Nový Ice & Fire, model 2012

upraveno 31. října 2012 v Webové záležitosti
Nový Ice & Fire, model 2012 | Ice & Fire

Je to tu. Nový web a fórum už fungují. Tento článek budu postupně doplňovat o info o nových funkcích apod. Uvítáme zde i zpětnou vazbu od vás. Samozřejmě ne všechno úplně funguje, budeme to dolaďovat.Tímto bych rád poděkoval paulcz a Montezuma3 za pomoc.

Read the full story here

11617181921

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @paulcz Ale Home End ti niekedy neurobí ten skvelý vžúúúúm efekt :D
  • Kde že je to "kouzelné tlačítko", kterým si můžu označit všechny diskuse jako přečtené, abych viděla už jen nové příspěvky? Díky
  • @Direwolf Uz se vratilo na zpatky na svoje misto. Pod ikonku ozubenyho kolecka vpravo nahore (pc) resp. dole (mobil). Nebo spon ja to tak mam
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 4. června 2015
    @Gepeto No jo, to je fakt, za to je to rychlejší :-)

Do hlavního menu jsem odkazy (na seriál, povídky atd.) přidal. Navigační tlačítka jsem zvětšil, toto už je podle mě limit, tak aby moc nepřekážely.

Kouzelné tlačítko jsem skutečně přidal :-). Jinak je to tak, je potřeba na mobilu kliknout na příspěvek, aby se objevilo "upravit". Připadalo mi, že když je tam toho hodně, tak už to docela překáží. Tak si nejsem jist, jestli to udělat takové blikací, nebo to zobrazovat vždy. Možná to ještě změním.
  • Je nejaka, aspon teoreticka, moznost presunout ten uzivatelskej panel pri zobrazeni pro mobily nekam nahoru? Tak jak je to na PC?
    "Kategorie jako přečtěná" :) Copak, už sa tam nezmestilo to "Označit..." (je to len detail, ale vskutku som sa zamyslel, či je to kvôli layoutu...).
  • @paulcz Nešla by ta navigační tlačítka v mobilním zobrazení zase zmenšit? Na relativně malém displeji mobilního telefonu to opravdu už docela dost překáží.

A pak bych se ještě přimlouval, pokud je to možné, aby v mobilním zobrazení nezůstávala ta horní černá lišta (Ice&Fire, Knihy, Svět, Seriál, Komunita, Fórum) stále viditelná na vrchu, ale aby scrollovala spolu se stránkou. Na menších dispejích to může zbytečně nepříjemně zmenšovat zobrazovací plochu.
  • Ahojda, občas se mi stává, že když upravím příspěvek, a znovu ho odešlu, postne se dvakrát za sebou (v té upravené verzi). Nevím jestli mám mrzácký prsty, nebo je to nějaká chybka, každopádně by stačilo, kdyby mohl uživatel vymazat vlastní příspěvek. Chápu že třeba starší příspěvek, za kterým diskuze pokračuje by se mazat neměl kvůli kontextu, ale poslední napsanej, když se třeba objeví dvakrát po sobě nebo napíšu nějaký shit za který se stydím, by mohlo jít odstranit :) Nevím jestli je to něčím limitovaný, jen takový postřeh ;)
  • @sfik dřív se stávalo, že pokud jsi několikrát kliknul na "odeslat", dřív, než se stačila obnovit stránka, tak se vytvořil multipost. Jednou jsem to zkoušel a vytvořil jsem 3 za sebou. Třeba na edně se to stává pravidelně.
  • Jo mě teď taky nevím jestli jsem dal odeslat víckrát za sebou, bylo to až když jsem upravoval příspěvek. Takže tu kopii jsem nahradil tečkou, aby z toho diskutující nezačali šilhat ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    paulcz napsal(a):

@Nevada První -- nevidím důvod přesouvat zpět. Nelíbilo se mi to tam, tlačítko se tam nehodilo.
    Druhý dotaz -- trošku zvětším. Nechci to zas moc velké, aby to příliš nezavázelo. Přiznám se, že já to vůbec nepoužívám (home/end na klávesnici je rychlejší a funguje na všech stránkách).

