Povídka č. 12 /2.kolo/

upraveno 25. října 2012 v Povídky
pozn.: Děj není řazen chronologicky, ani podle místa. Testovací čtenáři tvrdili, že se v tom dá vyznat. Budu tedy předstírat, že jim věřím a doufat, že zdejší čtenáři budou stejného názoru. :-)

Valyria

„Draci... Proč to vždycky musejí být draci? Jak neoriginální!“

„Pst! Tiše sestřenko! Začíná to být napínavé! Tentokrát se události zdají být slib...“

„Csss! Sestřenko! Ještě před hodinou jsem byla tím...

Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• upraveno 2. září 2012
    Zkáza Valyrie jako důsledek zloby jedné bohyně, tento nápad se mi taky líbí:-) A taky ten samotný proces ničení pomocí kamenů - super;-)
  • upraveno 2. září 2012
    Smrt Valyrie jako pomsta, nápaditost autorů graduje s přidělenými čísly.
  • upraveno 2. září 2012
    Tiež si myslim... Vlcacka
  • upraveno 2. září 2012
    Len tie mená drakov mohol autor ponechať v origináli. Lebo keď sa to porovná, barel s valyrijským bohom, tak myslím, že meno boha vyhráva na celej čiare :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. září 2012
    Bůh Visraldis a jeho příhoda s dračím vejcem v láku kyselých okurek :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. září 2012
    Jména jsou občas veselá a Visraldis je pěknej, jako byli třeba Rezá Pahlaví nebo Džaváharlál Néhrú. Ale mě třeba v knížce napadlo, jestli Krasnyz Mo Nakloz není nějakej vtípek od překladatelky, páč mi to silně připomínalo "Krásný Monokl". Bohužel je to tak i v originále.
  • upraveno 5. září 2012
    Asi něco jako roboti Mod'El Ztchiny, Fet'Jak nebo Schmej'Thnuzney z Trpaslíka z knížky Pozpátku :D.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. září 2012
    Chudák Vinegar :)
  • upraveno 15. září 2012
    Pekne spracovanie, narabanie s jazykom, chvalim vtipne popkulturne odkazy.
    Chyba nejake vysvetlenie alebo naznak, co bolo pricinou zdochnutia cerva. Nehovorte mi, ze sa len uplne obycajne pridusil, a ze tam zbytocne hladam nieco magicke...
  • upraveno 15. září 2012
    Zabil ho zkamenělý led. ;-)
    Kámen, který po něm Bael hodil měl být křišťál a na ohnivé tvory měl stejný efekt jako obsidián (dračí sklo- symbol ohně) na Jiné.
    Je to tam párkrát naznačené.
  • upraveno 15. září 2012
    je to naznacene v piesni? ci fantazia autora, ze to zaberalo na ohnive tvory?
    pripominal mu kousek ledu - no z toho som nededukovala, ze sa jedna o ladokristal :)
  • upraveno 15. září 2012
    V Písni ne. Autor si řekl, že když máme ohnivý šutr na ledové potvory, byla by škoda nemít i ledový šutr na ohnivé. Ať je to vyrovnané. :-)
  • upraveno 15. září 2012
    dobre vymyslene, presne takto som si to nejako predstavovala zakomponovane v poviedke :)
    dakiujem autorovi za dalsi masterstuck :)
  • upraveno 27. září 2012
    Tak se tedy přiznávám k autorství tohoto.
    K připomínkám:
    · Jména draků byla změněna poněvadž kdykoli se někde objeví nějaké bestie, zaručeně bude mít i pořádně drsňácké jméno- po bohovi, hrdinovi, nebo aspoň ten Černý děs. Člověku je hned jasné, že i kdyby se potvory jmenovaly jinak, Targové by využili pravidla „vítěz píše dějiny“ a potvory přejmenovali tak, aby už jen dle jména budily respekt. Stejně jim ty valyrijské bohy nevěřím. ;)
    · Jen tak mimochodem- Visraldis je skutečné existující jméno. :D
    ·
    Při čtení jsem si vzpomněla na Dia, jak v Souboji Titánů drtí ty hliněné figurky.
    Souboj titánů jsem kdysi dávno viděla, tak to mohlo hrát nějakou roli, i když na tuhle scénu si nevzpomínám. Vědomě vznikla likvidace mapy tak, že jsem někam chtěla narvat bazaltové desky. :) Zuřivou pomstu smrti mazlíčka jsem si půjčila od své oblíbené Artemis, takže inspirace Řeckem by tu byla. Ostatně Visraldis má lehkou předlohu v Diovi.

Díky všem za komentáře, hlavně za ty konkrétnější. :)
  • upraveno 28. září 2012
    Ehm, Visraldis tedy pochází odkud? :-)
  • upraveno 28. září 2012
    Netuším. Zdědila jsem takový tlustý bloček popsaný abecedně seřazenými jmény, u každého jen poznámka (M/Ž), víc nic. :)
    Rozhodně to nebude Čína, Vietnam, Hongkong, Singapur nebo Korea- ty mají jména vypsaná na speciálních stránkách pod názvem státu. ;)
  • upraveno 28. září 2012
    Ten bloček bych chtěl někdy vidět. :-)
  • upraveno 28. září 2012
    :D
  • upraveno 28. září 2012
    Wow. :-)
  • upraveno 2. října 2012
    Tak to je super, to bych chtěla taky. Já jména hledám v encyklopedii severských a ruských spisovatelů, protože ty z těch generátorů na netu mi přijdou hrozný. :-)
  • upraveno 2. října 2012
    Taková příručka malého spisovatele se hodí. :-)
  • upraveno 2. října 2012
    Jo, já mám něco podobného, ale elektronicky. I když teď používám spíš tuhle stránku.
  • upraveno 2. října 2012
    Chorvatská jména jsou super! :-))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. října 2012
    Jojo, samá exotika, ale že by se postava jmenovala nějakým hezkým českým běžným jménem jako třeba Chrabroš, to né :)
  • upraveno 2. října 2012
    Chrabroš? Můj favorit byl vždycky Chrudoš. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. října 2012
    A nebo Kraďas
  • upraveno 2. října 2012
    Chrudošiví jsou borolové...
  • upraveno 2. října 2012
    křemílek a vochomůrka versus kremienok a chocholúšik
    nemozem si pomoct, ale to nase sa mi zda take krajsie :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. října 2012
    Hildegarda napsal(a):

křemílek a vochomůrka versus kremienok a chocholúšik
    nemozem si pomoct, ale to nase sa mi zda take krajsie :)

Chocholúšik? Fakt? :)
  • upraveno 2. října 2012
    si nevedela? Teba uz federalka nedostihla, co? :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.