Povídka č. 10 (7. kolo) - Ice & Fire

upraveno 15. března 2014 v Povídky
imagePovídka č. 10 (7. kolo) - Ice & Fire

Když jsme konečně dojeli k hradu, doslova mi ten pohled vyrazil dech. Byl opravdu krásný a majestátný. Věděla jsem, že původní stavba byla zničena, ale teď jsem před sebou viděla dokonalou rekonstrukci všeho, co mi kdy bylo o Zimohradu vyprávěno. Okolní příroda se mi líbila i vzduch zde byl svěží a příjemný. Vjeli jsme na nádvoří a tam nás už čekal pán hradu.

Read the full story here

Komentáře

• upraveno 15. března 2014
    Zatím ještě nemám dočteno, ale....Jon a Val, jupí :dance:

Dočteno. Krásně naivní (nebrat jako výtku!) sluníčková povídka. Nejdřív ta sladká snová pohádka a pak prásk, vracím se zase zpátky na zem. Cítím se dobyta novou energií, tak hurá do dalšího čtení :)
  • Další spárování, tentokrát pojato oddechovější formou. Tihle dva jsou můj oblíbený potencionální pár, takže proč ne :-)
  • Jeden z nejočekávanějších párů. Myslím, že spousta čtenářů čeká na jejich šťastné spojení.
    Příběh byl dobře napsaný, první část velmi sladká, romantická, možná až trochu naivní. Což je na konci vysvětlilo návratem do tvrdé reality.
    Povedený pohled z jiného úhlu na událost, kterou již známe. Zbývá nám už jen čekat, jestli se tímto příběhem bude inspirovat i Martin ;-)
  • „Vzduch je cítit tak sladce.“

„Mám příliš znecitlivělý jazyk, než abych s tebou mohl souhlasit. Já cítím jenom chlad,“ odpověděl Jon.
    Haha, tohle byla skvela linka. Jon je takovy romantik =D odpoved hodna Neda Starka.
    Povidka se cetla moc dobre diky castym a zivym dialogum. Zacatek mi prisel ponekud smutny, jak tam byl vyjev Jona - sam samotinky na Zimohrade. I Duch ho opustil.
    Val tam pak vnesla trochu svezesti a optimismu, to jo. Byt to napsane z Jonova pohledu, jeste bych z toho upadla do deprese. Konec pak zavani prislibem. Grr nesnasim tyhle otevreny konce :D
    K Jonovi se proste hodi tyhle divosky, s Val by mu to sluselo, je mi sympatictejsi nez Ygritte. A libilo se mi, jak tam byl zahrnut ten typicky rys techto uberseveranu - to pohrdani vuci "jizanum"
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ta druhá polovina je výrazně lepší. Nejspíš tomu dost napomáhají převzaté dialogy z originálu. Nicméně tento koncept "pohled na již známé události z pohledu jiné postavy" přijímám pozitivně. Možná by to mohlo být v budoucnu jedno z témat ;-)
  • Á, tady si někdo splnil své přání a spároval své oblíbené postavy z Písně, přesně dle zadání.
    Jon a Val, no neslušelo by jim to spolu? Jon je sice, co se žen týká (a těch divokých obzvlášť) typicky starkovsky "chladný" (zkrátka tak trochu moula), ale naštěstí je Val žena akce, která ví, že Jon nic neví, a je tu od toho, aby mu napověděla.
    Máme tu povídku se silným erotickým nábojem a potenciálem, erotika však zůstane cudně utajena za kulisami. Velká škoda! :-) Snad příště...
    Příběh je vystavěn zákeřně a rafinovaně, kdy to, co mělo být epilogem, je vydáváno za sen. Oceňuji i nápad, který zmínil už Monte. Celkově se to četlo velmi příjemně. Dává to naději, že některé sny se mohou stát, když budeme chtít.
    We were together. I forget the rest.
    Tagy: cute - euphoria - nostalgic - sentimental - romantic - secret love.
  • OOh, romantika sálá. Romantiku já ráda. Dobře napsané, plné příslibů.
    Ale pochybuji, že by to ti dva kdy dali dohromady. Jon je buď mrtvej nebo lord velitel. I když přísaha : " ... a neskončí až do mé smrti!"
    Jona by oživila Melisandra, už by nebyl vázán přísahou, stal by se lordem Zimohradu.. No, možná by to šlo :)
  • Hmmm, povedené dílko... jestli mám rýpat do detailů, které utekly, tak třeba taková "sklenka vína" dovolím si tvrdit, že o sklenkách toho divoká moc vědět nemohla... a celkově mi přijde, že v Západozemí bylo sklo spíš jen vzácnou výjimkou... a to ještě spíše desky na vitráže, sklenky bych nečekal (alespoň ve srovnání se středověkem)...
    Každopádně, to že ryju do hloupostí je znak, že se líbilo a nechci to jen říct na plnou.. ústa.

PS:@červ: Grr nesnasim tyhle otevreny konce. ... Nechybí ti tam "M"?
  • Pár by to byl opravdu pěkný. Na mě je to opravdu moc sladké, na to, že jde o divokou ženu :)
  • @Jay No... necham tomu otevreny konec - mozna chybi, mozna ne :-)
  • :applause: Moje oblíbená dvojice! Ta první snová půlka má dobrý nápad, ale provedení je až příliš růžovoučké, ta druhá část má větší grády (takže jsem jinými slovy napsala to samé co Monte :-))
  • Jedna z tych "ctivejsich". Milujem, to, co sama neviem - dialogy.
    Trosku sladka pachut v ustach zostala, ale turecky med tiez nie je niekedy zly :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.