Perfektní... Výborně napsané, krásný jazyk (některá nová slova mě pobavila:-)), skvělý a nesmírně sympatický hlavní pár. Ten jejich vztah byl krásně popsaný a happy end mi udělal radost:-) A ještě to navíc bylo i vtipné!:-)
Pěkné- jak po stránce slohové, tak dějové. Popis Alisiiny nemoci působí mrazivě realisticky (budu se tvářit optimisticky a předstírat, že věřím, že autor/ka s ničím podobným nemá nepříjemně reálnou zkušenost). Trochu rušivě na mě působil jen mistr Meluzín- vždycky mi u jeho jména naskočila představa světle modré víly. :D
Mě se to taky líbilo, ale hlavní hrdinové mi přišli až moc sympatičtí, že jsem je vlastně ani neměla moc ráda a nefandila jim... A příběh byl super :-)
Lady Sansa: Tys jim nefandila???:-o Já si ten pár úplně zamilovala, jsou skvělí:-) Po přečtení všech povídek je tato povídka jedním z mých tří favoritů:-)
Ne, mě to přišli tak moc dokonalí a tak moc sympatičtí až jsem je neměla ráda. :-) Jo, je to asi taky jeden z favoritů (ještě jsem ale nepřečetla všechno), ale ne kvůli zásluze hlavní hrdinky (ten borec by ještě šel)
Moc pěkný dobrodružný příběh. Skvěle popsané souboje, u kterých jsem kupodivu neměla nutkání je přeskakovat :) akorát té ohnivé bestie mi na konci bylo trochu líto.
To byla paráda! Krásně popsán vztah obou hlavních hrdinů, boj s nemocí i taktní odchod mistra Meluzína :). Akorát se obávám, že nezvládnu být optimistická jako Miss Utahraptor, o to to na mne působilo silněji.
Tahle povídka je důkaz, že úplně dobře funguje začátek v čase A a konec v čase A+x. Je to čtivé a čtenář se v tom neztrácí. Draka mi bylo trošku líto, zase jeden dole kvůli blbému majiteli.
Tak mám dilema - buď tohle bude jedna z povídek, které ode mne obdrží nejvíc kolik dám (protože je perfektní - až na výběr jména toho Maestra, to se... nepovedlo)... a nebo nedostane nic pro nedodržení tématu. Postava z písně tam není (čímž padá téma 2 a 3) a ve Staré Valyrii se to neodehrává. Tak nevím, jak velký mám být pedant... :o)
Ach jo, to je nuda. Snažit se mě přesvědčit, že nemám v hodnocení zohlednit nedodržení té skoro jediné formality... :o) Stejně už mám odhlasováno, tak teď už je to jedno.
Děkuji neznámému obhájci/obhájkyni. Sám jsem nechtěl na ony připomínky jakkoli reagovat, nicméně ano, Římská říše, tedy SPQR, byla Římem i v Provincii Afrika, Předalpské i Zaalpské Galii a kterékoli další provincii.
Když už je mé inkognito odhalené, musím učinit jednu poznámku, kterou dlužím. Několik lidí zarazilo jméno mistr Meluzín. Inu, neuroložka, u které se léčila Eliška se jmenuje Meluzínová. Tak moc jsem na to myslel, že jsem nedokázal dát mistrovi jiné jméno.
Edit: Ještě jednou vyjadřuji potěšení, že se povídka líbila, a chtěl bych ještě veřejně poděkovat jarle, nejen za jazykovou kontrolu s stylistickou korekci, ale též za to, že mě přesvědčila, abych povídku zveřejnil. Začal jsem nad tím váhat, když se to stávalo moc osobní.
Komentáře
Popis Alisiiny nemoci působí mrazivě realisticky (budu se tvářit optimisticky a předstírat, že věřím, že autor/ka s ničím podobným nemá nepříjemně reálnou zkušenost).
Trochu rušivě na mě působil jen mistr Meluzín- vždycky mi u jeho jména naskočila představa světle modré víly. :D
Po přečtení všech povídek je tato povídka jedním z mých tří favoritů:-)
Tahle povídka je důkaz, že úplně dobře funguje začátek v čase A a konec v čase A+x. Je to čtivé a čtenář se v tom neztrácí. Draka mi bylo trošku líto, zase jeden dole kvůli blbému majiteli.
Tak nevím, jak velký mám být pedant... :o)
Stejně už mám odhlasováno, tak teď už je to jedno.
Edit: Ještě jednou vyjadřuji potěšení, že se povídka líbila, a chtěl bych ještě veřejně poděkovat jarle, nejen za jazykovou kontrolu s stylistickou korekci, ale též za to, že mě přesvědčila, abych povídku zveřejnil. Začal jsem nad tím váhat, když se to stávalo moc osobní.