Nazdar, Chtěl bych se zeptat jestli je loras homosexuál, nebo ne, protože si nevzpomínám, že by o něm něco takového bylo zmíněné v knize. Viděl jsem všechny série seriálu a momentálně jsem na konci druhé knížky. Díky.
Martin sice potvrdil, že Loras je buzna, ale nemal som z knih pocit, žeby tam bola "spusta naražok" na jeho sex.orientaciu.. Povedal by som, že tých naražok bolo až veľmi malo v knihe ..
Martin sice potvrdil, že Loras je buzna, ale nemal som z knih pocit, žeby tam bola "spusta naražok" na jeho sex.orientaciu.. Povedal by som, že tých naražok bolo až veľmi malo v knihe ..
,,Keď slnko zapadne, žiadna sviečka už ho nenahradí." Prednesené Lorasom nejakú dôbku po Renlyho smrti. Ibaže by tým myslel, že je impotentný, čo by bola aj divná metafora. ä
Renly si jako král založil Duhovou gardu, přičemž duhová vlajka je symbolem gay a lesbické komunity.
„Ty také,“ odpověděl Ned. „Musíš mi odpustit, ale někdy vypadáš jako podobizna svého bratra Roberta.“ „Ubohá kopie,“ řekl Renly s pokrčením ramen. „Třebaže mnohem lépe oblečená,“ zavtipkoval Malíček. „Lord Renly utrácí za šaty víc než polovina dam u dvora.“
mistr Cressen: To bylo přesně podle Renlyho gusta; velkolepý nový rytířský řád, s nádherným novým oděním, kterým svou zálibu dával všem najevo. Renly měl dokonce i jako chlapec rád pestré barvy a bohaté látky a také miloval svoje hry.
Catelyn: Král Renly čas od času nabídl Margaery nějaké obzvlášť lahodné sousto z hrotu své dýky, nebo se k ní naklonil, aby ji zlehka políbil na tvář, ale byl to ser Loras, se kterým se dělil o většinu svých žertů a důvěrností.
Renly a Stannis: „Před rokem jsem měl v úmyslu udělat z té dívky Robertovu královnu,“ řekl Renly, „ale co na tom záleží? Kanec dostal Roberta a já jsem dostal Margaery. Možná budeš potěšen, když ti řeknu, že ke mně přišla jako panna.“ „Ve tvé posteli jako panna i zemře.“
Tyrion a Oberyn: „Jsou tací, kteří říkají, že ser Loras je lepší, než kdy byl Leo Dlouhotrnný,“ poznamenal Tyrion. „Ta Renlyho růžička? O tom pochybuji.“
Jaime: „Jsem lord velitel Královské gardy, ty arogantní štěně. Tvůj velitel, dokud budeš nosit bílý plášť. A teď zasuň ten svůj proklatý meč, nebo ti ho vezmu a zastrčím do nějakého místa, které by nenašel dokonce ani Renly.“ a Jaime v myšlenkách: Rytíř květin byl ve svém žalu za Renlyho tak šílený, že zabil dva ze svých vlastních bratrů v přísaze, ale Jaimeho nikdy nenapadlo, aby udělal totéž s těmi pěti, kteří nedokázali ochránit Joffreyho.
Loras: „Renly mi svěřil velení předvoje. Jinak bych tam byl a pomáhal mu oblékat se do zbroje. Často mne touto úlohou pověřoval. My jsme… té noci jsme se spolu modlili.
„Pohřbil jsem ho vlastníma rukama na místě, které mi jednou ukázal, když jsem dělal panoše v Bouřlivém konci. Nikdo ho tam nenajde, aby mohl rušit jeho odpočinek.“ Vzdorovitě se podíval na Jaimeho. „Já budu bránit krále Tomenna ze všech sil, to přísahám. Dám život za jeho, bude-li to zapotřebí. Ale nikdy nezradím Renlyho, slovem ani skutkem. Byl tím, čím by měl být každý král. Byl z nich nejlepší.“ Možná nejlépe oblečený, pomyslel si Jaime, ale raději si to nechal pro sebe.
A Renlyho záliba v nákladném a okázalém (až zženštilém) stylu oblékání tam byla zmíněna víckrát :)
Většina těch citovaných narážek tedy z homosexualitou vůbec nesouvisí...
..suhlasím. Nevada si s tým dala prácu..ale vačšinu ani ja nemožem akceptovať, že poukazuje na homosexualitu Lorasa. Naviac mi samotný Martin v tomto pripadal dosť nerozhodný ..ked sa ho jeden z fanušikov opýtal, či je Loras gay..Martin odpovedal: "Yes.. I think.. He is gay.." proste ako keby sam váhal či Loras je alebo nie je buzna. Pri čítaní knih mi preto neprišli tie naražky až take, aby konkretne poukazovali na jeho sex.orientaciu (oproti filmu samozrejme) a trochu sa čudujem Martinovi, že ak chcel mať z Lorasa buzíka, že to nerozpitval trochu viac .. (Možno nas vo Víchroch ešte prekvapí)
Nejvíc v knihách to bylo vidět když se diskutovalo o zařazení lorase k Bílým plášťům, kde bylo zmíněno, že s ohledem na to, že je třetí syn a jeho zálibám je takové místo...ještě dobré řešení.
