GRRM vs. JRRT

upraveno 18. listopadu 2012 v Akce a hlasování
imageGRRM vs. JRRT - Ice & Fire

- Jaimie s rukou alebo bez ruky?
- S rukou.
- Tak Jaimie. Aragorn by bol dosť vážny súper, ale plnofunkčný Jaimie bol jeden z najlepších šermiarov Westerosu.

Read the full story here

24

Komentáře

• Everett_Young napsal(a):

@svoa00 Počkat jak to myslíš? Knížku jsem nečetl co tam s nimi bylo?

Já taky nic nečetla, ale vím to z wiki :D Byli zamilovaný, dokonce dost vážně, ale Arthas si nebyl jistej, jestli se chce zrovna teď ženit. Takže ona se věnovala studiu kouzel, on zase tomu, co takový princátko běžně dělá, no. Jaina si pak vyčítá, že ho opustila, jak to vidíme ve hře, než jde Arthas vybíjet město a je do něj pořád zamilovaná,
    dokonce brečí, když jí hráč po jeho smrti přinese její medailonek, co měl Arthas celou dobu u sebe.
  • @Krisa Mno, jsi dobrá duše, ale Arthas už je na to moc ztracenej, i když něco z toho bývalýho já v něm pořád ještě je.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Takže jsem si to j en přála a on ve skutečnosti umřel? Já dneska ztrácím všechny iluze - viděla jsem fotku dospělého Atreye a má nagelovaný vlasy a tetování. A na tréninku jsem rozbrečela jedno dítě. To je zase den...a to ještě není čtvrtek!
  • Rozbrečela jsi dítě? Jak jsi to dokázala? :D
  • Krisa napsal(a):

Illidan Stormrage je největší frajer!

Nevím, jestli největší, ale mám pro podobné postavy trochu slabost. I když od doby, co jsem viděl Futuramu, si u podobných borců vždycky vzpomenu na:
    "Switzerland is small and neutral. We are more like Germany - ambitious and misunderstood."

Illidan je závislák na magii. Myslím, že jsem ho už jednou trochu obhajoval v Záporácích. Jeho "vysvobození" Tyrandou z vězení v originu zas nápadně připomíná, jak si přisel majitel do basy pro Číslo 5.

Někdo by měl přidat ten W3-FT do názvu, ať si můžeme aspoň částečně připadat on topic. Rozdíl mezi hrdiny Azerothu a Středozemě je asi stejný jako mezi těmi Tolkienovými a Martinovými. Více imba jsou hrdinové už jen v anime.
    Everett_Young napsal(a):

Rozbrečela jsi dítě? Jak jsi to dokázala? :D

Dělali jsme opičí dráhu a mezi přeskokem přes kozu a přelezením švédské bedny byl hod basketbalovým míčem na koš a on se chudák nemohl trefit, tak se rozplakal, že se nikdy netrefí (je mu 8 let). Když jsem mu vysvětlila, že to nevadí, protože nejsme basketbalisti, děláme to pro zábavu a já se taky netrefím, tak se trefil a pak mě roznesl na kopytech ve florbalu :)

@Ugla Nejvetší frajer je mé označení pro nejoblíbenější postavu. Já ráda rozporuplné hrdiny a záporáky, ze kterých se nakonec vyklube největší sympaťák (což u Illidana úplně neplatí, ale sympaťák to byl).
  • Oni ti warcraftoví hrdinové mají takový božský nádech že bez nich by to nikdy nešlo - hlavně Thrall a Malfurion. Štvou mě tím a tak mám radši ty méně božské jako Thassariana. Kdo hrál wow ví o kom mluvím :) Jinak jsou to bud noumové nebo bozi. Ke arthasovy aka Lich king. Dá se říct že oba jsou teď mrtví, i když jistě se to neví. Nový pán pohromy je Bolvar Fordragon, který na sebe vzal Helm of Damnation (přilba krále lichů) a tím ovládá a drží pohromu na Northrendu aby nevyvalila v plné síle na Azeroth. Dřív to dělala část duše hodného arthase než byla zničena. Podle knihy zlý Arthas zničil jak svoji dobrou část tak nerzhula v sobě a pak byl zabit pomocí Ashbringeru a Tiriona sám. - události Fall of the lich king.
    Na hře Warcraft byly stejně nejlepší hlášky, které říkali panáčci, když na ně člověk klikal. Hlavně dělníci byli boží: "Cože? Zase práce?" či "Vás teda volit nebudu" :D
  • Pán děsu: Říkám to naposledy - já jsem pán děsu, žádný pán koksu. Drogy nevedem!
    Na co mám křídla když pořád chodím pěšky?

Lich: Měl bys vidět kostlivce v mé skříni.

