Vichry zimy (co zatím víme)
Na internetu jsem vypátral několik (pro mě nových) informací o Vichrech Zimy. Možná už tu byly, ale jelikož jsem je nenašel tady v oficiální sekci, tak mi přišlo záhodno shromáždit je sem.
Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!
-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.
-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?
Zdroj: ASOIAF wiki
Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!
DĚJ
-Martin říká, že Vichry odstartují dvě bitvy, jedna na ledu a druhá v Meereenu. Od nich se pak dále budou odvíjet následující události.-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.
POTVRZENÉ POV
-Aeron Greyjoy-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?
Zdroj: ASOIAF wiki
Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Co vím, tak už kdysi dávno Martin řekl, že se podíváme také na Zahradu a na Skálu.
Osobně tipuji, že nebudou chybět ani POV Asha a Cersei
Já bych ale spíš čekal, že to bude prostřednictvím Connigtona, Arianny, nebo dokonce Sama.
Ale ako druhé mi tiež napadol Sam, len neviem ako by to zkomponoval. Na jednej strane sa desím nudných opisov ako v Braavose (opis každej jedne lode), na strane druhej by som sa chcel dozvedieť niečo zo života Citadely. Takže keby sa tam zdržal chvíľu a hneď išiel inam, asi by mi to bolo ľúto. Ale tak kniha má byť hrubá, to je dosť času na oboje. Myslíš, že by tam došlo ku konfrontácií Randyl - Sam (kde je teraz Randyll? Naposledy bol pri Penenskom jazierku, či?).
Arianna a Connington mi nenapadli. Ako? Myslíš, že Arianne by tam šla cestou za Aegonom? A Connington počas dobývania?
Nevím co si na nás může mistr vymyslet. Uvolněné kapitoly Arianne se odehrávají u Bouřného konce. Když ji tam Doran poslal jako vyslance. Mohla by se z diplomatických důvodů dostat i do Vysoké zahrady. Nebo se tam může dostat nedobrovolně. Třeba dojde k nějaké potyčce a ji zajmou. Nebo Connigtona. Nebo tam prostě napochodují s armádou, aby je nasrali a vylákali z KP atd. Možností je mnoho.