Povídka č. 10 (6. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. ledna 2014 v Povídky
imagePovídka č. 10 (6. kolo) - Ice & Fire

Probudilo ho ostré sluneční světlo, které mu neodbytně útočilo na tvář. Rozmrzele zamručel a několikrát zamrkal, aby zahnal ospalost. Pak si uvědomil, že slunce proniká do oken pod nezvyklým úhlem. Už musí být kolem poledne, to ho probralo úplně. Otočil se k prázdnému místu, kde měla ležet jeho žena. Samozřejmě byla postel prázdná. Manželka je ranní ptáče.

Read the full story here

Komentáře

• Líbí se mi krásný a květnatý jazyk autora :-) A taky hlavní postava byla velmi sympatická.
    Moc pěkná povídka se smutným koncem.
  • Moc povedená povídka, četl jsem jí ráno než jsem šel do práce. Hezké sladkobolné...
  • Smutné a krásně napsané, klidně to mohlo být i o trošičku delší :)
  • Krásná práce, opravdu paráda :)
  • Vážčí princ se probouzí do dne, o němž neví, že je jeho poslední. Něco není v pořádku. Něco není tak, jak má být. Ve vzduchu se vznáší jakási tragická osudovost. Cítíme, že se stane něco strašného. Temný stín ze snu ožívá...
    Bílá růže, Dunk, Egg, Jenny ze Starokamene, to všechno je pryč a mizí v žáru a plamenech Létohradu.
    Příběh, který nám nenechává ani tu nejmenší naději na dobrý konec. Martin by z něj měl jistě radost. ;-)
  • JayJay
    upraveno 12. prosince 2013
    Létohrad podruhé a opět nářez...
    Lidi, lidi, vy mě ničíte,... ale to bych se opakoval, už jsem to psal u deváté povídky.
    ... No, tak jo, tak a to není ochuzen ani tento autor... jde to proti mému přesvědčení nechválit, aby autor nezpychnul, ale jelikož nemám co vytknout, tak líbí, líbí, líbí.
  • upraveno 13. prosince 2013
    :applause:
    Musím si jít načíst historii, trochu v té povídce plavu, ale je fakt povedená.

Stačilo si přečíst povídku 9 a už tak neplavu :-)
  • @brbr : Jo, jo, taky si z této historie pamatuji méně než málo... Takže tahle povídka měla kliku, že chytla číslo 10 a devítku měla taková pěkně shrnující. Holt číst to popořádku se tentokráte vyplatilo.
  • Vůbec netuším, kdo je autorem téhle krásné povídky :-) Přizná se někdo? :-)
  • upraveno 20. prosince 2013
    Tahle povídka byla skvělá, taky by mne zajímalo kdo je autorem.
  • Smutné ale moc povedené, skvělý styl... Ať to psal kdokoliv, napsal to dobře :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Děkuji za kladné ohlasy. I když mám pořád pocit, že jsou nezasloužené :)
  • upraveno 21. prosince 2013
    @Nevada To je naprosto normální pocit :-) Člověk asi sám sebe nedokáže objektivně zhodnotit...
    Já například pořád čekám, kdy napíšete, že jste to blbě spočítali a že mám vrátit cenu :-D

A díky, že ses nám "odhalila" :-) U takové pěkné povídky není vůbec důvod nepřiznat autorství ;-)
  • @Nevada Super. Tusim prva poviedka od teba. Dobry zaciatok. Uprimne by som to na teba netipovala ani nahodou :)
  • Celý čas tam bolo napísané že Napsal/-a Nevada, ale táto formulácia bola rafinovane uvedená pri všetkých poviedkach, aby bola naša pozornosť odvedená od tejto jedinej :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.