Povídka č. 6 (7. kolo) - Ice & Fire

upraveno 14. března 2014 v Povídky
imagePovídka č. 6 (7. kolo) - Ice & Fire

Přepadli nás v lese kousek od hradu Hearthall. Tlupa maskovaných mužů bez jakýchkoliv znaků. Já s bratrem a ještě jedním mužem z družiny jsme jim ujeli do bezpečí. Mířili jsme tryskem k hradu, když se najednou zpoza houští vyřítili další čtyři muži na koních. Byli oblečeni ve zlato-černé.

Read the full story here

Komentáře

• Ach jo, ten incest mezi Targaryeny je tak...divný :D Moc hezká povídka, nechybí romantika, turnaj, ani tajemství. Baví mě číst si všechny ty příběhy o dějinách dračího rodu.
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Už jenom prolog stačí na pět bodů 8-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dreamer napsal(a):

Moc hezká povídka, nechybí romantika, turnaj, ani tajemství.

Podpis. Není co dodat :)
    (Snad kromě technické, že Daeron II. se narodil, když jeho rodiče byli ještě v raném teen věku. Ale povídce jako takové to neubližuje.)
    Dreamer napsal(a):

Baví mě číst si všechny ty příběhy o dějinách dračího rodu.

Proto mě asi i tohle kolo povídek baví nejvíc od toho vůbec prvního. Zatím jsem jich četla jen pár, ale všechny se mi líbily.
  • Úžasně napsaná povídka, která vás prostě musí vtáhnout do děje.
    Zastřený úvod, při kterém jsem netušil o kom se píše, mě nutil hltat text dále... výborný nápad.
    Turnaj byl skvostně popsaný, plný detailů. U čtení jsem se cítil, že tam přímo jsem.
    Postavy byli bezchybně vykreslené a konec byl nádherně smutný.
    Autorovi děkuji za tento příspěvek. Po dnešním náročném dni v práci to bylo přesně to pravé, krásné, co vrací víru v proč žít...
  • přečteno jedním dechem, nemám co bych dodal, vše bylo řečeno v ostatních komentářích a já potvrzuji a souhlasím :applause:
  • Tergas napsal(a):

Už jenom prolog stačí na pět bodů 8-)

S tím nesouhlasím,... mě dostala až první kapitola... trochu jsem si říkal "Turnaj, tajemný rytíř, "nevhodná" královna krásy - jo, holt taková stará Targaryenská tradice, kde jen já už něco podobného četl... :o)"
    No jo, prostě paráda... nelze než zopakovat, že s dalšími a dalšími koly se začínam víc a víc divit, proč vůbec plevelím svými výplody mezi takovými skvosty... ale na druhou stranu, nebýt toho plevele, tak ta růže uprostřed by se tolik nevyjímala. :o)
  • Moc pěkná povídka. Ikdyž čtu raději o jiných rodech.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Habrick
    Tak to si tohle kolo asi moc neužiješ :D
  • Nikdy bych neřekl, že umírání může být tak krásné. :-)
    Šílenství jménem láska si nevybírá a nabývá mnoha podob. Je to nebezpečné, je to zakázané a nejde tomu odolat. Protože když se člověk na sklonku života ohlédne, zjistí, že myslí na tu jedinou věc, která za to stála. To jediné, na čem kdy doopravdy záleželo.
    Krásně melancholická povídka, mé srdce je rozervané na kusy. Bravo! :-)
  • Zaciatok bol slubny, ku koncu mi to trochu zosladlo. Ale to je zjavne moj problem, ze today is NOT the day. Hodim si dva paraleny, nech sa naladim :)

Trosku ma len zarazilo, ze najprv chce byt neverna a potom dostane kompliment, ze je to najcistejsie stvorenie pod slnkom ;-)
  • Wow, tak tohle mě dostalo, mám pro (vkusnou) romanťiku slabost. :-)

Aemon a Naerys, tihle dva mě zajímají, i když si osobně myslím, že Daeron nebyl jejich synem.
    Nicméně povídka je krásně napsaná, líbil se mi i nápad "poslední okamžiky života"... v podstatě není co vytknout, a to jsem se hodně snažila něco najít. :-)
  • Krasne nezna povidka. Akcni epilog se mi moc libil (jen mi tam nesedl v jedne casti vyraz "ucitil stipnuti" v souvislosti se smrtelnym zranenim, ale to vytykam jen, abych mela co vytykat) a stejne tak se mi libil tesklivy epilog.
    A vubec se mi libil autoruv napad pouzit retrospektivni kompozici - vyuzil bezvadne vsech jejich vyhod a ctenari po docteni posledni vety nezbyde nic nez zasnene vzduchnout "achjo"
    Jen na ten incest si nikdy nezvyknu. Je to hrozne creepy. (Muze byt neco uchylne a zaroven puvabne romanticke?)
    Ps. Tlusty Targaryen, to existuje? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.