Povídka č. 3 (7. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 3 (7. kolo) - Ice & Fire
„Zbláznil ses?“ vyhrkla a zlostně se podívala do zrcadla na svého bratra, stojící ho za ní. Sama stála na nízké stoličce a dva mladí panoši ji oblékali do zlaté naleštěné zbroje.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Chyby uvedu jen proto, aby bylo jasné, že proti tomu, jak perfektně je to napsané jde postavit jen pár nevýznamných plivanců... "Naše děti" by asi znělo lépe. "Ucha" není úplně česky. A věcně - nemají náhodou děti umřít před Cersei a ta být uškrcena? - Jak říkám, jen drobnosti, abych vůbec mohl něco kritizovat - Povídka parádní, myslím, že tady body budou...
Povídka mě hodně bavila, je opravdu pěkně napsaná a její hlavní devízou je skvěle vystavěný a poutavý příběh, ve které dominuje jedna z nejzajímavějších postav Písně. Výborné :-)
Krvesmilník, lhář, vrah, křivopřísežník. Tak ho viděli jiní. On sám se viděl jako Jaime. Jen Jaime. Bez přívlastků, hanlivých označení a bez příkras.
Potíž byla v tom, že jeho činy málokdo viděl ve stejném světle jako on sám.
Přes to, co za strašné věci dělal pro lásku po většinu svého života, v jeho závěru konal ušlechtile. Zachránil své děti, ke kterým se dříve nesměl hlásit; budou žít ve vyhnanství, ale budou žít. I zabití Cersei bylo aktem milosrdenství; ochránil ji před osudem horším než rychlá a nečekaná smrt. Ke Královrahovi přibude přízvisko Sestrovrah.
Jaime zemře. Kdo pro něj bude plakat? Najde se někdo takový? Dokáže někdo vidět jeho činy tak, jak by si to přál on sám? Dokáže v něm někdo vidět jen Jaimeho?
V jistém smyslu je lepší než my všichni ostatní. A v jistém smyslu je i horší. Najít ten smysl dá někdy sakramentskou práci.
Tohle nám chtěl autor říct, a já mu za to děkuji.
Úplně ti beru slova z úst, viď? =D
jedina ma nelibost: par tyrion + gresle
zpusob umrti (to uskrceni by byla lahudka cist: bodnuti je moc rychle, pri skrceni by se cersei branila (avsak marne haha- co je predurceno, to je dano!) a hlavne by si po celou to dobu skrceni cersei musela uvedomovat, co se ji deje a hlavne, kdo ji to dela
Já jsem teda asi blbá, ale opravdu nemám přehled o tom, jak kdo bodoval. Někteří komentují tak, aby to nešlo poznat :-D Což není samozřejmě nic proti ničemu :-)
A upřímně pochybuju, že někdo dává body sám sobě - mimochodem, myslím, že je to proti pravidlům a takové bodování by bylo automaticky vyřazeno.
Sorry, ale celkově mi tvé prohlášení zavání jistou jedovatostí, nemůžu si pomoct... A mrzí mě to.
Většinu starých topiců jsem četla, obrázek jsem si udělala, evidentně odlišný od toho tvého :-)
Mimochodem, kdybych to jó hodně chtěl změnit, tak si párkrát změním IP vytvořím pár různých účtů a z těch to oboduji. Nikdo nic nepozná a vyhraje ta povídka kterou já budu chtít. Jen tak pro přehled jak jednoduché to je.
No některé ty topiky vážně stojí za přečtení, a možná je číst důkladně, ne je jen prolétnout (čímž netvrdím, že si je neprošla důkladně, jen upozornění pro další co čtou tohle vlákno a narazí na tenhle příspěvek a dostanou chuť pročíst si další diskuze)
Pořád tam nevidím něco, co by jasně a bez pochybností podporovalo tvé tvrzení, že někteří bodují sami sebe a jiné záměrně nebodují. Máš rozpisy hlasujících a bodů, které udělili jednotlivým povídkám? :-)
K tvé teorii s více účty - podezřelé účty jsou vyřazovány, to je taky v pravidlech. Samozřejmě to asi nelze stoprocentně vyloučit, ale pochybuju, že to má někdo zapotřebí...
Patologická posedlost to není, ještě jsem se neuchýlil k metodám stalkingu a podobných libůstek *šílený megalomanský smích*
Ano, přesně to jsem měl na mysli. Nechci tě samozřejmě k ničemu přemlouvat, pokud nemáš čas přečíst si všechny povídky, chápu, že se necítíš povolána k nějakému hodnocení. Ale opravdu nejsi zvědavá, o čem ti druzí píšou? ;-) Když už se vybičovali i ostatní autoři... :-) Aspoň doufám, teda.