CSFD hlasování
Narazili jsme na to ve fikci u hlasování o povídkách. Souhlasím, že každý hodnocení pojímá jinak, viz CSFD. Já to mám třeba takto:
5* super, chci vidět znova, hned ted
4* skvělý, to bych ještě rád viděl
3* dobrý, znova už ale ne
2* přežil jsem to, jednou stačilo bohatě
1* troškoviny, poledňákoviny 21. století
5* super, chci vidět znova, hned ted
4* skvělý, to bych ještě rád viděl
3* dobrý, znova už ale ne
2* přežil jsem to, jednou stačilo bohatě
1* troškoviny, poledňákoviny 21. století
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
4* výborné filmy. Většinou je ostatní hodnotí 4*. Jsou to skvělé filmy, které miluji, ale nezdá se mi o nich a ani mě nepřivedly na další cestu určitým směrem.
3* docela dobré film, které se mi hodně líbily, ale nevyhledávám je. Když na ně omylem narazím, tak se na ně mrknu znovu.
2* přežil jsem to, jednou stačilo bohatě - souhlas
1* největší shity. Obvykle dávám 1* kvůli něčemu, co se náhodou povedlo (dobrý herec/scénka...).
odpad - vskutku... odpad (Okouzlení...)
Nutno podotknout, že hodnotím v rámci žánru, takže když dám Anastázii 5* a Červenému trpaslíku taky 5*, tak to neznamená, že jsou to stejně dobré věci. Anastázie je prostě nejlepší telenovela, co jsem viděla, proto má 5* - v rámci telenovel. To samé Trpaslík - má 5* v rámci sitcomů.
4 Velmi dobré- drobné nedostatky možné/kvalitní filmy, které mě neoslovily natolik, aby se prodraly do 5*.
3 Sama od sebe znova nejspíš nevyhledám, ale když to zrovna budou dávat v televizi, tak to přežiju bez úhony.
2 Když nebude do čeho píchnout...
1 Jsou i světlé chvilky- podruhé bych přežila s drobnějšími následky
odpad! Použitelné leda na vymítání čehokoli/brutální mučení.
Plus mínus, u spousty věcí mám nějaké velmi subjektivní ALE, posouvající hodnocení nahoru/dolů. :)
edit: Plus jak píše Kolikokoli, snažím se přihlížet k žánru apod.
4* ostatní skvělé věci
3* dodívala do konce
2* nedodívala, drtivá většina současných českých filmů
1* Troška (jakýkoliv)
Černé labuti jsem dala 4* muhehe :D.
BTW Čertova nevěsta je po deseti letech první česká filmová pohádka, kterou jsem byl schopnej dokoukat, a to je od Trošky.
kdyby alespoň byl nějaký ekvivalent odpadu akorát pro 6 hvězdiček, kde bych opravdu mohl ohodnotit ty srdeční záležitosti
4 - fajn film, který si rád pustim znova
3 - dobrý ale jednou stačilo
2 - Proč to někdo natočil?
1 - Proč se narodil člověk který to natočil?
odpad - někdo mi dluží hodinu až dvě mého života a chci je zpátky
4- Super určite sťahujem/kupujem (napriklad Saw 1)
3- Väčšina americkych akčňakov typu smrtonostna pasca 3
2- väčšina filmov ktore maju väčšie poradove čislo ako 4
1-väčšina filmov podľa knihy typu eragon/HP 6
odpad- nezaživnosť nič moc hrôza napriklad moon
Na csfd.cz hodnotím jen to, co mám doma na plackách, takže vlastně dávám spíše více hvězdiček. Protože nákupy nebo pálení dělám většinou s odstupem času. I když občas dostanete i něco nechtěného... Začal jsem tam hodnotit jen proto, že se tak dá vytvořit jednoduchý a přehledný seznam filmů, kt. vlastním. Ovšem dlouho mně to nevydrželo a začal jsem to flákat.
Jinak to mám u imdb.com. Tam je "hvězdiček-známek" deset a hodnotím zde všechny filmy, i ty, kt. jsem viděl jen v telce nebo v kině. Tahle databáze je opravdu unikátní a je zajímavé porovnat svůj názor s hodnocením lidí z celého světa, včetně profíků.
5 - film, který mě něčím mimořádným oslovil (a je i dobře řemeslně zvládnutý)
4 - výborný film, není mu skoro co vytknout
3 - průměr, který jsem viděla x-krát
2 - nepovedený film nebo film, který mě něčím naštval
1 - musela jsem to vidět ze zvědavosti, nebo tam hraje oblíbený herec
odpad - někdo mě donutil se na to dívat.
Málokdy se dívám na premiery, a tak odpady na ČSFD rovnou vynechávám.
Vždycky mě zaujmou filmy, které mají hodnocení 50% 5* a 50% 1* až odpad. Jsem pak zvědavá, do které škatulky padnu. :-)
A filmy mezi sebou žánrově neporovnávám. Tj. nedám horší hodnocení např. Batmanovi, protože se mi líbil víc Ironman.
Edit: a aj odpadu :)
Manzel to ma vo svojom exceli ako film na niektory vecer, ale vzdy ho prehovorim, ze po dni stravenom na pieskovisku potrebujem nieco stravitelnejsie a aj tak idem radsej citat :). Vcera tak sam dopozeral Perfect Sense a zevraj mozem lutovat :)))
5* - 90-100 % (výborný film, na který obvykle myslím i pár dní po sledování a chci ho vidět znovu, nebo výjimečně radši ani nechci)
4* - 70-80 % (dobrý film, který bavil, ale prostě není výjimečný)
3* - 50-60 % (prostě průměr, neurazil-nenadchl - občas se jedná o film, který by dostal i 4*, kdyby neměl nějakou výraznou slabinu - debilní pointu, část kdy jsem koukala po hodinkách, atd.)
2* - 30-40 % (slabota, víckrát už ne)
1* - 10-20 % (hrozný film, který je spíš za trest)
odpad - 0 % (Boha jeho, proč?! Proč tohle vzniklo?!)
Už jsem ti říkala, že máš... ale nic :)