Hra roku 2012

upraveno 22. ledna 2013 v Píseň ledu a ohně
Zdravím,

romány Hostina pro vrány a Tanec s draky se dostaly do finálové dvacítky v anketě "Kniha roku 2012) na webu DatabazeKnih.cz

http://www.databazeknih.cz/kniha-roku-2012

Hlasování bude probíhat až do 3. února 2013, kdy bude vyhlášen vítěz.
V loňském ročníku ankety vyhrála "Hra o trůny". Prosím hlasujte i tentokrát.
«1

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    Já osobně budu hlasovat pro Hostinu, líbila se mi víc. Prosím, nekamenujte mně! :anxious:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Benji napsal(a):

Já osobně budu hlasovat pro Hostinu, líbila se mi víc. Prosím, nekamenujte mně! :anxious:

Můžeš dát 3 hlasy - takže v pohodě zvládneš oboje a nikdo tě nebude muset kamenovat :)
  • Je to možno hanba, ale z nominovaných kníh som čítal len Hostinu a Tanec. Celkom by ma zaujímalo, prečo tam nie je napríklad Strach mrtvého muže.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Arutha2321 protože ho nominovalo málo lidí? :-)
  • @Thorar Tak to je vcelku logické, ja len že o vyše polovici nominovaných kníh som ani nepočul. :-)
  • Jen počkejte až to Martinovi natře profesionální žena v domácnosti, co si sem tam ve volném čase píše pro radost a vyleze z toho bestseller o nevinné školačce, kterak osudem zkoušeného milionáře klofla =D Mimochodem myslíte, že by to GRRM četl?
  • Everett_Young napsal(a):
    Už jen proto, že má dost práce se psaním a na nějaké čtení určitě nemá čas... =D
    Dreamer napsal(a):

Jen počkejte až to Martinovi natře profesionální žena v domácnosti, co si sem tam ve volném čase píše pro radost a vyleze z toho bestseller o nevinné školačce, kterak osudem zkoušeného milionáře klofla =D Mimochodem myslíte, že by to GRRM četl?

To snad NE! I když je pravda, že začínám mít jakési zvrácené nutkání si to přečíst, abych věděla, proč je kolem toho takový humbuk.
  • @Krisa napsal(a):

... To snad NE! I když je pravda, že začínám mít jakési zvrácené nutkání si to přečíst, abych věděla, proč je kolem toho takový humbuk.

Hmmm... Už i Ty?! =D
    MissUtahraptor napsal(a):

Hmmm... Už i Ty?! =D

Já nevím, ale začíná mě celkem dost zajímat PROČ.
    U Twilight jsem aspoň viděla filmu a u Vampire Diaries první díl. Tady mi asi nezbyde nic jinýho, než to přečíst - naštěstí mám teď spoustu knih v "musím-okamžitě-přečíst-nebo-umřu" seznamu, takže mě to možná do té doby přejde.

• @Krisa Čítala si knihy Vampire Diaries? Aké je to v porovnaní so seriálom?
    @Arutha2321 Já viděla 1. díl seriálu :D
  • @Arutha2321 společné jsou jména postav a hlavní milostný trojúhelník. Elena je blonďatá potvora, Bonnie praštěná zrzka, Stefík je stejný ufňukanec :D Damon se tam myslím moc nevyskytuje, jestli si to dobře pamatuju, spíš je to zaměřeno na milostné tokání Eleny a Stefana. Na další postavy si nevzpomínám. Je to psané velmi jednoduše, knížky jsou krátké a děj by se dal u každé shrnout jednou větou, charaktery nejsou příliš (spíš vůbec) propracované, spíš mi přijde, že jsou jen lehce načrtnuté. Četla jsem první tři knížky, úryvky ze čtvrté, dosti jsem přeskakovala a kousek té další, ale tu jsem v půlce vzdala.
  • @Krisa Aha tak, no ja mám seriál ako jedno z mojich guilty pleasure, aj keď v poslednej dobe to flákam. :D

@Dreamer Znie to rozhodne zaujímavo. :D Podľa toho popisu charakterov sa to asi seriálu veľmi nedrží, že?
    Arutha2321 napsal(a):

Aha tak, no ja mám seriál ako jedno z mojich guilty pleasure, aj keď v poslednej dobe to flákam. :D

