Zabudnuté časti kníh

upraveno 3. prosince 2013 v Akce a hlasování
Tu môžete pridávať a konverzovať o častiach kníh, ktoré sú vam nejasné alebo ste zabudli čo znamenajú a navzájom si tak pomáhať.
«13456

Komentáře

• Tak napríklad ja by som sa chcel spýtať: Genna Frey (rodená Lannister) Sa vyjadrila že niečím veľmi sklamala Tywina a on sa kvôli tomu začal k nej správať ináč. čím ho sklamla ?
  • Rodená Lannister... ženy v Západozemí nepreberajú meno po svojom manželovi, neviem prečo sice Cat volajú Lady Stark ale ona je asi nejaká úžasná výnimka. Napr Cersei je Lannister, Cat sestra je Tully nie Aryn, Sansa ostala Stark aj po svadbe.

A pokiaľ viem tak Genna sklamala svojho brata tým že naznačila ako sú si on a Tyrion podobní, potom sa s ňou pol roka nerozprával. Nič iné ma nenapadá (toto spomínala v rozhovore s Jaimim).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @JoeGyry
    Ale Lysa je většinou titulovaná jako lady Arryn, ne Tully. Martin v tom sám působí chaos, ale Olenna je taky v knihách označovaná jako Tyrell a ne Redwyne. Lady Barbrey je Dustin a ne Ryswell (či kýho výra). Takže ne. Ženy v Písni většinou přejímají rodová jména svých manželů. U Cersei je to primárně dáno tím, že se hlásila k lannisterskému původu (resp. Martin chtěl aby byl zdůrazněný její původ) a že k tomu vedla i Joffreyho.
  • @Nevada nie je v knihe pasáž kde Ollena niekoho opravuje že on je Redwyne a nie Tyrell? Alebo to bolo v seriály? Ja som hlavne vychádzal z asoiaf westeros wiki kde maju všetky ženy rodné mená.
    Viem že sa tu o tom už diskutovalo, na nete som našiel vysvetlenie že Cersei sa vydala za kráľa takže nemala právo zobrať si rodové meno kráľa (a výhody vyplývajúce z neho). Dáva to zmysel aj Cate Middelton ostala Middelton a nie Windsor.
  • Myslím, že Tywina zklamali úplně všichni.
    Do Jaimeho vkládal největší naděje, a on se dal k Bílým plášťům, dovolil si přijít o ruku a nakonec odmítl i Casterlyovu skálu.
    Cersei ho zklamala tím, že se nestala Rhaegarovou královnou (i když za to nemohla), tím, že zplodila děti s vlastním bratrem a rovněž svým chaotickým stylem vládnutí.
    Tyrion ho zklamal tím, že zahubil jeho milovanou Joannu. A zahanboval ho každý pohled na něj, pro to, jak vypadá.
    Joanna ho zklamala tím, že zemřela při porodu a zanechala ho na světě opuštěného. A kdoví, jak to bylo s těmi pletkami s Aerysem.
    Tywina bylo velmi nesnadné nezklamat. Vždycky se něco našlo.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja mám deravú hlavu, neviem presne o ktorom z tých miest to bolo (hádam Yunkai) a neviem presne ten citát, ale čosi sa o ňom hovorilo: Krv a pot postavili MENOMESTA, a krv a pot jeho ľudí. Alebo čosi také. Viem, že mi to vždy znelo tak divne, že som netušil, čo tým malo byť povedané.
  • Mne to pripadalo, že Cersei mala priezvisko Lannister preto, lebo bola hrdá na svoj lannisterský pôvod, rovnako ako mal Joffrey vo svojom znaku nielen korunovaného jeleňa ako mal Robert, ale aj leva rodiny svojej matky (a otca :-D )
  • @Branislav_Gepeto To sa hovorilo o Astapore a to preto, že tí otroci pri jeho stavbe umierali a boli bičovaní a mučení až kým neumreli a ďalej a ďalej
  • A on sa s ňou nerozprával pol roka pre to, že povedala že Tywinovým obrazom nieje Jaime ale Tyrion ale to nebol ten dôvod bolo to niečo iné len neviem čo ..
  • upraveno 5. prosince 2013
    Nejsem si jistý tou Sansou. Byla určitě pasáž kdy někdo (nevím kdo) odpověděl " Myslíš lady Lannister?" Bylo to určitě v souvislosti se Sansou.
  • Presne viem o čom hovoríš .. hmm len si spomenúť ale mám pocit že ot bol Stannis .. s veľkou pravdepodobnosťou ..
  • Asi máš pravdu.
  • Bolo to spomenuté v zmysle že severania by sa mohli zjednotiť za Sansou lebo je stark alebo také čosi a Stanis povedal myslíš lady Lannister ? a zamietol to .. mám pocit ..
  • upraveno 8. prosince 2013
    keď dany vstúpila do house of the undying, mala tam mnoho vízií,a niektoré sú už jasné, čo znamenajú, no viac-menej ma zaujala jedna vízia, kde videla mladú krásnu ženu, ktorú obhrýzali štyria malí ľudia...kto to mal byť? jedine najlogickejšie, kto mi na to sedí, je sansa, a tí štyria malí muži sú petyr, tyrion, malý robert, no štvrtý ma nikto nenapadá (joffrey sa mi tam nehodí)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Povedal by som, že to mohol byť pokojne Joffrey. Bol mladý kráľ, v podstate na to, ako si myslel, že je mocný, bol malý.
  • upraveno 8. prosince 2013
    @stano krásna žena je Západozemie 4 hnusní trpaslíci su 4 králi ktorý ju svojimi vojnami ničia.
  • @JoeGyry hm takto ma to nenapadlo :D
  • Neustale přemýšlim proč zrovna 7 Kingdoms. :-( Nějak je nejsem schopnej furt vyjmenovat. Je mi jasný, že to ma co dočinění s jižanskými bohy, kterejch je 7 :D. Rozhodně mezi ně nepatří Dorne, které se stalou součástí až sňatkem, přičemž pak se číslovka neupravovala:-(?
    Napadaji mě:
    the North
    the Crownlands
    the Riverlands
    the Stormlands
    the Iron Islands
    the Vale
    the Reach
    the Westerlands

