Len tie mená drakov mohol autor ponechať v origináli. Lebo keď sa to porovná, barel s valyrijským bohom, tak myslím, že meno boha vyhráva na celej čiare :)
Jména jsou občas veselá a Visraldis je pěknej, jako byli třeba Rezá Pahlaví nebo Džaváharlál Néhrú. Ale mě třeba v knížce napadlo, jestli Krasnyz Mo Nakloz není nějakej vtípek od překladatelky, páč mi to silně připomínalo "Krásný Monokl". Bohužel je to tak i v originále.
Pekne spracovanie, narabanie s jazykom, chvalim vtipne popkulturne odkazy. Chyba nejake vysvetlenie alebo naznak, co bolo pricinou zdochnutia cerva. Nehovorte mi, ze sa len uplne obycajne pridusil, a ze tam zbytocne hladam nieco magicke...
Zabil ho zkamenělý led. ;-) Kámen, který po něm Bael hodil měl být křišťál a na ohnivé tvory měl stejný efekt jako obsidián (dračí sklo- symbol ohně) na Jiné. Je to tam párkrát naznačené.
je to naznacene v piesni? ci fantazia autora, ze to zaberalo na ohnive tvory? pripominal mu kousek ledu - no z toho som nededukovala, ze sa jedna o ladokristal :)
Netuším. Zdědila jsem takový tlustý bloček popsaný abecedně seřazenými jmény, u každého jen poznámka (M/Ž), víc nic. :) Rozhodně to nebude Čína, Vietnam, Hongkong, Singapur nebo Korea- ty mají jména vypsaná na speciálních stránkách pod názvem státu. ;)
Tak to je super, to bych chtěla taky. Já jména hledám v encyklopedii severských a ruských spisovatelů, protože ty z těch generátorů na netu mi přijdou hrozný. :-)
Komentáře
Chyba nejake vysvetlenie alebo naznak, co bolo pricinou zdochnutia cerva. Nehovorte mi, ze sa len uplne obycajne pridusil, a ze tam zbytocne hladam nieco magicke...
Kámen, který po něm Bael hodil měl být křišťál a na ohnivé tvory měl stejný efekt jako obsidián (dračí sklo- symbol ohně) na Jiné.
Je to tam párkrát naznačené.
pripominal mu kousek ledu - no z toho som nededukovala, ze sa jedna o ladokristal :)
dakiujem autorovi za dalsi masterstuck :)
Rozhodně to nebude Čína, Vietnam, Hongkong, Singapur nebo Korea- ty mají jména vypsaná na speciálních stránkách pod názvem státu. ;)
nemozem si pomoct, ale to nase sa mi zda take krajsie :)