Vichry zimy (co zatím víme)

upraveno 18. července 2012 v Píseň ledu a ohně
Na internetu jsem vypátral několik (pro mě nových) informací o Vichrech Zimy. Možná už tu byly, ale jelikož jsem je nenašel tady v oficiální sekci, tak mi přišlo záhodno shromáždit je sem.

Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!

DĚJ

-Martin říká, že Vichry odstartují dvě bitvy, jedna na ledu a druhá v Meereenu. Od nich se pak dále budou odvíjet následující události.
-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.

POTVRZENÉ POV

-Aeron Greyjoy
-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?

Zdroj: ASOIAF wiki

Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
2»

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. července 2012
    Everett Young napsal(a):

a navíc ta podoba s Aryou je velká nápověda.
    Až na to že Arya by asi Rhaegarovi utrhla hlavu pokud by se jí pokusil unést.
    To by mohla byť skvelá poviedka Alter Event, keby sa všetko dialo inak :D
  • oživím túto zabudnutú tému a spýtam sa, či sa od tej doby zistilo o vichroch niečo nové. ... nejaké ďalšie informácie o POV postavách alebo rozsahu knihy alebo čokoľvek. ... viem, že dátum vydania je zatiaľ len vo hviezdach a viem o tých pár kapitolách, čo grrm niekde čítal alebo vypustil do sveta. ... proste celkovo čo nové sa o vichroch zimy vie
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Bude tam i Barristan a Tyrion (další uvolněná kapitola) a objem někde okolo Tance.
    Co vím, tak už kdysi dávno Martin řekl, že se podíváme také na Zahradu a na Skálu.
    Osobně tipuji, že nebudou chybět ani POV Asha a Cersei
    @Montezuma3 Key to povedal? Myslel, že by tam raz rád zablúdil alebo konkrétne vo Vichroch už bude aj Skala a Záhrada? Skalu som čakal nejako prepojenú práve s Edmurom azaujímalo ma, či sa teda konečne objaví, ale Záhradu som nečakal. Žeby Victarionov boj? Záhradu by som naozaj chcel čítať.
    @Branislav_Gepeto Asi jsi chtěl napsat Euron. Ne Victarion.
    Já bych ale spíš čekal, že to bude prostřednictvím Connigtona, Arianny, nebo dokonce Sama.
    @Montezuma3 Ozaj, Victarion je u Dany, mne hlavou ako prvé preblislo ako dobýjali Klikaticu. Teda som nemyslel Eurona, len som pozabudol. Nuž, Euron jedine skôr ako minoritná POV, pretože si myslím, že by nemali mať toľko POV postavy príliž spojené (napr. ani Robbnemal POV a to bolo celkom dobré, aby to nebolo prestarkované...Z radov Greyjoyov máme Ašu, Theona, Aerona aVikiho a to si myslím je viac než dosť šedoradostí...).

Ale ako druhé mi tiež napadol Sam, len neviem ako by to zkomponoval. Na jednej strane sa desím nudných opisov ako v Braavose (opis každej jedne lode), na strane druhej by som sa chcel dozvedieť niečo zo života Citadely. Takže keby sa tam zdržal chvíľu a hneď išiel inam, asi by mi to bolo ľúto. Ale tak kniha má byť hrubá, to je dosť času na oboje. Myslíš, že by tam došlo ku konfrontácií Randyl - Sam (kde je teraz Randyll? Naposledy bol pri Penenskom jazierku, či?).

Arianna a Connington mi nenapadli. Ako? Myslíš, že Arianne by tam šla cestou za Aegonom? A Connington počas dobývania?
    @Branislav_Gepeto Randyll je aktuálně v KP.
    Nevím co si na nás může mistr vymyslet. Uvolněné kapitoly Arianne se odehrávají u Bouřného konce. Když ji tam Doran poslal jako vyslance. Mohla by se z diplomatických důvodů dostat i do Vysoké zahrady. Nebo se tam může dostat nedobrovolně. Třeba dojde k nějaké potyčce a ji zajmou. Nebo Connigtona. Nebo tam prostě napochodují s armádou, aby je nasrali a vylákali z KP atd. Možností je mnoho.
  • @Everett_Young vysoký rytíř bude Dunk
  • Duncan bol na Zimohrade? Musím si tú knižku zohnať...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.