Nejsilnější hrad Západozemí
Jaký je podle vás nejsilnější hrad Západozemí? Orlí hnízdo, Zimohrad, Casterlyova skála, Kailinská držba či snad nějáký jiný? Pište do komentářů :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak nevím, pro jaký hrad hlasovat. Na spoustě z nich jsme se ani nebyli podívat.. Orlí hnízdo je technicky vzato nejvíc nedobytné, nicméně z praktického důvodu asi úplně nedobrá volba. Pokud by to obléhání bylo časově omezené -rozprchne se mi armáda sklízet úrodu, přijde mi v dohledné době pomoc, skončí zima a Jiní utečou zpět za zeď, tak je asi Orlí hnízdo logická možnost. Ale pokud nevím jak dlouho budu obléhán, tak je to naprd i s rozdělováním přídělů. Nejhorší je, že nemůžu z Orlího hnízda vést prakticky žádný rozumný protiútok. Na druhou stranu Řekotočí je fajnové - z několika stran voda, předpokládám že si obránci nachytají i ryby. Ale pak přijdou chodci zamrznou řeku a z přírodní překážky je bruslařská plocha.
Ještě jsem přemýšlel nad Harrenovem, jako posledním útočištěm proti chodcům. Jestliže Jiní jsou zabitelní obsidianem (dračím sklem), možná i valyrijskou ocelí (kutou v dračím ohni), jestli můžou mít drakem opálené stěny Harrenova taky nějakou výhodu a nějak oslabovat Chodce, třeba ne tak ultimátně jako zásah dýkou z dračího skla, ale aspoň částečně (??)
Výhrada k Řekotočí, pokud by Trojzubec zamrzl je samozřejmě plně namístě - to by jeho obranyschopnost eliminovalo asi dost zásadně :-D .
Samozrejme, že nikto, pretože Vysoká cesta je tak úzka, že môžeš mať armádu akú len chceš a aj tak musia ísť muži len v dvojrade za sebou a sú zraniteľný. A keby ju aj porazili tak by mali obrovské straty a nastal by tuhý boj v Údolí kde je veľa rodov a sú silné.
Navyše k Orliemu hniezdu treba ísť cez 4 hrady :) jeden z nich je Mesačná brána.
Takže tadiaľto cesta nevedie a treba skúsiť vylodenie v Meste Rackov ... a to je tiež ťažké :)
Ale verím tomu že ak by boli v Údolí poriadne balisty tak by aj draci popadali ... síce by sa to nezaobišlo bez strát :)
U Orlího hnízda by záleželo na tom, zda by dobyvatele vedl nějaký ambiciozní vůdce, který by se pokusil vzít hrad útokem. To by byla katastrofa.
Dále je možné, že existuje i jiný způsob, jak se do hradu dostat. Divocí přelézají Zeď, teoreticky by se podobně mohlo dostat na Orlí hnízdo. Šance na úspěch je takřka nulová, ale třeba by to šlo.
Nedokážu si teda představit, že by někdo došel tak daleko. Krvavá brána, Měsíční brány, hrádky na cestě do Orlího hnízda, to je slušná pálka.
Nedá se říct, že by se některý z hl. hradů lehce dobýval. Vysoká zahrada by taky dala zabrat. To samé Zimohrad.
Si jako myslím.
@Aviv: Říká se, že sopky Valyrie jsou druhé nejžhavější místo v Západozemí po dračím ohni (v seriálu samozřejmě až třetí, protože i ten dračí oheň zaujímá druhé místo po klínu ABC - každý nechť si doplní postavu dle osobních preferencí :o))
Bolo tam písané, že Visenia sa modlila k bohom a ďakovala im, že kráľ Loren vytiahol proti Aegonovi do bitky na Ohnivom poli, pretože ak by ostal v skale tak by ho ani plamene nezastrašili.
Ale neberte to zas tak vědecky, vždyť "je to magie" ;)
(a nech prosím seriál seriálem, i když je to jen ve slabém vtipu)
Psal jsem o Harrenově - pokud jej draci roztavili na lávu (dračí dech na to stačí) a mám pocit, že jsem četl že kámen roztavili, ne že hrad rozbořili... Takže láva by byla, otázka je, jestli nemohla zároveň být i průtrž mračen (či zda to bylo zmíněno)...
Jinak o bouři jsem nic nedohledal a jestli mohla láva dotéct do jezera... kdo ví.
Každopádně potenciál si zde Martin připravil...
Ale jinak si troufám tvrdit, že by se pomocí dračího dechu dal obsidián udělat. Donutit draka pořádně rozehřát nějaké pece plné kamení, a pak nalejvat do formiček,... no ty skleněné svíce taky museli nějak vyrobit. Jo, vy mi teď učitě řeknete, že je mohli vybrousit, ale mě se nechce věřit tomu, že by stačilo jen najít velký kus obsidiánu, vybrousit z něho tyčku, třikrát se kolem ni zatočit, říct abraka-dabra a ona se rozsvítí.