Brouk: A pak že ve hrách od Blizzardu nejsou brouci!
  • Blood Elf Mage: "Má krev volá po odplatě za krev mého lidu, která může být naplněna jedině dvojnásobným množstvím další krve nebo možná trojnásobným množstvím krve, jako když přijdeš do pekla, které je plné krve a ta krev hoří a padá z nebe jako déšť, pak by jí už možná bylo dost, ale možná taky ne!"
    DeathKnight: "Nesnáším lidi, ale miluju jejich shromáždění."
    Dreadlord"Prosím? Temnota? Co se děje, že Vám nechal zprávu lovec démonů? Ne, nemám na něj číslo!"
    Kel'Thuzad: "Padesát tisíc zlatých ročně za dětskou školku, a oni tomu říkají kult."
    Crypt Fiend: "Minulý týden byla má horní polovina na Discovery Channel a spodní polovina na Animal Planet."

• S tím souhlasím, tady se jak dabing, tak čeština povedly legen...wait for it.... dary.

• Teď už jsme teda pořádně OT, ale česká lokalizace W3-FT dala tomuto slovu zcela nový rozměr. Netroufám si odhadnout, co vše byl úmysl, a co pouhý důsledek toho, jakým způsobem se lokalizace dělají (tj. zcela bezkontextově). Pokud trochu fušujete do překládání nebo znáte originál, má to neskutečnou přidanou hodnotu.

Hláška "Je na čase srovnat jim šupiny", orig. "It's time to even the scales" nás s kamarádem onehdá málem odrovnala. Podotýkám, že se nehovořilo o dracích, nagách, nebo čemkoliv šupinatém.

Vtipné hlášky jednotek byly už ve W2, SC-BW, ovšem zde se s postupující kampaní překladatelé teprve jaksepatří "rozjeli". High-tier jednotky hlásí neuvěřitelně, často už nejde ani o volný překlad. Naopak hlášky hrdinů jsou často překládány doslovně, což je také peklo.
    Když jsme to s bratrem hráli poprvé (už je to fakt dávo), tak jsme se strašně chechtali hlášce "Za kladivo z houby". Víme, že to je Kadivo Zhouby, ale nemohli jsme si pomoci :)
  • myslím, že teraz post o GRRM vs Tolkien by bol metaoftopic, takže by sa asi mal premenovať názov článku :)
  • upraveno 21. listopadu 2012
    Alebo si založíme topic Snežná vánice s blesky
  • Tak taky můžeme začít porovnávat postavy sami:)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Sněždá vánice s blesky. Hmm, to zní cool. :-)
  • snaha o preklad slova Blizzard
    Aha, ale nějak si neumím představit blesky ve sněhové bouři. To snad ani nejde ne?
  • Tak srovnávat. :)

Co takhle
    Drogon vs Balrog.

Melkor vs Velký Jiný.

Robert Baratheon (mladý) vs Lurtz

Eomer vs Loras Tyrell
  • U mě vítězí: Balrog, Melkor, Robert, remíza - záleží na typu boje.
  • Montezuma3 napsal(a):

Aha, ale nějak si neumím představit blesky ve sněhové bouři. To snad ani nejde ne?

Raz som to zažil.... ale je pravda že to bol sneh s dažďom
  • @Montezuma3 Ale jde, len to nie je take caste, ale za to je to pekna podivana. Pracujem vo vyskovej budove v jednom z najvyssich poschodi a ked je burka, raz ci dvakrat sa stalo, ze sme boli na urovni mrakov. Nik nepracoval, vsetci sme mali 3D kino :)
    Tak to jsem ještě nezažil, ale blizard už jsem si vychutnal na vlastní kůži. Večer za tmy, -10°C. Poctivá hodinová procházka. Výbava: Podzimní bunda, tenisky. Bez čepice a bez rukavic. ;-) Bylo to žůžo :other:
  • Drogon? To je ten dráček prdláček, co ho s sebou tahá Daenerys? Krom toho, že Balrog bude nejspíš značně rezistentní vůči ohni, tak má odhadem cca tisícinásobnou hmotnostní převahu. Tak možná Balerion by měl určitou šanci (zdrhnout)..
  • Balrog? Vždyť je sundávali i elfové a dědci s holí:-)
  • U mňa víťazí: Balrog, bez boja spoja sa, mrtvy vyčerpanim, remíza
  • Dobře, tady jsem možná ovlivněn BfME, kde vyvolání Balroga doprovázel takový menší jaderný výbuch. Tím se např. dalo zabít veškerou rohanskou jízdu před Minas Tirith. Kromě Eówyn, které zůstalo nějakých 40% zdraví, a bylo ji tudíž třeba ještě jednou přetáhnout po zádech plamenným bičem.. Pak už byl Balrog, pravda, poněkud bezprizorní, vzhledem k tomu, že hradby již tou dobou okupovali skřetí kušovníci a těch pár zbývajících amrothských rytířů většinou nedojelo blíž než na půl dostřelu..
  • Vybíral jsem schválně tak aby to nebylo moc jednoznačné. :) Mimo Drogona se mi to povedlo vidím :)
  • Tak jste mi připomněli asi nejhezčí skladbu z WoW soundtracku. Troufnu si říct, že čtenáři by si přáli, aby Martin Píseň ukončil něčím, k čemu by se hodila:

Ale máme smůlu a skončí tu skončí to scénou, kterou by dobře podkreslilo tohle:

Muhaha, zas nás dostal :evil:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.