Povídka č. 1 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
imagePovídka č. 1 /5. kolo/ - Ice & Fire

Z dáli k nám doléhal zvuk sílících kroků. Na začátku chodby se míhali stíny ve světle pochodní, jak se vojáci šikovali k poslednímu útoku. Jistě jsou již v tunelu a blíží se k nám. Hlídka padla. Král severu prolomil hradby od jihu a ti barbaři z divočiny prostě přelezli přes Zeď. Dusot opět zesílil. Vlastně sílil s každou vteřinou. Jsme sami.

Read the full story here

«1

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. července 2013
    Co bych vyčetl je to, že při takovém způsobu vlády mi připadá, že by Noční král či spíš Noční královna nevydrželi 13 let. Noční král je až příliš pasivní (ovládaná) postava. Také poměrně nemalé množství chyb. Jinak dobré čtení.
  • "Běda mužům, kterým žena vládne" :-D Pěkná povídka, forma "zpovědi před samým koncem" se mi líbí :-) Nebyla na chyby vyhlášená amnestie? :-)
  • Heh, si tak říkám, co když je Velký Jiný= Great Other vážně Velká Jiná= Great Other. Ve slovním spojení se to odrazit nemusí a díky ústnímu podání desítek generací změnit antagonistu báje ze "she" na "he" by zas takový problém taky nebyl... :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A je to žena Nočného kráľa :)
  • @Branislav_Gepeto A Noční král je Studenoruký! A až se Bran dozví, že vlastně dělá pro Jiné, pokrčí Coldhands rameny a prohodí: "Snad sis nemyslel, že bych pomáhal nepřátelům svojí milované ex..." =D
    @MissUtahraptor
    Presne. Ak by sa s ňou rozviedol, ešte by musel platiť alimenty na ich deti... :D Nočný kráľ by si napokon s Jorahom ešte dobre rozumeli. Žeby bol Jorah AA?
  • Kam čert nemůže, tam nastrčí ženskou. V tomto případě to platí dvojnásob.
  • Doporučuju pustit si k tomu Landa: Zombice.
  • Mezilidské vztahy a dialogy jsou trošku zvláštní, ale jinak hezky shrnutá legenda :-)
  • Mezilidské vztahy jsou trošku zvláštní
    Trošku =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Zajímavá legenda o největším podpantoflákovi Západozemí. Jen mě překvapuje, že by se 20 000 bratrů nevypořádalo s 1 Jinou...

I když byla vyhlášena amnestie, pro příště doporučuji nechat povídku někomu přečíst (až by se jeden divil, jaké a kolik chyb je schopen ve svém textu přehlédnout)
  • Druhé čtení: Tady haprují časové úseky a jejich logika v návaznosti na projevy zúčastněných. Jak na počátku upozorňuje flanker - takhle by králíček nevydržel u koryta 13 let a velká zlatokopka by se tolik let nevydržela přetvařovat, když k tomu neměla s takovým slabochem žádný důvod. Buď přizpůsobit hodnověrnější kombinaci charakterů nebo zmínit nějakou důvěryhodnou motivaci.
    Technická - z mrtvého krev neteče, zvláště né v mrazu.
    NK je ukázaný ako romantik, ktorý sa akosi moc zamiloval. To je originálne a dalo to veľa priestoru na opisovanie. Divné zmeny v charaktere NK zvalíme na kliatbu, inak by sme to museli brať ako závažnú chybu. NQ je zase vykreslená ako mrcha a je jej daný určitý charakter. Akurát tá vec so šatami mi tam nesadla. Potom tu boli spôsoby vyjadrovania, ktoré nesedeli (najmä to 'relatívne'). Ďalej tá 'Slávnostná hostina' a to s tým jedom bolo trocha divné. Sedelo by to do komického rozprávania, nie sem. A neskôr tam bolo viacej vecí komického charakteru, než vážneho rozprávania, ktorým to začalo. A potom tá vec s atentátom. Jiných si akosi nepredstavujem ako takých vystatovačov z amerických filmov. Narážka na budúcnosť bola ale zaujímavá. Jedna z lepších.
    @Branislav_Gepeto Tobě otrávené pití přijde jako komický prvek? 8-O
  • @Krisa Brandon má trošku zvrhlý smysl pro humor =D
    @Everett_Young To by měl zajít do nějaké ze "sebevražedných" sekt, tam by se potrhal smíchy :D
  • @Krisa :D Teď jsem se vážně musel zasmát při představě jak si tam lidi hromadně podřezávají žíly a vedle nich se válí na zemi Gepeto a směje se jim =D
    upraveno 12. července 2013
    @Krisa Áno, bolo to podané komickou formou. Výber slov úplne sadol na Desiate kráľovstvo: ,,Dá si niekto dupľu? Nie? Škoda..." Začalo to ako temné a vážne rozprávanie, ale skončilo to ako komické rozprávanie. Viac by mi sedel len jeden z týchto útvarov - a to ľubovoľný, autor by evidentne zvládol oba, len nie pospolu.

Ako v pohode, zase som sa mimozemšťana :D To som jediný komu úvod prišiel vážny a ostatok si úplne predstavil hlasom rozprávača z českého dabingu Stopárovho sprievodcu po galaxii?
  • Tak jsem se vám vrátila, všichni plačte štěstím :-)

Jedna milá Krisa byla tak hodná a všechny povídky mi poslala a protože máme ve skautu nové posily na místě vedoucích, zbylo mi spoustu času si to pěkně přečíst (teď mi ještě dochází, že mám místní autory pochválit asi od deseti lidí, hlavně od Kopretiny, protože ač nehraotrůňáci, rádi si početli) a tato povídka byla opravdu slibný začátek. Moc se líbila! :-)
  • @Lady_Seans Haha, takže máme všichni spoustu nových fanynek! :-D
  • Výborně - jen šířit dál :-)
  • @Vlcacka Ano, mraky a dokonce jsem šířila i do klučičího oddílu mezi rovery, takže i fanoušků. A pár už mám zapsaných, že jim mám poslat všechna předešlá i následující kola. U nás zkrátka velký úspěch :-)
  • To je velmi příjemné slyšet:-)
  • @Černá_Alison A taky to trochu pomůže. Když budou autoři a autorky vědět že to čte ještě někdo další mimo Icefire.cz tak se budou víc snažit.
  • Vždycky potěší, že vaše práce nevyjde naplano a má ohlas :-D Možná jsme to dcerce taky měla nabalit na tábor :-)
  • Takhle drsnou a zvrhlou povídku jsme tu ještě neměli. Orgie zla, studie šílenství, vítězství brutality! :-o Kanibalismus pokrytecky zavrhuje jen ten, kdo neměl nikdy pořádný hlad! :-)
    A ten, komu ožužlali nohu ještě zaživa... :)
  • Měl bych se snad toho kuchtíka obávat? =D
    Jeden dušený Heavy na cibulce :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.