Povídka č. 15 /3. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
imagePovídka č. 15 /3. kolo/ - Ice & Fire

Predklonila hlavu, zabalila si mokré vlasy do uteráka a vyšla zo sprchy. A prvýkrát ju dnes Boh vyslyšal. Zahmlené zrkadlo bolo presne to, čo práve teraz najviac potrebovala. Snažila sa dostať z kúpeľne skôr, ako jej zvädnuté prsia a oči mátohy získajú v odraze nelichotivé tvary a farby.

Read the full story here

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. prosince 2012
    Nechci autora urazit, ale tohle se mi nelíbilo. Nepřišlo mi to vtipné a ještě to bylo zbytečně sprosté.
    Nejvíc mě namíchlo pomočování Rickona, které bylo popsáno ve velmi negativním světle (alespoň na mě to tak působilo), protože práce s pozůstalými a různé posttraumatické šoky jsou mému zaměření a studiu velmi blízké.

Špatně jsem to pochopila a po korespondenci jsem zjistila, že s autorem souhlasím :)
  • Mě se povídka líbila, nepřišla mi urážející vůbec. Prostě jen popis toho jak se situace má. Je dost temná, má svojí atmosféru. Chtělo by to ale nějaký závěr. Docela by mě zajímalo co se s ním stane...
  • Tohle je regulérní noir povídka! Úžasné!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Poviedka úžasná.

Sem tam bolo vidieť akési neobratné používanie slov. Odomňa to znie pokrytecky, keďže sám niekedy neviem slová správne voliť, ale u autorky to ani tak nevadilo, pretože to zakryli pluská.

Skvelo situovaný príbeh, nič zbytočne dlhé, vyjadrené pocity, úžasne adaptované do reálu. Catlynin vzťah k Nedovi, všetko okolo jej práce a toho, že si nevšimla, čo sa dialo s Robbom. A napokon žiadny krvák, ale stačilo to ukončiť práve tými pocitmi. Najlepšia časť keď prišiel ned a prirovnanie "keď chvíľa niekhoo zastihne nepripraveného" sa mi vždy páčila v každej knihe, tak aj tu.

Dokonca vidíme aj pár zaujímavých vtipov. Napríklad
    Keď sa stálo v rade na sexappeal, Brienne o tom zjavne nik nepovedal.
    Jednoduchý starý vtip, napriek tomu tu vyznel vtipne.

Páči sa mi podpich s drogou AsylaT :) Môžeme v tom vidieť symboliku hlúpo spôsobenej smrti.
    Kajoush napsal(a):

nepřišla mi urážející vůbec

Bylo to způsobenou mým nepochopením kvůli přílišnému vztahování na osobní zkušenost.

• @Krisa: Však jo, to bylo spíš pro autora, že já ten pocit z příběhu neměla :)
  • Krisa napsal(a):

Nechci autora urazit, ale tohle se mi nelíbilo. Nepřišlo mi to vtipné a ještě to bylo zbytečně sprosté.
    Nejvíc mě namíchlo pomočování Rickona, které bylo popsáno ve velmi negativním světle (alespoň na mě to tak působilo), protože práce s pozůstalými a různé posttraumatické šoky jsou mému zaměření a studiu velmi blízké.

Špatně jsem to pochopila a po korespondenci jsem zjistila, že s autorem souhlasím :)

=D Hej, neříká se tomu zakázaná manipulace se čtenářem? :twisted:
    heavy_head napsal(a):

=D Hej, neříká se tomu zakázaná manipulace se čtenářem? :twisted:

Ne, tomu se říká taktní upozornění Krisy, že je úplně blbá a nic nechápe :)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. prosince 2012
    @Krisa Tak to asi budu potřebovat taky :)

Cat se dá hodnotit různě, ale nemyslím, že by o ní někdo řekl, že ji obtěžují vlastní děti :)
  • @Krisa Teď už se z toho podezření z korupce nevykroutíš. =D
    Autoři by ke svým povídkám měli přikládat manuály, aby byly správně pochopeny. :idea: :-)
  • upraveno 6. prosince 2012
    Je to depresivní, ponuré a originální :-) Je to jiná Cat, než na jakou jsme zvyklí, ale jelikož je to téma alternativní realita, tak mi to vůbec nevadí :-) Líbilo se mi to.
    @Michelle To je pravda, ale to mi neučiní hlavní postavu o píď sympatičtější a povídku - jak to říct, lepší ku přijetí.
  • upraveno 6. prosince 2012
    @flanker.27 Jasně, v pohodě :-) To nebylo mířené na tebe, aby tě to přesvědčilo ke změně názoru, jen jsem tak všeobecně popisovala své dojmy :-)
    To je samozřejmě zcela legitimní. Ostatně já povídku jako takovou neodsuzuji, cením si psychologické hodnověrnosti i stylistické kvality. V minulém kole kdosi - tuším hildegarda - u slavné "kontroverzní" povídky číslo 14 prohlásil: Tento Robb by se ochráncem severu nestal. Tak já prohlašuji, že tato Cat se mou oblíbenkyní nestala.
  • Povídka se skvělou atmosférou, ale trochu mi tam chybí vypointovaný konec. Cat mi tu snad přijde i sympatičtější než v sáze (tak, a teď mě ukamenujte :) ).
    Mimochodem, tohle je už druhá povídka s tématem drog (a to jsem zatím četla právě dvě), to je fakt náhoda? :)
  • Skvělá detektivní povídka. Kdybych ji četla někde ve sbírce, tak ji budu považovat za lepší kousek.
    Zajímalo by mě, co Cat dělala s těma malýma rybama, když si je zvala do baráku. Má sklep? :-)
    Nelíbilo se mi akorát plýtvání dlouhého odstavce v krátké povídce na popisování Brienniny ošklivosti. Myslela bych si, že mstitelka synovy smrti bude mít jiné starosti než řešit vzhled své parťačky.
  • Dakujem za nazory a precitanie a uz som pochopila recept na vyhru - len nie vazne diela :)
  • @Hildegarda Mně se tvoje témata a styl velmi líbí! :-)
  • @Michelle To sa mi na tejto sutazi paci najviac - ani jedna poviedka nikdy nezostane bez bodu, kazdy si najde to svoje.
  • @Hildegarda Příště tam vraž zlovlky, a je to. ;-)
  • @Hildegarda Umíš navodit správně melancholickou atmosféru - doufám, že u toho zůstaneš ;-)
    Hildegarda napsal(a):

Dakujem za nazory a precitanie a uz som pochopila recept na vyhru - len nie vazne diela :)

Proč mám potřebu říct "Nic jsi nepochopil, Ivane" :)

• @flanker.27 To bol vtip, kedze doteraz vyhrali iba take poviedky ;)
    Neboj, budem pokracovat v depkach :)
    Jasne, ze raz vyhra aj taka poviedka, nabuduce mozno ta moja :)
    @Hildegarda Toho si nevšímej, to byl jen taký nakumulovaný dojem ;-)
  • Hildegarda napsal(a):

Dakujem za nazory a precitanie a uz som pochopila recept na vyhru - len nie vazne diela :)

To jsem pochopila už v minulém kole. :twisted: I když zničení Valyrie JE asi vážné téma. :-)
    I v TV mají větší sledovanost komedie než dramata.

Ale i my s menšinovým vkusem si chceme přijít na své, tak díky za skvělou povídku a v příštím kole můžeš napsat jednu srandovní a druhou vážnou a porovnat počet bodů. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.