Vichry zimy - Arianne I - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Píseň ledu a ohně
imageVichry zimy - Arianne I - Ice & Fire

Ukázková kapitola z Vichrů zimy (pozor, může samozřejmě obsahovat spoilery). Za překlad díky Arutha2321. Navazuje tak na přeloženou kapitolu Theona a také na střípky z několika kapitol.

Read the full story here

Komentáře

• Díky za překlad.
  • vďaka za preklad. vcelku kratučká kapitola. dobre sa čítala.
  • Děkuju za překlad :))
  • Diky za preklad, dobre se to četlo. Tesim se na celou knihu.
  • Nemáte někdo čerstvé info o tom kdy vyjdou Vichry zimy? Mě kamarád navnadil, že letos před vánoci, ale přijde mi to spíš jako utopie....
  • Oh, my sweet summer child... :-D

Před Vánoci vyjde akorát povídka od GRRM, The Princess and the Queen. Původně měl vyjít i Svět ledu a ohně, ale to se přesunulo na příští rok.

Co se týče Vichrů zimy, tak víme jen to, že na nich GRRM pracuje. :wall: Na internetu se objevily nějaké spekulace, že to stihne do konce příštího roku, ale nikdo tady tomu moc nevěří, po zkušenostech s čekáním na Hostinu a Tanec.
  • ja verim ze Vichry budou za kratsi dobu nez tanec sam GRRM priznal ze se zamotal v tzv Mereenskem uzlu a taky mu delala problem casova osa z hostiny takze ja jsem v tomto smeru optimisticky :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Meereenský uzol? Eh.. Eh... Mohol usúdiť, že na také veci už nemá vek :D
  • "..Meereenský uzol?.." ? hej, co to vlastne je ? dosť často sa to tu spomína, podchvilou na to natrafím :-$
  • ..a na uzly takéhoto typu, napr. známy gordický, je nejlepší aj tak vziať nejaký poriadny, ultimátní meč, a celý ten uzel rozrešiť jedným švihom, raz-dva, (jako ukázal už Alexander macedonský) =D :arrow:
  • GRRM místo meče použil Drogona, na jehož hřbetě Daenerys odplachtila z Meereenu někam doprostřed pustiny, tradá uzel rozuzlován :roll: Jen doufám, že si tím Martin neuvázal ještě víc uzlů a nadále už hodlá příběh jenom rozuzlovávat a postupně se douzluje někam na konec Vichrů s rozmotanou zápletkou Snu o jaru v kapse.
  • @Dreamer No, snad bych snad dodal že naděje umírá poslední, takže klidně doufej dál ;)
  • No on Mereenský uzel má být vlastně to jak za Daenerys chodily další a další postavy až se v tom nakonec ztratil. Uzel zrušil až na konci, kdy byla Dany v čudu a Mereen pod útokem :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ono to dopadne nakonec tak, že Martin řekne že má materiálu víc a víc a roztáhne to na další dvě knihy.
  • díky za překlad a ke zbytku... upřímně, mám spíš hrůzu z toho, že je mu už přeci jen 65 let, ne že bych ho chtěla pohřbívat nebo mu přát něco špatného, ale mohlo by se stát, že se tímhle tempem rozuzlení příběhu ani nedočkáme :-(
  • Hej, veci by mozno trochu pomohlo, keby sa jeho vek rovnal jeho BMI indexu :)
  • @Everett_Young

Naděje určitě.... ale co GRRM?
  • Hej, veci by mozno trochu pomohlo, keby sa jeho vek rovnal jeho BMI indexu
    Jeho BMI by nás mělo možná strašit víc než samotný Martinův věk:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.