Povídka č. 10 (7. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 10 (7. kolo) - Ice & Fire
Když jsme konečně dojeli k hradu, doslova mi ten pohled vyrazil dech. Byl opravdu krásný a majestátný. Věděla jsem, že původní stavba byla zničena, ale teď jsem před sebou viděla dokonalou rekonstrukci všeho, co mi kdy bylo o Zimohradu vyprávěno. Okolní příroda se mi líbila i vzduch zde byl svěží a příjemný. Vjeli jsme na nádvoří a tam nás už čekal pán hradu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dočteno. Krásně naivní (nebrat jako výtku!) sluníčková povídka. Nejdřív ta sladká snová pohádka a pak prásk, vracím se zase zpátky na zem. Cítím se dobyta novou energií, tak hurá do dalšího čtení :)
Příběh byl dobře napsaný, první část velmi sladká, romantická, možná až trochu naivní. Což je na konci vysvětlilo návratem do tvrdé reality.
Povedený pohled z jiného úhlu na událost, kterou již známe. Zbývá nám už jen čekat, jestli se tímto příběhem bude inspirovat i Martin ;-)
„Mám příliš znecitlivělý jazyk, než abych s tebou mohl souhlasit. Já cítím jenom chlad,“ odpověděl Jon.
Haha, tohle byla skvela linka. Jon je takovy romantik =D odpoved hodna Neda Starka.
Povidka se cetla moc dobre diky castym a zivym dialogum. Zacatek mi prisel ponekud smutny, jak tam byl vyjev Jona - sam samotinky na Zimohrade. I Duch ho opustil.
Val tam pak vnesla trochu svezesti a optimismu, to jo. Byt to napsane z Jonova pohledu, jeste bych z toho upadla do deprese. Konec pak zavani prislibem. Grr nesnasim tyhle otevreny konce :D
K Jonovi se proste hodi tyhle divosky, s Val by mu to sluselo, je mi sympatictejsi nez Ygritte. A libilo se mi, jak tam byl zahrnut ten typicky rys techto uberseveranu - to pohrdani vuci "jizanum"
Jon a Val, no neslušelo by jim to spolu? Jon je sice, co se žen týká (a těch divokých obzvlášť) typicky starkovsky "chladný" (zkrátka tak trochu moula), ale naštěstí je Val žena akce, která ví, že Jon nic neví, a je tu od toho, aby mu napověděla.
Máme tu povídku se silným erotickým nábojem a potenciálem, erotika však zůstane cudně utajena za kulisami. Velká škoda! :-) Snad příště...
Příběh je vystavěn zákeřně a rafinovaně, kdy to, co mělo být epilogem, je vydáváno za sen. Oceňuji i nápad, který zmínil už Monte. Celkově se to četlo velmi příjemně. Dává to naději, že některé sny se mohou stát, když budeme chtít.
We were together. I forget the rest.
Tagy: cute - euphoria - nostalgic - sentimental - romantic - secret love.
Ale pochybuji, že by to ti dva kdy dali dohromady. Jon je buď mrtvej nebo lord velitel. I když přísaha : " ... a neskončí až do mé smrti!"
Jona by oživila Melisandra, už by nebyl vázán přísahou, stal by se lordem Zimohradu.. No, možná by to šlo :)
Každopádně, to že ryju do hloupostí je znak, že se líbilo a nechci to jen říct na plnou.. ústa.
PS:@červ: Grr nesnasim tyhle otevreny konce. ... Nechybí ti tam "M"?
Trosku sladka pachut v ustach zostala, ale turecky med tiez nie je niekedy zly :)