To první je samozřejmě jen o zvyku. Mně to dává víc smysl právě u kolonky přítomných, než nahoře pod seznamem konceptů. Když někoho hledám, tak se nejdřív dívám do přítomných a pak teprve klikám na seznam všech uživatelů. Ale jak říkám, je to jen o zvyku.
    To druhé (home/end) předpokládá, že buď používáš při brouzdání po netu klávesové zkratky, nebo že pořád přechytáváš z myši na klávesnici. Troufám si tvrdit, že drtivá většina běžných uživatelů na to není zvyklá :) Za zvětšení dík.
    Teraz mi diskusia v seriáloch pripomenula jednu maličkosť - neviem kedy sa to stáva, prečo a čo je potrebné, ale niekedy pri snahe Zmínit niekoho namiesto zavináču s nickom daného človeka (napr. @Gepeto ) napíše @undefined.

Najskôr som si myslel, že je to chyba s nickom, kým to nespravilo mne, keď som kohosi zmiňoval (tuším brbr). Vymazal som to undefined a pokúsil sa zmínit ešte raz, tentokrát úspešne. Teraz to evidentne spravilo keď EY chcel zmínit Nevadu.

Nevyzerá to ako častý problém, ale hodím to teda sem.
    Až teď jsem si všimla, že na fóru není možnost vyhledávání. Nějaká chyba, nebo záměr? Vyhledávání z webu moc dobře nefunguje.
    biggris napsal(a):

Je nejaka, aspon teoreticka, moznost presunout ten uzivatelskej panel pri zobrazeni pro mobily nekam nahoru? Tak jak je to na PC?

To bohužel nejde. Respektive nevím jak a jestli je možné přesouvat elementy v responzivním designu.
    Gepeto napsal(a):

"Kategorie jako přečtěná" :) Copak, už sa tam nezmestilo to "Označit..." (je to len detail, ale vskutku som sa zamyslel, či je to kvôli layoutu...).

Jop, nevypadalo to hezky :-), ale je to tak už od té původní verze.
    Darkover napsal(a):

@paulcz Nešla by ta navigační tlačítka v mobilním zobrazení zase zmenšit? Na relativně malém displeji mobilního telefonu to opravdu už docela dost překáží.

Asi to skryju na mobilech úplně, stejně všichni scrolujeme pomocí dotykového displeje.
    sfik napsal(a):

Ahojda, občas se mi stává, že když upravím příspěvek, a znovu ho odešlu, postne se dvakrát za sebou (v té upravené verzi). Nevím jestli mám mrzácký prsty, nebo je to nějaká chybka, každopádně by stačilo, kdyby mohl uživatel vymazat vlastní příspěvek. Chápu že třeba starší příspěvek, za kterým diskuze pokračuje by se mazat neměl kvůli kontextu, ale poslední napsanej, když se třeba objeví dvakrát po sobě nebo napíšu nějaký shit za který se stydím, by mohlo jít odstranit :) Nevím jestli je to něčím limitovaný, jen takový postřeh ;)

Toto Vanilla neumí, takže by bylo potřeba to nějak dopsat do kódu. Mně se do toho moc nechce :-)
    Nevada napsal(a):

To druhé (home/end) předpokládá, že buď používáš při brouzdání po netu klávesové zkratky, nebo že pořád přechytáváš z myši na klávesnici. Troufám si tvrdit, že drtivá většina běžných uživatelů na to není zvyklá :) Za zvětšení dík.

Je fakt, že myš nemám :-)

@Gepeto No to je krásná chyba. Zkoušel jsem párkrát poklikat, ale zatím jsem štěstí neměl. Sám jsem to dokonce viděl v jiné diskuzi. Pokud se ti to stane, můžeš prosím zkontrolovat konzoli v prohlížeči? Třeba tam něco bude, pokud ne, tak to spíš bude chyba na straně PHP.