Řekotočí možná nebylo kráovství a patřilo pod jiné. Nejsem si jistej jestli bylo the Westerlands království, ale u ostatních bych řek, že jo :)
  • upraveno 14. prosince 2013
    @Rickon When Aegon used dragons to conquer the seven individually ruled kingdoms that existed on the mainland and forged a huge, strong empire. The Kingdoms were: The Kingdom of the North, the Kingdom of Mountain and Vale, the Kingdom of the Isles and Rivers, Kingdom of the Rock, Kingdom of the Reach, Kingdom of the Stormlands and Dorne.
    Aegon managed to conquer only six of the seven kingdoms, consolidating them under the rule of House Targaryen and the Iron Throne. Dorne was joined to the realm only two centuries later through diplomatic means, after a few hurdles on the way, thus making the name somewhat inaccurate.

North
    Vale
    Riverlands a Iron Islands patrili pod jedno územie ktorému sa vládlo z Harrenova
    Westerlands (predtým sa volalo Kingdom of the Rock)
    Reach
    Stormlands
    a Dorne ktoré hneď nedobili ale keď tam prvý krát vstúpil existovalo ako samostatné kráľovstvo

Crownlands nebolo osobitné kráľovstvo vzniklo až po tom čo tam prišiel Aegon.

The Crownlands is one of the nine constituent regions of the continent of Westeros. It was never a sovereign nation, instead being contested between the Riverlands, Stormlands and other regions until Aegon the Conqueror seized control of the area during his invasion and made it his primary foothold on the continent.
  • Aegon dobyl len 6 kráľovstiev a to bol Sever, Údolie, Západ, Riečne krajiny a železné ostrovy, Rovina a Búrlivé krajiny
  • Thx konečně už vim co tam vše patřilo. Vrtalo mi to hlavou všech pět knížek :d. Teď už jen zjistit proč zrovna Song ohne a ledu :D- Ikdyž si řikam, že by to mohl být ten Snow :-(, což je na GRRM moc jednoduchý a nekomplikovaný, tak čekám velké překvapení.
  • Chceš hodně ulítlou odpověď? :-$
    Píseň ohně - to bude ta část děje o Essosu, kdy bude za pomoci ohnivých draků vládnout Danny (a nebo možná jen Essos spálí draci poté, co Danny sežerou) :onfire:
    Píseň ledu - to bude část děje věnovaná Westerosu, který ovládnou Jiní. :other:
    It is known...
  • @Jay Oj, tys taky pěkný optimista! :other: :onfire:

• @MissUtahraptor .. prava Martinovská romantika je - brat + sestra 8-)
  • Tak já si zase nejsem jistý Svobodnými městy. Byo jich devět a Braavos že? Lys,Tyroš,Myr,Pentos,Volantis,- o těch vím že mezi ně patří. No a pak si nejsem jistý- Norvos, Qohor (nebo jak se to píše), Lorath a potom třeba Ibben. Já fakt nevím :D .
  • vertasvertas Zima se blíží
    @Slenjoy
    http://awoiaf.westeros.org/index.php/Free_Cities

Braavos, Lorath, Lys, Myr, Norvos, Pentos, Qohor, Tyrosh, Volantis.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.