Nejvíc v knihách to bylo vidět když se diskutovalo o zařazení lorase k Bílým plášťům, kde bylo zmíněno, že s ohledem na to, že je třetí syn a jeho zálibám je takové místo...ještě dobré řešení.
Tak, tak, ale místní nevěřící Tomáše to zřejmě taky nepřesvědčí :) Mace Tyrell si ve skutečnosti myslel, že to byl jeho nápad, udělat z přijetí sera Lorase do Královské gardy podmínku svatební smlouvy. Kdo by lépe ochránil jeho dceru než její úchvatný rytířský bratr? A navíc ho to zbavilo obtížného úkolu najít dobré pozemky a nevěstu pro třetího syna, což nikdy nebývá snadné, a v případě sera Lorase by to bylo dvojnásob obtížné.
Komentáře
Prednesené Lorasom nejakú dôbku po Renlyho smrti. Ibaže by tým myslel, že je impotentný, čo by bola aj divná metafora. ä
„Ty také,“ odpověděl Ned. „Musíš mi odpustit, ale někdy vypadáš jako podobizna svého bratra Roberta.“
„Ubohá kopie,“ řekl Renly s pokrčením ramen.
„Třebaže mnohem lépe oblečená,“ zavtipkoval Malíček. „Lord Renly utrácí za šaty víc než polovina dam u dvora.“
mistr Cressen:
To bylo přesně podle Renlyho gusta; velkolepý nový rytířský řád, s nádherným novým oděním, kterým svou zálibu dával všem najevo. Renly měl dokonce i jako chlapec rád pestré barvy a bohaté látky a také miloval svoje hry.
Catelyn:
Král Renly čas od času nabídl Margaery nějaké obzvlášť lahodné sousto z hrotu své dýky, nebo se k ní naklonil, aby ji zlehka políbil na tvář, ale byl to ser Loras, se kterým se dělil o většinu svých žertů a důvěrností.
Renly a Stannis:
„Před rokem jsem měl v úmyslu udělat z té dívky Robertovu královnu,“ řekl Renly, „ale co na tom záleží? Kanec dostal Roberta a já jsem dostal Margaery. Možná budeš potěšen, když ti řeknu, že ke mně přišla jako panna.“
„Ve tvé posteli jako panna i zemře.“
Tyrion a Oberyn:
„Jsou tací, kteří říkají, že ser Loras je lepší, než kdy byl Leo Dlouhotrnný,“ poznamenal Tyrion.
„Ta Renlyho růžička? O tom pochybuji.“
Jaime:
„Jsem lord velitel Královské gardy, ty arogantní štěně. Tvůj velitel, dokud budeš nosit bílý plášť. A teď zasuň ten svůj proklatý meč, nebo ti ho vezmu a zastrčím do nějakého místa, které by nenašel dokonce ani Renly.“
a Jaime v myšlenkách:
Rytíř květin byl ve svém žalu za Renlyho tak šílený, že zabil dva ze svých vlastních bratrů v přísaze, ale Jaimeho nikdy nenapadlo, aby udělal totéž s těmi pěti, kteří nedokázali ochránit Joffreyho.
Loras:
„Renly mi svěřil velení předvoje. Jinak bych tam byl a pomáhal mu oblékat se do zbroje. Často mne touto úlohou pověřoval. My jsme… té noci jsme se spolu modlili.
Možná nejlépe oblečený, pomyslel si Jaime, ale raději si to nechal pro sebe.
A Renlyho záliba v nákladném a okázalém (až zženštilém) stylu oblékání tam byla zmíněna víckrát :)
And speaking of Renly and Loras...
George specifically stated "Yes, I did intend those characters to be gay." Not that we didn't already know that of course, but I don't believe it's ever been actually confirmed before.
a
Are Mace Tyrell and the Queen of Thorns aware of Loras's sexuality?
Yes and yes.
Mace Tyrell si ve skutečnosti myslel, že to byl jeho nápad, udělat z přijetí sera Lorase do Královské gardy podmínku svatební smlouvy. Kdo by lépe ochránil jeho dceru než její úchvatný rytířský bratr? A navíc ho to zbavilo obtížného úkolu najít dobré pozemky a nevěstu pro třetího syna, což nikdy nebývá snadné, a v případě sera Lorase by to bylo dvojnásob obtížné.