@Nevada Nevzpomínám si, že bych vyhledávač odstranil. I když vím, že tu předtím byl. Asi na něj udělám pouze odkaz, protože stránka http://www.icefire.cz/forum/search/ existuje (stejně moc dobře nefunguje, daleko lépe mi funguje vyhledávání s pomocí Googlu).
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @paulcz jsem pro skrytí těch navigačních tlačítek na mobilech. Docela to zavází. ;-)
  • To posunovadlo by bylo na mobilu i dobrý, ale když posunuju ručně stránku dolu/nahoru, tak se tak divně chová, rozdělí se na třetiny a pak tak divně vibruje.. Takže jsem taky pro! Jinak moc pěkně se stránky vč. fora zobrazuje na mobilu, akorát upozornění a zprávy se zobrazují úplně dole (když už v tom budeš :D )
  • Taky jsem pro skryti na mobilech
  • Nebo takhle, co se týká skrytí na mobilech... Ono ten posuvník je zbytečnej, ale změnit to šipku nahoru "home" která tě dostane nahoru by u mobilu vůbec nevadilo, někdy se dostane v té diskuzi člověk dolů tak, že by uvítal něco takovýho...
    Když na fóru kliknu na kategorii Píseň ledu a ohně, tak se mi zobrazí diskuze k 1. řadě seriálu.
  • @Nevada: vždyť to také od druhé řady nemá s Písní moc společného :-#
    Ten zmatek v odkazech je větší. Třeba tady http://www.icefire.cz/forum/categories/postavy-a-bytosti se skrývá pro změnu 4. řada seriálu.
    @Nevada Tak to je velmi zajímavé. Podívám se na to.
    @sfik Já to asi odstraním úplně, nechce se mi do toho tolik vrtat, navíc to podle mě nemá takový přínos.

Jinak se k těm opravám dostanu nejspíše až příští týden o víkendu.
    Tak jsem:

* změnil "Zahodit" na "Uvolnit" (přijde mi, že už jsem to jednou dělal, ale asi ne pořádně, protože když jsem se díval a stále tu bylo "Zahodit")
    * skryl šipky u mobilních zařízení (musel jsem na mobilu promazat cache, aby se to projevilo, takže pokud si nepromažete cache, může chvilku trvat, než zmiznou)
    * přidal odkaz na vyhledávač do pravého menu
    * opravil odkazy na kategorie "Píseň ledu a ohně" a "Postavy a bytosti", respektive jsem vůbec nepřišel na to, v čem byl problém (došel jsem až k tomu, že jsem si na papíře kreslil strom kategorií), tak jsem nakonec obě kategorie smazal, vytvořil znovu a přesunul diskuze. Snad nebude v ničem problém.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já kvituji, že když na mobilu píšu komentář, ale místo "odeslat" kliknu třeba na jinou kategorii, tak se po vrácení komentář znovu objeví a nemusím ho psát znovu. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mám dotaz: snažím se uložit si "větu zobrazující se vedle přezdívky", která má přesně 30 znaků (počítala jsem to asi 10x a dokonce to zkopírovala do wordu, aby se mi to spočítalo samo) a furt mi to píše, že to nesmí mít více než 30 znaků. Já tam ten 30. znak potřebuju. Je to teda do 30 znaků bez 30?
    upraveno 21. července 2015
    @Krisa Asi som špeciálny, ale ak správne počítam, mne to vzalo 30x _. Je možné, že určitý znak prekladá do inej formy, napríklad #32, čo teda spôsobuje, že systém to považuje za tri znaky. Používaš nejaký veľmi netradičný znak?

EDIT: Presnejšie teraz mám 30 znakov a funguje
    @Gepeto Žádný speciální znak nepoužívám. Teda pokud se čárka nepovažuje za speciální znak :)
    @paulcz Asi som našiel zdroj Krisinho problému.

Neviem ako to doslova funguje, ale niečo, čo umožňuje zobrazovanie českých znakov ako ů, ba dokonca akejkoľvek diakritiky ako ž, to zrejme medzitým preloží na nejaký kód (napríklad Tvu#2j du#2m pre Tvůj dům) a algoritmus, ktorý overuje maximum 30 znakov, pracuje s kódovou verziou, ktorá má teda "viac znakov" ako užívateľov vstup.

Skúšal som si urobiť opis samých Ž a dostal som sa asi po nejakých 20 a už mi tvrdilo, že som presiahol 30tku.
    @Gepeto No jo, fakt! Problém byla diakritika, což mě vůbec nenapadlo. Dík :)
  • @Krisa diakritika, znak s čárkou, háčkem nebo podobným nesmyslem se ukládá... a víš co? Přijď si o tom raději poslechnout neskutečně nudnou tříhodinovou přednášku od Brandejse :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.