Povídka č. 6 (7. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 6 (7. kolo) - Ice & Fire
Přepadli nás v lese kousek od hradu Hearthall. Tlupa maskovaných mužů bez jakýchkoliv znaků. Já s bratrem a ještě jedním mužem z družiny jsme jim ujeli do bezpečí. Mířili jsme tryskem k hradu, když se najednou zpoza houští vyřítili další čtyři muži na koních. Byli oblečeni ve zlato-černé.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
(Snad kromě technické, že Daeron II. se narodil, když jeho rodiče byli ještě v raném teen věku. Ale povídce jako takové to neubližuje.) Proto mě asi i tohle kolo povídek baví nejvíc od toho vůbec prvního. Zatím jsem jich četla jen pár, ale všechny se mi líbily.
Zastřený úvod, při kterém jsem netušil o kom se píše, mě nutil hltat text dále... výborný nápad.
Turnaj byl skvostně popsaný, plný detailů. U čtení jsem se cítil, že tam přímo jsem.
Postavy byli bezchybně vykreslené a konec byl nádherně smutný.
Autorovi děkuji za tento příspěvek. Po dnešním náročném dni v práci to bylo přesně to pravé, krásné, co vrací víru v proč žít...
No jo, prostě paráda... nelze než zopakovat, že s dalšími a dalšími koly se začínam víc a víc divit, proč vůbec plevelím svými výplody mezi takovými skvosty... ale na druhou stranu, nebýt toho plevele, tak ta růže uprostřed by se tolik nevyjímala. :o)
Tak to si tohle kolo asi moc neužiješ :D
Šílenství jménem láska si nevybírá a nabývá mnoha podob. Je to nebezpečné, je to zakázané a nejde tomu odolat. Protože když se člověk na sklonku života ohlédne, zjistí, že myslí na tu jedinou věc, která za to stála. To jediné, na čem kdy doopravdy záleželo.
Krásně melancholická povídka, mé srdce je rozervané na kusy. Bravo! :-)
Trosku ma len zarazilo, ze najprv chce byt neverna a potom dostane kompliment, ze je to najcistejsie stvorenie pod slnkom ;-)
Aemon a Naerys, tihle dva mě zajímají, i když si osobně myslím, že Daeron nebyl jejich synem.
Nicméně povídka je krásně napsaná, líbil se mi i nápad "poslední okamžiky života"... v podstatě není co vytknout, a to jsem se hodně snažila něco najít. :-)
A vubec se mi libil autoruv napad pouzit retrospektivni kompozici - vyuzil bezvadne vsech jejich vyhod a ctenari po docteni posledni vety nezbyde nic nez zasnene vzduchnout "achjo"
Jen na ten incest si nikdy nezvyknu. Je to hrozne creepy. (Muze byt neco uchylne a zaroven puvabne romanticke?)
Ps. Tlusty Targaryen, to existuje? :D