Povídka č. 14 (7. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 14 (7. kolo) - Ice & Fire
Ser Cedrik se vynořil zpoza kopce na Jižní straně Velkého Pahorku. Do zad mu svítilo zapadající slunce a vrhalo před něj obrovský stín, který ostatně jen odrážel jeho velkou postavu. Měl velké masité nohy, větší než kterýkoli jiný člověk, o kterém byste prohlásili, že je velký.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Navíc jsem doufal, že i nakoukneme Malíčkovi pod pokličku jeho intrik.
Mrzí mi, ovšem otevřený konec příběhu. Moc by mi zajímalo jak to dopadlo a snad i osvětlilo nějaké nezodpovězené otázky.
PS: Není to náhodou povídka, která navazuje na některou předešlou? Pokud ano, rád bych si přečetl první díl.
Podla vyberu slov a frazi sipim zensku. Sem tam logika zaskripala (Malicek sa cuduje, ze s rytierom ide jeho panos, rytier sa ani slovkom nepohorsi nad tym, ze ma odhodit dostojnost svojho stavu a vydavat sa za kejklire a ako potulny rytier nepozna drobnejsie prachy ako strieborniaky a rozhadzuje ich kade tade), ale inak sa to velmi slubne zacina.
- Jedná se o začátek příběhu, bohužel jsem další části, které jsem měl, či mám, rozepsané, nestihl dát dohromady. Chtěl jsem tady dát alespoň kousek, tak jsem to udělal takhle. Pokud bude zájem, můžu zbytek povídky dodat (ale až ji celou dopíšu, na další části už to rozdělovat asi nebudu).
- A co se týče otázek na děj? Nechte se překvapit. :-P
Mimochodem @Hildegarda: Trefila ses těsně vedle. Žena nejsem, jsem doufám plnohodnotný čestný ser. :-)
Děj se zatím odehrává převážně po hospodách, ale počítám, že se to časem rozjede.
Autor si zatím všechny trumfy nechává v rukávu (smysl šokující Pateho smrti, Malíčkovy záměry - proč si vybral právě Cerdika, proč byl vyhnán ze svého domova...).
Konec úvodu této zřejmě rozsáhlejší povídky mi připadal trochu nevěrohodný - opravdu by mu pán tří žoldáků, které před chvílí zesměšnil, jen tak nabídl doprovod své družiny, kam jen bude chtít, a opravdu by to Cedrik přijal?
Líbily se mi ty Cedrikovy průpovídky i vnitřní monology, jakožto i středověký jazyk. Při čtení jsem se dobře bavil, odsejpalo to pěkně svižně.
Co je to za otázky, samozřejmě, že máme zájem o pokračování! :-)
@heavy_head Pojmenování "Dunk s temnou minulostí" se mi dost líbí. :applause: