by se jí pokusil unést.
  • upraveno 21. července 2012
    Everett Young napsal(a):

A válka by začala tak jako tak, akorát s rozdílným počátečním stavem a z jiného důvodu... :D
    Everett Young napsal(a):

Já myslela hlavně fyzickou podobu.
    Ten únos mohl být zinscenovaný. Je něco jiného, když urozenou dívku někdo unese, než když ta dívka, navíc zasnoubená s někým jiným, uteče s ženatým chlapem. V prvním případě je její čest více méně neporušená, protože všechna vina padá na únosce. A Rhaegarovi muselo být jasné, že jakožto korunnímu princi (a chlapovi) mu leccos projde, časem by skandál utichl, Starkovi a Baratheoni by byli nějak "odškodněni", Lyannu by si třeba vzal (buď by předtím musel Eliu zapudit, nebo jako druhou manželku, polygamie nebyla u Targaryenů zas tak neobvyklá).
    V druhém případě, kdyby s ním šla dobrovolně, by Lyanna pošpinila nejen svojí čest, ale i čest svojí rodiny, a byla by de facto společensky odepsaná. Rickarda by tak postavila do role "lorda, který nezvládne ani svojí dceru", rozhodně ne ideální pozice pro někoho, kdo má vládnout stovkám vazalů.
    Hm mne zase napadlo při čtení, že by mohlo jít o tu dceru Zimohradu, kterou svedl bard divokých, pak ji těhotnou vrátil otci (byla tuším jediným dědicem) ,o kterém vyprávěl Mance.
    Ještě tam po té těhotné vidí tmavookého mladíka, bledého a krutého/divokého (fierce), který si z větví čarostromu vyřezává šípy.
    Mě při tomto popisu napadl Alleras (Sarella). Tmavý/á je, pokud je jako sestry, bude i "fierce", a jeho/její střeleckému umění se věnovala půlka prologu Hostiny. Jen teda nevím, kde by se dostala k čarostromu, a co by dělala v Branových vizích.
    Jarla napsal(a):

Hm mne zase napadlo při čtení, že by mohlo jít o tu dceru Zimohradu, kterou svedl bard divokých, pak ji těhotnou vrátil otci (byla tuším jediným dědicem) ,o kterém vyprávěl Mance.

To je dobrý nápad! Ale nevím, proč by chtěla, aby jí syn pomstil, když toho Baela podle všeho milovala? Když ho pak její syn opravdu zabil, skočila z věže (Ashara style :D)...
    Arutha2321 napsal(a):

Ještě tam po té těhotné vidí tmavookého mladíka, bledého a krutého/divokého (fierce), který si z větví čarostromu vyřezává šípy.
    Mě při tomto popisu napadl Alleras (Sarella). Tmavý/á je, pokud je jako sestry, bude i "fierce", a jeho/její střeleckému umění se věnovala půlka prologu Hostiny. Jen teda nevím, kde by se dostala k čarostromu, a co by dělala v Branových vizích.
    Já jsem to pak hledala na netu, co by to mohlo znamenat. A na westeros.org si myslí, že by to mohl být nějaký lord Zimohradu krátce po Torrhenovi (který poklekl) a že si vyřezává 3 šípy na zabití tří draků... No nevím, o tomhle by se dalo spekulovat do nekonečna. :-)
    Jo, a ještě jedna věc, v originále je tam "dark-eyed youth", přeloženo (pro mě nepochopitelně) jako "tmavovlasý mladík"...
    Arutha2321 napsal(a):

TmavoOKÉHO a BLEDÉHO... ;)
    No třeba když ji nechal opustil s děckem na krku, tak na to měla jiný názor a pak po vzoru starých vdov, které se se svými muži hádají do krve a za života jim nemůžou přijít na jméno - si je po smrti glorifikují tak, že máte dojem, že mluví o úplně jiném člověku a co hůř - ony si to neuvědomí ani když je konfrontujete s fakty ...:-)
    Miss Utahraptor napsal(a):

TmavoOKÉHO a BLEDÉHO... ;)

Eh... tahle část mi nějak ušla. :D Tak asi nic. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.