Povídka č. 8 (7. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 8 (7. kolo) - Ice & Fire
Dnes byl pro Alayne důležitý den. Měla se poprvé setkat s HarrymHardyngem. Otec jí řekl, aby si dala záležet na svém zjevu, neboť bude muset Harryho uchvátit na první pohled. Ser Harry byl znám slabostí pro hezké dívky. Zamiloval by si tě, i kdybys mu vyšla vstříc oděnájen v omšelé hnědé róbě septy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
To jak se potkala Brienne se Sansou bylo krásně emotivní. A to jak utíkala lesem a spadla, to byla celá ona... já prostě Sansu nemám rád, ale příběh na jedničku (podle bodů teda spíš na pětku ;-) )
Opravdu výborná povídka, která ani chvilku nenudila a místy i dojala.... A dokonce se autorovi podařilo zkombinovat tři ze čtyř témat! :-) Tato povídka bude u mě rozhodně na předních místech.
A scéna Jaime a Brienne - roztomilé :-)
Je vidět, že autor má Píseň dobře načtenou, svoje postavy dobře zná a ví, co se od nich dá čekat. Vystihl je opravdu věrně, smekám klobouk až k zemi. Sansa na útěku to nemá rozhodně snadné, naštěstí jsou jí okolnosti příznivě nakloněny. Autor ji sice trochu potrápí, ale celkově to má u něj dobré, nenechá ji padnout. Sansisti mohou být v klidu! :-)
Líbilo se mi, jak v sobě objevila schopnost měniče, to byl zajímavý a překvapivý nápad. Líbila se mi i procítěnost jednotlivých scén.
Věřím tomu, že autor by zvládl pokračovat klidně dál a kdyby bylo na psaní víc času, dozvěděli bychom se o osudech našich oblíbených postav ještě víc. Zajímalo by mě, jaký konec má pro ně přichystaný. Tohle totiž není klasická povídka se začátkem a koncem, ale spíše výsek z románu, kde konec je teprve začátek. Jak to bylo dál... plné neočekávaných i dlouho očekávaných setkání.
Tak to zkrátím - chválím, velmi dobré, a i tady bych si pokračování dala líbit.
Zajímalo by mě, jestli Shadrich jednal na vlastní pěst, nebo na něčí rozkaz. A taky proč jsou jména psaná bez mezer?
Jsem rád, že si autor vybral mého oblíbeného Starka. Sansa je jedním z nejzvláštnějších hrdinů o kterých jsem četl. Trochu mi připomíná Alenku v říši divů... V této povídce její popis zůstává jako od Martina. V části kde je zachráněná před Šílenou myší a ona přesto zvrací při pohledu na krev jsem se musel trochu smát, prostě Sansa :-D . Nakonec musím říct, že jsem byl rád jak se zachovala ohledně Broučka.
V první části jsem si myslel, že příběh bude jen z jejího pohledu, ale velice mě potěšilo vyprávění Brienne, její scéna s Jaimem, nebo Ohařem. Koukal jsem, že mám s autorem stejný názor na její hledání Sansy kterou nikdy neviděla. Možná, že by to dopadlo stejně, že by jí nepoznala ani kdyby stála vedle ní...
Každopádně moc povedená povídka, která se určitě ode mě dočká bodů.
Konecne poviedka typu a jak to bylo dal. Tlieskam!!!
Ta pusinkova scena je trochu navyse a takisto sa mi nezda, ze Ohar odzbroji Brienne ako male dievcatko.
Zaujimalo by ma, odkial pobral infomaciu, ze Sansa bola v Udoli... :3eyed:
Prosim nabuduce o lepsi editor, pripadne cokolvek, co by zlepsilo citavost poviedky. Ak sa to zlepsi, 5 bodov nabuduce neujde!
Sakra, tohle bylo hodně dobré! Autor(ka) ze mě snad udělá sansistku. :-) Ta scéna, kdy se Sansa ocitne v mysli svého koně, mi naprosto vzala dech. Fakt je to skvěle napsané...
Snad jediná moje výhrada je, že ta náhoda (všichni se na správném místě - hostinci - ocitnou v ten správný čas) je až příliš neuvěřitelná.