Povídka č. 13 /5. kolo/ - Ice & Fire
Povídka č. 13 /5. kolo/ - Ice & Fire
Nejprve zde uvádím rodokmen rodů Brackenů a Fossowayů ze zeleného jablka, protože kdybych tak neučinila, mohl by v tom nastat trošku zmatek . Sice v příběhu nevystupují zdaleka všechny postavy, autorka má ovšem chorobnou potřebu vytváření rodokmenů, tak si taky jednou udělala radost. J
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Až mi v tu chvíli bylo líto, že nejsem blonďatá holčička s romantickou knihou a baterkou pod polštářem. Je to příjemné veselé čtení, jediné, co bych vytknul, je příliš uvzdychaný "holčičí" hlavní hrdina, který by trochu toho výprasku potřeboval, aby se začal chovat jako chlap. Zkrátka je znát, že to psala dívčina, občas Treif uvažuje v ženském rodě nejen po gramatické stránce, dokonce by se chtěl "provdat z lásky".
Ale jako celek to bylo celkem osvěžující, pro změnu příběh, kde nejsou všichni okoralé cynické bestie.
Inu místy je to roztomile dívčí na mužskou postavu a to vdávání mne taky zaujalo :-)) ale musím přiznat, že je to velmi čtivé a hezky to odsýpá.
Pobavily mne obraty "zuřivě se milovali" nebo "hodil ji(vílu) na koně" "Čekal jsem, kdy nasadí výraz svůj typický světice,.." :-)
Je vidět, že autorka použímá word 07 :-) Jinak by tam neměla takový nesmysl jako "nepanšti" místo "nepaměti", kde došlo k prostému překlepu š místo ě, ale word 07 to ví líp :-p Jen mne to pobavilo :-)
Tahle autorka má své postavy ráda a přistupuje k nim s autorskou něhou - v tom je ten příjemný rozdíl :-)
Kdybych měl dceru tak 14-18, přišlo by mi hezké, kdyby napsala něco takového :)
Hlavní hrdina je možná moc uvzdychaný a hned bylo jasné, jak to asi dopadne, ale mé pečlivě skryté holčičí části to vůbec nevadilo :D.
Četla jsem pouze jeden dívčí román (něco od Stanislava Rudolfa) a to bylo tak blbé, až to bolelo, takže jestli ostatní jsou tak milé jako tato povídka, začínám toho pána nesnášet, že mě připravil o hezké pohádky!
Metráček je nejslavnější dílo Stanislava Rudolfa. Pikantní je ta část, že byl psán podle jedné mamčiny spolužačky :-) (to myslím vážně, je to jeho neteř či co)
Ne Metráček se mi nelíbil ani Modrý déšť a divčí romány mi přišly všechny nekonečně nudné a utahané. Asi proto, že byly tak profesionálně napsané a neosobní. Nejhorší je Lančová - tu nemohu ani cítit:-))
@flanker.27 Takže hlavní hrdiny zjistil, že udělal chybu a objevil její vnitřní krásu? To musela být krása nádherná!
A psát to tam asi nemá smysl, takže (snad) legálně ke své povídce a asi jenom pro tebe - já fórum vždycky brala jako něco, kam si můžu jít pokecat o čemkoli a že ASOIAF je vlastně "jen" něco, co nás tady stmeluje, když kupříkladu použiju přirovnání sansovitý, aby to někdo pochopil. Já se stejně písňovských diskusí moc neúčastním, páč opravdu nemám nic novýho, čím bych mohla obohatit místní profíky, kteří to četli snad stokrát.
Takže jsem z toho docela špatná, jak to teda bude, protože jestli by se to předělalo jenom na Hraotrůňácký diskuse a nic jinýho, tak já bych asi tak nějak ztratila motivaci sem chodit, protože co posloucháš, lampárne nebo babinec mi přijdou vlákna mnohem přínosnější než ty tématická, tam se jednotliví členové o sobě aspoň něco dozví a můžou si o sobě udělat názor.
A co se týče těch drabblí, ty jsou mi ukradené, klidně ať se zruší. Jo a taky - ať Nevada netvrdí, že nikdy nic nenapsala do nepísňovských topiků, to bych asi moc neuvěřila.
Takže tak, můj nevýznamný názor.
Já jsem sice jen náhodný kolemjdoucí (povídky ještě nemám přečtené), ale nedá mi to nereagovat.
Ta diskuze byla dost emocionálně vypjatá a došlo v ní k mnoha nedorozuměním, navíc větší část "bitvy" se odehrála přes soukromé zprávy, takže z toho asi moc moudrá nebudeš. :-P
Nicméně bych chtěla podotknout, že o tom, že se nesmí debatovat v topicích jako Lampárna, Co posloucháš apod. tam nepadlo ani slovo. Pokud si někdo stěžoval na OT, tak to bylo právě jen v souvislosti s ASoIaF-topiky, které nejsou určené na to běžné denní povídání.
Takže se opravdu nemusíš bát. =D