Povídka č. 13 /2.kolo/

upraveno 25. října 2012 v Povídky
Vzácnější než valyrijská ocel

„Vzdej to, draku,“ zakřičel jsem mu do obličeje. Podíval se na mě a pohrdavě se usmál.

„Drak se rybě nevzdává.“ Zaklonil hlavu, nabíral dech do plic, nechápal jsem co chce udělat, když náhle mu z hrdla vyrazil nepřirozený vysoký skřek, který trhal bubínky, a snad se v něm dalo rozpoznat slovo Akulatraxas.

„Drahá, omlouvám svůj nechutně opožděný příchod....

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 2. září 2012
    Perfektní... Výborně napsané, krásný jazyk (některá nová slova mě pobavila:-)), skvělý a nesmírně sympatický hlavní pár. Ten jejich vztah byl krásně popsaný a happy end mi udělal radost:-) A ještě to navíc bylo i vtipné!:-)
  • upraveno 3. září 2012
    Nádherná a jiskrná konverzační záležitost, připomnělo mi to dialogové komedie ze šedesátých let a jak vidno, i Westeros má svou obdobu Sv. Jiřího. :-)
  • upraveno 4. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Nádherná a jiskrná konverzační záležitost, připomnělo mi to dialogové komedie ze šedesátých let a jak vidno, i Westeros má svou obdobu Sv. Jiřího. :-)

Vzhledem k tomu, že tzv. sv. Jiří je jen vykradením severské legendy o Sigurdovi a draku Fáfnim..... :-))
    Ale nejprve bych si to měla přečíst :-))

edit: Určitě Sigurd :-))
  • upraveno 5. září 2012
    Pěkné- jak po stránce slohové, tak dějové.
    Popis Alisiiny nemoci působí mrazivě realisticky (budu se tvářit optimisticky a předstírat, že věřím, že autor/ka s ničím podobným nemá nepříjemně reálnou zkušenost).
    Trochu rušivě na mě působil jen mistr Meluzín- vždycky mi u jeho jména naskočila představa světle modré víly. :D
  • upraveno 5. září 2012
    Mě se to taky líbilo, ale hlavní hrdinové mi přišli až moc sympatičtí, že jsem je vlastně ani neměla moc ráda a nefandila jim... A příběh byl super :-)
  • upraveno 5. září 2012
    Lady Sansa: Tys jim nefandila???:-o Já si ten pár úplně zamilovala, jsou skvělí:-)
    Po přečtení všech povídek je tato povídka jedním z mých tří favoritů:-)
  • upraveno 5. září 2012
    Ne, mě to přišli tak moc dokonalí a tak moc sympatičtí až jsem je neměla ráda. :-) Jo, je to asi taky jeden z favoritů (ještě jsem ale nepřečetla všechno), ale ne kvůli zásluze hlavní hrdinky (ten borec by ještě šel)
  • upraveno 5. září 2012
    Moc pěkný dobrodružný příběh. Skvěle popsané souboje, u kterých jsem kupodivu neměla nutkání je přeskakovat :) akorát té ohnivé bestie mi na konci bylo trochu líto.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. září 2012
    To byla paráda! Krásně popsán vztah obou hlavních hrdinů, boj s nemocí i taktní odchod mistra Meluzína :). Akorát se obávám, že nezvládnu být optimistická jako Miss Utahraptor, o to to na mne působilo silněji.
  • upraveno 12. září 2012
    Tady někdo hrál Dragon age. :-)

Tahle povídka je důkaz, že úplně dobře funguje začátek v čase A a konec v čase A+x. Je to čtivé a čtenář se v tom neztrácí. Draka mi bylo trošku líto, zase jeden dole kvůli blbému majiteli.
  • upraveno 12. září 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Tady někdo hrál Dragon age. :-)

Ne, četl Bajaju. :)
  • JayJay
    upraveno 13. září 2012
    Tak mám dilema - buď tohle bude jedna z povídek, které ode mne obdrží nejvíc kolik dám (protože je perfektní - až na výběr jména toho Maestra, to se... nepovedlo)... a nebo nedostane nic pro nedodržení tématu. Postava z písně tam není (čímž padá téma 2 a 3) a ve Staré Valyrii se to neodehrává.
    Tak nevím, jak velký mám být pedant... :o)
  • upraveno 13. září 2012
    Jay: Imidž je nanic, následuj instinkt.
  • upraveno 13. září 2012
    Jay: Detail:-))) Vždyť je skvělá...
  • upraveno 13. září 2012
    Odehrává se to v budoucí Valyrii, tak by to snad mohlo platit. :-)
  • JayJay
    upraveno 18. září 2012
    Ach jo, to je nuda. Snažit se mě přesvědčit, že nemám v hodnocení zohlednit nedodržení té skoro jediné formality... :o)
    Stejně už mám odhlasováno, tak teď už je to jedno.
  • upraveno 18. září 2012
    A mě se to zase líbilo, četla jsem ji v autobuse (přestože se mi dělá špatně) a přejela jsem o dvě zastávky. Opravdu dobré čtení :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. září 2012
    Přísně vzato, zadání nedodrželo víc povídek. Téhle jsem to odpustila moc ráda.
  • upraveno 19. září 2012
    A kterou část zadání "Tenkrát ve staré Valyrii" povídka nesplňuje?

Časově - odehrává se ve zlatém věku staré Valyrie - plně splňuje zadání
    Geograficky - Kámen/Dračí kámen byl právě v této povídce zjevně anektován Valyrií, tudíž se příběh opět odehrává ve staré Valyrii

Pozitivní je, že se nevěnuje jen zkáze, ale spíše společenským poměrům tehdejší doby. Starý Řím nebyl postaven za den, netrval den a nepadl za den. Starý Řím je triviální označení pro Říši Římskou, která se rozkládala nejen na území města Říma, ale i na anektovaném území.
    Autor/ka zjevně užívá paralely, což ostatně dělá i Martin.
  • upraveno 19. září 2012
    Děkuji neznámému obhájci/obhájkyni. Sám jsem nechtěl na ony připomínky jakkoli reagovat, nicméně ano, Římská říše, tedy SPQR, byla Římem i v Provincii Afrika, Předalpské i Zaalpské Galii a kterékoli další provincii.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. září 2012
    Když už je mé inkognito odhalené, musím učinit jednu poznámku, kterou dlužím. Několik lidí zarazilo jméno mistr Meluzín. Inu, neuroložka, u které se léčila Eliška se jmenuje Meluzínová. Tak moc jsem na to myslel, že jsem nedokázal dát mistrovi jiné jméno.

Edit: Ještě jednou vyjadřuji potěšení, že se povídka líbila, a chtěl bych ještě veřejně poděkovat jarle, nejen za jazykovou kontrolu s stylistickou korekci, ale též za to, že mě přesvědčila, abych povídku zveřejnil. Začal jsem nad tím váhat, když se to stávalo moc osobní.
  • upraveno 28. září 2012
    dobre si urobil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.