Já to po prvním díle vzdala - přišlo mi to hrozně pitomý. Hlavní hrdinka je sice krásná, ale taky kapánek retardovaná a hlavní hrdina se mi ani nelíbil (a byl ještě pitomější než hlaví hrdinka), takže všechno špatně.
  • upraveno 22. ledna 2013
    Spíš vůbec, fanynky TVD na ty knížky většinou plivou, protože jsou jiný než seriál, ale jako výplach mozku ty knížky fungujou dobře, jsou docela stručné, ale je to vcelku příjemná změna oproti Stmívání, kde jsou sáhodlouze rozepsány všechny Belliny myšlenkové pochody (které naštěstí Edward neslyší =D ) od výběru povlečení po vzdychání nad panem dokonalým.

EDIT: Navíc ten zázračný sen Meyerové po jejich přečtení už nezní zas tak originálně. Hl. hrdina je taky "vegetarián", co nenávidí své upíří já, hlavní hrdinka po něm jede od prvního očního kontaktu a je schopná jít přes mrtvoly (tentokráte však nejlépe mrtvoly jiných, nikoliv vlastní)
  • Na TVD se dá občas koukat. Někdy je potřeba protrpět pár dílů, ale jindy si to docela užiju. Prostě guilty pleasure. Hlavně díky Ianu Sommerhalderovi a Josephu Morganovi. :twisted:
  • sveva napsal(a):

Na TVD se dá občas koukat. Někdy je potřeba protrpět pár dílů, ale jindy si to docela užiju. Prostě guilty pleasure. Hlavně díky Ianu Sommerhalderovi a Josephu Morganovi. :twisted:

+1 Přesně tak
    :anxious:
  • Začiatok je dosť Twilightoidný, uznávam, ale po nejakých 5-6 dieloch sa to začne rozbiehať, a bol som až prekvapený, aký je ten dej občas fajn. Veľmi približne by sa to dalo popísať ako True Blood - sex + twilightovský love triangle (aj keď Elena nie je ani zďaleka taká vymletá koza ako Bella, a porovnávanie Damona s Lautnerovým charakterom v Twilighte je bezpredmetné).
  • Od té doby, co ve třetí sérii
    Somerhalder změnil účes, Alaric změnil účes a pak ho ještě oddělali :evil:
    už na to nekoukám a ani Josephův roztomilý přízvuk to nezachrání.
    upraveno 22. ledna 2013
    No já radši zůstanu u True Blood a vrhnu se na druhou série Being Human (UK, s mezerou mezi zuby Aidana Turnera = Kili :twisted:)
  • @Krisa Tak to áno, zas iste to nie je kvalitný seriál, ale minimálne je zábavný. :)

@Dreamer
    Alaricovým zabitím naštvali aj mňa, čakal som, že z neho spravia niečo ako náhradu Klausa, i keď tým by si asi odohonali dosť fanúšičok. :D
    Arutha2321 napsal(a):

Tak to áno, zas iste to nie je kvalitný seriál, ale minimálne je zábavný. :)

To znám, taky takové sjíždím :)

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kniha roku je anketa, která hledá nejoblíbenější, neznámější a nejprodávanější knihu?
  • @Krisa Myslíš tohoto Kiliho? :twisted:

image
    @heavy_head Jop! Já chci taky mezeru mezi zubama - o svoji jsem přišla, když mi kamarád vyrazil zub a paní zubařka mi udělala normální bezmezerovej :(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Radši to nechtěj, kdoví, co by koho napadlo jak ti ji opatřit... ;-)
    @flanker.27 Jenže já na ni byla zvyklá a hlavně se mi mezera mezi zuby líbí. Navíc by to bolelo jen chvilku a po tom, co jsem se snažila si opilovat oštíplou špičku zubu (bylo to ostrý a strašně to překáželo) pilníkem na železo (nic jiného po ruce nebylo a zubař byl nedostupný), tak už trochu vím, do čeho případně jdu :D
  • Dala jsem hlas Tanci, ale doufám, že nevyhraje, protože pokud je tam tolik chyb (ještě jsem českou verzi nečetla, ale chystám se), akorát to nakladatele utvrdí v tom, že dělá všechno dobře a proč by se snažil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.