Povídka č. 9 (6. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. ledna 2014 v Povídky
imagePovídka č. 9 (6. kolo) - Ice & Fire

Byl jeden z těch tuhých zimních večerů, kdy je nejlepší sedět někde u krbu s dobrými přáteli a lahodným mokem v ruce, který člověku prohřeje tělo. Tak to určitě cítili i hosté v jednom hostinci v Lannisporu. U jednoho z oken hostince seděla skupinka tří postarších mužů a právě dopíjeli svoji pátou várku.

Read the full story here

Komentáře

• Vyvolávat draky je nebezpečné a pošetilé, stejně jako zahrávat si s láskou.
    Vyprávět stejný příběh třikrát a pokaždé jinak není jen tak. To už chce fantazii, která autorovi zjevně nechybí.
    Až jsem z toho dostal žízeň. :-)
  • Zajímavý nápad, jen škoda těch chybek, ale jde vidět, že autor se u psaní bavil :-)
  • upraveno 30. listopadu 2013
    Hezká povídka, od začátku sice víme její konec, ale zdařilé zpracování s několika pohledy na jednu událost. Líbila se mi autorova fantazie pro jednotlivé vyprávění.
  • Koukám, že se tahle povídka odehrává evidentně v budoucnosti (pokud bereme děj knih jako přítomnost) - tragédie Létohradu 259, a jedna z postav mluví o tom, že její praprapraprabába v Létohradu sloužila...takže se buďto jedná o rejska s velmi rychlým cyklem rozmnožování, anebo autorovi trochu unikly souvislosti.

Jinak ale povídka moc pěkná. :) Krom dalších věcí chválím gramatiku, dnes je to bohužel už docela ojedinělé, když člověk píše bez chyb ;)
  • @LoboRock Mohla to být druhá Stará chůva za Zimohradu, pak by to sedělo... ;-)
    Myslím, že tohle je jen drobný detial v moc povedené povídce, který bych neřešil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Opravdu velmi povedené, při čtení jsem se bavila. Úplně živě jsem si představila, jak ten kronikář prská :-D
    (Jako rýpalovi mi nedá ještě jedna malá technická - draci vymřeli za Aegona III. ;))
  • Uff, vy mě ničíte. Další povídka, která je naprosto skvělá... jo, kdybych chtěl jóó rýpat, tak se opřu do mluvy některých postav, či do nějakých dalších drobností, ale to by stejně všichni pochopili, že kritizuju jen proto, že já přece musím... No, za mě jasný kandidát na plný počet.
  • upraveno 18. prosince 2013
    I tady moc děkuju za komentáře :-) Bylo to sepsané dost narychlo a asi to jde poznat - když jsem si to tady pak v klidu přečetla a viděla jsem všechny ty chyby... :oops: :-)
    Historii jsem si načítala v Nevadině výborném článku o Targaryenech, ale čtu Aegon III. - píšu Aegon II. :-D Nechápu, asi únava materiálu :-)
    A ano, odehrává se to v nedaleké, blíže nespecifikované, budoucnosti :-)
  • Moje oblíbená... ani nevím, co bych k tomu ještě připsala, vše důležité bylo řečeno výše... opravdu pěkné :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.