Povídka č. 9 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
imagePovídka č. 9 /5. kolo/ - Ice & Fire

Tato povídka nemá sloužit jako nějaké zmapování skutečných událostí v Písni, ve skutečnosti je to celkem solidní brak, ale autorka si psala pro zábavu a pro radost, tak jí to odpusťte.

Read the full story here

Komentáře

• upraveno 7. července 2013
    Tak abych pravdu řekl, tohle mi moc nesedlo. Není to holt můj šálek čaje. Školní romány mi nikdy nesedly a převádění zajetých postav do nových kolejí taky ne. Jinak je to určitě napsané dobře :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Řečí kriminálních a detektivních filmů "poznávám rukopis." Docela jsem se pobavil, zvlášť hláška o úchylném profesorovi ekonomie mě dostala :D
  • 1) Pro autorku: Žádný brak to rozhodně není. Spíš lehká, oddychová povídka která pobaví a trošku odlehčí tu tíživou a depresivní atmosféru některých povídek. I když ten konec :(

2) velké + za Tristifera, jednu z mých nejoblíbenějších postav.
    Jeho osud je asi takový že po dalších kopačkách skočil pod vlak ;-)

3) Trošku mi vadí že je tu Aša představená dvakrát. Jednou normálně jako Aša a podruhé jako Máša.

4) Občas nějaká ta chybka ale na ty je vyhlášena amnestie. Takže za mě kladné hodnocení.
  • Zajímavá myšlenka v moderním zpracování - zápletka se mi líbí, je tam řada nápadů a hezkých přirovnání - "náměstí Obětí Ramseyho Sněha". Jen hlavní postava je příliš plytká, povrchní a hloupoučká - já vím, že Margaret nebyla myslivna, ale u POV je to trochu rušivé, zvlášť když má něco "vyšetřovat" :-) Jak by mohla "dlouhé hodiny dohadovat o různých detailech v nejrozmanitějších zákonech země" ? :-D Proto je neuvěřitelné, že trefila na někoho ještě naivnějšího a hloupějšího a jestli ten má být mezi Železnými chytrý, tak všichni ostatní vrážejí do zdí a zapomínají si stáhnout kalhoty na wc :-)
    A pak ty vztahy a dialogy jsou trošku nepochopitelné, ale asi jen pro mne :-)

Pár nesrovnalostí:
    Margaret není počestná panna, i když to o sobě tvrdí a pár chlapů už měla x minimální zkušenosti s líbáním a vztahy vůbec
    Železní se oblíkají do kožešin a koupou se sporadicky a to včetně Tristifera x co měl tedy na sobě a odpovídajícně tomu smrděl
    Tristifer je vyslán špehovat, sehnat mapy x nikdo ho nekontroluje, nečeká od něj žádné výsledky a proto se v klidu může věnovat svému románku
    Spoléhat na policii, která řeší dopravní přestupky, ježdění na černo a kapsářství, že si poradí s hordou válečníků uvyklých primitivním podmínkám, s minimálními nároky....na to doplatila už řada civilizací :( To je jako vypněte amíkům elektryku, zavřete markety a fastfoody a jsou na lopatkách. Udělejte to Rusům a zřejmě nevšimnou.

PS: bílé triko + modrá sukně s lístečky + růžové punčocháče + lodičky - to budu dlouho rozdýchávat. Připomnělo mi to víkendovou lekci, kterou tatík udělil mé dceři o tom, že červené kraťasy se žlutým zdobením a tyrkysové triko s vlčími máky si může oblíknout cigánka od kolotočů, ale ne byť devítiletá slečna.

Moje pocity jsou nyní rozporuplné - na jedné straně potenciál schopnosti psát příběh, který má i všechny náležitosti, ale na druhé logické lapsy...hmm :-) No uvidím při dalším čtení :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Co se týče těch barev, tak daleko moje představivost nesahá, to bych musel vidět :)

Myslím, že ta jednoduchost se nevylučuje s velkými sny o tom "udělat svět lepší" a dokonce s jistou inteligencí - taky jsem takové poznal :)

jen mě mrzelo, že to nemělo dobrý konec :)
  • Mělo to hodně mladistvého ducha a bylo to roztomile naivní, což se k hlavním postavám docela dobře hodilo :-) Bylo poznat, že autorku opravdu bavilo tvořit tuhle povídku a mě bavilo ji číst :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Meg je tááák blbá!

Povídka se mi moc líbila, byla milá a zábavná. Ať se možná nějaké logické chyby vyskytly, byly mi vuřt. Ráda totiž u některých věcí vypnu a jenom se bavím, což tato povídka splnila na jedničku. Škoda jen, že Meg byla tááák blbá a dopadlo to smutně.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Dolores je Dany?
  • Druhé kritické čtení: tady jsem vlastně už kritiku řekla při čtení prvním :-) Napodruhé jsem se možná víc usmívala :-)
  • Moje, uznávám trochu nepovedené, dílo. Ale tady vidím, pusto prázdno, tady si asi s nikým nepokecám. No tak, prosím, já jsem se sem tak těšila a tady všichni naštvaní, ať je to tu jako dřív. Nestávkujte, já se chci zase normálně bavit, prosím, moc prosím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.